Savo Volley otti lopulta helpon voiton, vaikka ankat laittoivat välillä kunnolla kampoihin!

0-3 (18-25, 22-25, 21-25)

Lentopallon Mestaruusliigassa on runkosarjan viimeinen viikko käynnissä. Otteluisäntänä oli tänään 90-vuotisjuhliin valmistautuva Vantaa Ducksin emoseura Korson Veto. Yleisöä oli maanantaipelissä 392 katsojaa.  Savo Volleylle oli ottelussa teemana hyvän vastaanoton jälkeisen hyökkäyspelin parantaminen. Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajala oli tyytyväinen,  kun suoria hyökkäysvirheitä saatiin vähennettyä. Savo Volley valmistautuu pudotuspeleihin ja Vantaa Ducks jo viime kaudelta tuttuihin liigakarsintojen esikarsintoihin. Savo Volley oli tänään parempi erin 0-3.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntämistä. Välillä oli kunnon taistelua. Joonas Jokela oli taas vireessä tutuissa Lumon valoissa. Savo Volleyn vahvasta keskipelistä voi esille nostaa Petteri Härkösen. Kalle Kattelus oli kovassa vartioinnissa nelospaikalla, mutta nousi erän ankkahahmoksi. Tilanne oli vielä 17-18, mutta Michelaun syöttövuoro tämä jälkeen erän ratkaisu ja tilanne muuttui 17.22. Ankkahakkuri oli vaikeuksissa vahvan savotorjunnan kanssa. Erä Savo Volleylle 18-25.

Toinen erä mentiin jälleen tasaisissa merkeissä. Härkönen jatkoi vahvaa keskipelaamistaan. Kiitos Savo Volleyn hyvän vastaanoton. Savo Volleylla oli muutenkin käynnissä uudenlaisten kuvioiden testaaminen tuleviin pudotuspeleihin. Hyvin näyttivät toimivan. Ankat roikkuivat sitkeästi tuntumassa. Silti Savo Volley tuntui olevan vahvasti kuskin paikalla, vaikka eroa oli pääosin erässä korkeintaan kaksi pistettä. Kalle Katteluksen ässä vei tilanteeksi jo 18-19. Nyt oli Tolvanen pakotettu ottamaan Savo Volleyn pelin ensimmäisen aikalisän. Nico Mäki-Valtari syötti ässän ja tilanne tasan 21-21. Savo Volley pelasi uutterasti pallot loppuun asti ja se oli yksi erän lopun ratkaisuista. Erä lopulta vieraille pistein 22-25.

Kolmas erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Ankkojen ässät ja torjunnat pitivät Ducksin yhden tai kahden pisteen etumatkalla. Kovacin syöttövuorolla Savo Volley nousi jälleen johtoon. Erän puolessa välissä nähtiin ottelun pisin taistelupallo, joka päättyi vieraiden voittoon. Härkönen jatkoi virheetöntä peliä verkolla. Erän lopussa ankat saivat pisteensä Savo Volleyn hyökkäysvirheistä. Erä Savo Volleylle 21-25 ja koko ottelu erin 0-3.

PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Savo Volleyn Jackson Hollandin. Otteluisäntä Korson Veto valitsi ottelun parhaiksi pelaajiksi Vantaa Ducksista Henrik Porkan ja Savo Volleysta Petteri Härkösen.

Henrik Porkka, Vantaa Ducks

”Tänään lähettiin hakemaan, että ei tehdä niin paljon hyökkäys- ja syöttövirheitä. Eli ollaan niissä alueissa vähän fiksumpia. Niissä me oltiinkin tänään parempia kuin viime peleissä, joissa on sutattu. Eli yritetään jo valmistautua Hurmos- tai TUTO-peleihin. Joukkuehenki on pysynyt hyvänä tappiopeleistä huolimatta ja henkinen kanttikin. ”

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Tiedetään, että ei olla hyökkäysvoimaisin porukka, mutta pystyttiin pitämään hyökkäyspeli kontrollissa. Sama myös syöttöruudussa. Ei pyritty halkaisemaan palloa, mutta silti saatiin ihan riittävästi tulosta. Se oli positiivista, että pystyttiin ottamaan steppi eteenpäin ajatellen tulevia pelejä. Jatkossa pyritään vielä enemmän välttämään hölkkäreitä eli hölmöjä suorituksia.”

Petteri Härkönen, Savo Volley:

”Vähän hankala peli, kun kaverilla ei ole pelissä panosta, mutta ihan kunnialla hoidettiin peli 3-0 pakettiin. Kevin oli varmaan ihan ite päättänyt, että tänään pelataan keskeltä.”

Valmentaja Timo Tolvanen, Savo Volley

”Päiväretki oli ihan fiksua pelaamista. Täytyy kehua, että Petteri Härkönen ja Jakub Kovac molemmat pelasivat hienoa keskipeliä tänään. Jackson Holland oli tänään myös onnistuja. Tänään yhtenä teemana oli hyvän vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen parantaminen. Siinä onnistuttiin. Taisi olla hyvän vastaanoton jälkeen hyökkäysprosentti 80%.”