Paini harrastuksena ja ajankohtaisia tietoja

Painin aloittaminen:

Paini on turvallinen ja edullinen harrastus.

Painin aloituskustannukset ovat maltilliset: jäsenmaksu, lisenssi ja harrastemaksu noin 60-120 euroa/vuosi ja varusteet (tossut) 20-70 euroa. Tärkein edellytys painin aloittamiseen on oma halu liikkua ja toimia yhdessä muiden kanssa.

Ajankohtaista

Paini kamppailulajina edellyttää lähikontaktia, joka tarkoittaa suurempaa riskiä COVID-19 viruksen tarttumiseen. Ilmaantuvuus on laskemassa pääkaupunkiseudulla ja yhteiskuntaa ollaan avaamassa. Kuitenkin jatko-ohjeita ei tätä kirjoitettaessa ole annettu Pääkaupunkiseudun tilanteeseen.

THL on julkaissut arviointitaulukon, jossa paini kontaktilajina saa riskipisteet 6, kohtalainen riski (maksimissaan 9 pistettä joka on merkittävä riski).

Mitä tämä mahdollisesti tarkoittaisi Korson Vedon painissa, jotta painiharjoitukset mahdollistuisivat? Harjoittelua vakioparien kanssa, jotka ovat jo sairastaneet koronan, ovat joko rokotettuja tai terveitä. Tätä tilannetta ei tällä hetkellä voida toteuttaa, joten jäädään odottamaan vielä ohjeita.

Tietenkään emme halua, emmekä voi kysyä kenenkään terveystietoja.

Korson Vedon painijaoksen harjoituksia järjestetään rajoitetusti vielä syyskaudella, tilanteen muuttuessa lisätään harjoituksia.

Lisää valmentajia tarvitaan.
Painiharjoitusten tauon toinen syy on valmentajien / harjoitusten vetäjien puuta. Ole rohkeasti yhteydesssä, mikäli voisit tulla mukaan valmennusrinkiin eli harjoitusten vetäjäksi.

Painilisenssi ja vakuutusturva

Suosittelemme harrastajille Suomen Painiliiton lisenssiä joka sisältää vakuutuksen. Vakuutus on luonnollisesti mahdollista hankkia muualta halutessaan. Lisenssi on edellytys kilpailuihin osallistumiselle.

Lisätiedot: Tuomas Kilpiniemi 0407388369.