Puheenjohtaja Ari Koskenojan terveiset Vantaa Ducksin faneille, kannattajille ja tukijoille

Puheenjohtaja Ari Koskenojan terveiset Vantaa Ducksin faneille, kannattajille ja tukijoille

Vantaa Ducksin kausi 2020 – 2021 on pelillisesti sujunut hyvin. Tätä tiedotetta kirjoitettaessa on joukkue viiden ottelun voittoputkessa. Kaksinkertaisessa runkosarjassa on joukkueella jäljellä vielä viisi peliä ja pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaava joukkue voi vielä pelata itsensä runkosarjassa jopa neljän parhaan joukkoon.

Vantaa Ducksin taustalla olevan Korson Vedon puheenjohtajalle käynnissä oleva kausi on ollut varmasti ikimuistoinen. Koko ajan vaikeutunut Koronatilanne on aiheuttanut mittavia haasteita ottelujen järjestämisessä. Ottelujen määrä on muuttunut ja marraskuun puolen välin jälkeen viranomaismääräykset eivät ole sallineet päästää yleisöä Vantaa Ducksin kotiotteluihin. Seuran talouden hoito on sisältänyt jatkuviin muutoksiin varautumista.

Ari vastasi fanien, kannattajien ja tukijoiden kannalta tärkeisiin kysymyksiin.

  1. Vaikean Koronatilanteen takia tiukat koronarajoitukset jatkuvat ainakin helmikuun loppuun. Vantaa Ducksilla on runkosarjassa kaksi kotiottelua, 20.2. klo 17.00 Ettaa ja 27.2. VaLePaa vastaan. Voidaanko näihin otteluihin päästään yleisöä?

Ei voida, elleivät viranomaiset muuta Koronaohjeistuksia ennen ko. ajankohtia. 

  1. Mitä haluat viestiä kausikorttilaisille, lahjalipun ostaneille tai kannattajakampanjaan osallistuneille kulta- ja hopeatason kannattajille? Pitääkö heidän olla huolissaan?

Ei kannata huolestua! Mikäli tällä kaudella yleisötilaisuusrajoituksista johtuen ei voi käyttää ostamaansa lippua, ne käyvät ensi kauden peleissä. Kausikorttilaisille annamme ensi kauden kausikorttiin edun, joka vastaa tällä kaudella ilman yleisöä pelattujen pelien osuutta.

  1. Koronatilanne on varmasti haastanut sinut puheenjohtajana löytämään keinoja selvitä taloudellisesti kuivin jaloin erittäin vaikeasta kaudesta 2020 – 2021. Miten näet loppukauden taloustilanteen? Kuinka Vantaa Ducks siitä selviää?

Haasteita on todella ollut ja keinoja on ollut vaikeaa löytää. Lopullista tilannetta on vielä vaikea arvioida, kun ei tiedä miten rajoitukset kauden loppuun asti vaikuttavat. Lisäksi ei ole tiedossa, miten luvattua tukea saadaan esimerkiksi ilman yleisöä pelattujen otteluiden tappioihin. Vantaa Ducks selviää tilanteesta kannattajiensa ja sponsoriensa avulla. Kannattajakampanja loi uskoa ja toi sopivaan hetkeen Koronan aiheuttamalle tauolle tuloja kassaan. Sponsorit ovat myös osoittaneet hyvää yhteistyöhenkeä joustamalla sopimusten ehdoista, kun aivan kaikkea ei ole pystytty hoitamaan sopimuksen mukaisessa laajuudessa.

  1. Vantaa Ducks on pelillisesti pärjännyt hyvin ja on menossa runkosarjan jälkeisiin pudotuspeleihin. Miten pudotuspelit pelataan ja koska selviää pääseekö niihin yleisöä?

Pudotuspelien pelaamisesta on sovittu Mestaruusliigassa siten, että puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta systeemillä. Puolivälierät alkavat 10.3.2021. Yleisön pääseminen paikan päälle riippuu tietenkin Koronan aiheuttamista rajoituksista tai niiden purkamisesta. Helmikuun loppu lienee tämän suhteen ratkaiseva ajankohta.

  1. Miten Vantaa Ducksin liigajoukkueen taustaryhmässä on valmistauduttu seuraavaan kauteen 2021 – 2022. Millaisin tavoittein siihen ollaan lähdössä? Onko jotain uutta luvassa? Pääsevätkö seuran kannattajat vaikuttamaan kauden valmisteluun?

Ensi kauden suunnittelu on aloitettu, mutta vielä ei ole lyöty lukkoon tarkemmin kauden tavoitteita. Ainakin sen voi tähän kauteen verrattuna sanoa, että lähdemme suunnittelemaan normaalia kautta. Se merkitsee silloin sitä, että yleisön saamiseen takaisin katsomoon kiinnitetään erityistä huomiota. Tämän vuoksi tulemme lähiaikoina järjestämään kannattajillemme kyselyn, jossa kartoitamme heidän mielipiteitään ottelutapahtumasta ja sen kehittämisestä.

Lisätietoja: Ari Koskenoja, 05064478

Vantaa Ducks

Tiedotus/Ari Koskenoja ja Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.