Ankkojen runkosarjan loppukirissä panokset kovenevat

Ankkojen runkosarjan loppukirissä panokset kovenevat

Lentopalloilun Mestaruusliigassa on runkosarjan päättymiseen enää n. kuukausi. Vantaa Ducksilla on jäljellä viisi ottelua ja jokaisessa on panosta yllin kyllin. Perjantaina joukkue kohtaa Savon sydänmailla Savo Volleyn ja lauantaina 6.2. on Joensuussa vieraana Karelian Hurmos.

Savo Volley jäi Suomen Cupissa pois finaalipelistä, joka varmasti kirveli Mestaruusliigassa voitosta voittoon kulkenutta huippujoukkuetta. Pelaava kuusikko vilisee maajoukkueesta tuttuja nimiä. Passari Ivanov ja keskitorjuja Severi Savonsalmi ovat suuria lupauksia, jotka tuovat virtaa kuusikon konkareihin Antti Siltalaan ja Lelu Ojansivuun. Savo Volley vieraili syksyllä Lumossa ja lukemat olivat tylyt ankoille. Ei erääkään ja kyyti oli kylmää kuin jääpalat valmentaja Tolvasen pakastimessa. Savo Volley lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Vantaa Ducks ei ole täysin aseeton. Siitä viestii ankkojen viiden ottelun voittoputki. Kaikki on elämässä ja sodassa mahdollista, miksei siis lentopallossakin. Valmentaja Rajala janoaa savolaisten päänahkaa voitto-ottelujen arkistonsa helmeksi. Perjantaina illan päätteeksi selviää, miten sarjapisteet jaetaan Pielaveden hornankattilassa. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Karelian Hurmos on sarjassa yhdeksäntenä, mutta pudotuspeleihin on heillä vielä mahdollisuus päästä. Se toki edellyttää voittoja. Peli alkaa Joensuussa lauantai-iltana kello 19.30 eli lauantaisaunan jälkeen. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta paikalla ankkojen staffissa on kuten Pielavedelläkin Ducksin ja Lieksan suuri legenda ja kaikkien marjan- ja korvasienipoimijoiden idoli, Esa Parviainen. Raportit molemmista otteluista suurella ammattitaidolla on Esalta luvassa Ducksin sivuille. Hurmos on esittänyt kauden edetessä pirteitä otteita. Syksyllä Lumossa pohjoiskarjalaiset riistivät ankoilta yhden erän. Joukkueen kirkkain hahmo on kovakätinen pajavasara Ville Louhela. Hakkurina hän voi lähes yksin ratkaista ottelun isännille. Matti Alatalo on liigan nuorimpia valmentajia, joka on saanut joukkueen kauden aikana hyvin hitsattua yhteen. Joukkueen suuri lupaus, Jere Heiskanen on toipumassa polvileikkauksesta ja Jereä tuskin vielä nähdään pelaavassa kuusikossa.

Ankat ovat olleet nousukiidossa. Raision Loimu kaatui viime viikon perjantaina. Voitto nosti Vantaa Ducksin kahteenkymmeneenkahteen sarjapisteeseen. Joukkue taistelee loppukauden sarjasijoituksista neljäs, viides tai kuudes. Sarjassa neljänneksi pääsy toisi kotiedun, joka paras kolmesta pelisysteemissä olisi kovaa valuuttaa kevään edetessä. Koko joukkue on tiukassa iskussa. Keskipelaajat Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen ovat liigan eliittiä. Yleispelaajaosastolla on Juho Rajalalla hyvä tilanne. Tehoja löytyy laittaa Juho kentälle Kalle Katteluksen, Atte Kyrölän tai Marko Määttäsen. Joonas Jokela pelaa kovilla tehoilla ottelusta toiseen. Adjutantti Alek Rastamo on myös hyvässä tikissä. Vastaanottoa ja puolustusta tiivistävät niin Esko Vuorinen kuin Fowad Rezai. Aina valmiina kentälle on tarjolla Tommi Mäkelä ja Ville Kattelus, jotka ovat saaneet ensimmäisellä liigakaudella paljon hyvää kokemusta.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.