Vantaa Ducks tositoimiin kahden kuukauden pelitauon jälkeen

Vantaa Ducks tositoimiin kahden kuukauden pelitauon jälkeen

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks ei ole pelannut marraskuun 2020 lopun jälkeen yhtään sarjaottelua. Ankat ovat upeassa neljän ottelun voittoputkessa ja joukkue on hyvissä asemissa sarjataulukossa. Jopa sijoittuminen neljänneksi kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen on realistista. Nyt neljäntenä oleva Akaa Volley on kolmen pisteen päässä, mutta akaalaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Vantaa Ducks kohtaa perjantaina 29.1. Raision Loimu Kerttulan perinteikkäässä salissa. Lokakuussa Lumossa Loimu kaatui eränumeroin 3 – 1. Ankat ovat saaneet harjoitella kaksi kuukautta, joten kuviot ovat varmasti hiottu äärimmilleen. Pelituntuma kovista peleistä toki puuttuu. Raision Loimu kohtasi lauantaina kotisalissa Savo Volleyn ja sarjapisteet lähtivät kokonaisuudessaan Pohjois-Savon maakuntaan.

Raision Loimun joukkue on muuttunut kauden edetessä. Valmentajana on edelleen ruotsalainen Per-Erik Dalqvist. Joukkueessa olleet ulkomaan vahvistukset eivät enää vahvista oranssivärejä, joten joukkue koostuu täysin kotimaisista pelaajista. Passareina ovat Mikasa-velhot Lasse Jylhä ja Tomi Saarinen. Keskipelaajien aateliin ovat murtautumassa Eetu Mäki ja Aleksei Zhbankov. Liberona taistelee Aatu Kulmala. Yleispelaajaosastolta löytyy maajoukkueestakin tuttu Elviss Krastinsa, Väinö Rahko ja erittäin pirteitä otteita esittänyt Sebastian Pozo Hernandez. Hakkurina on kovakätinen Kirill Borichev. Kentälle pääsyä vaihtonurkassa odottavat Aatu Vihola ja Eetu Kulmala. Loimu on sarjassa viimeinen, mutta erittäin vaarallinen vastustaja, jota vastaan on takki napitettava tiukasti kiinni. Kotimaisella kokoonpanolla näytönhaluja riittää ja ankoilla on varmasti edessä hikinen perjantai-ilta.

Vantaa Ducks on tällä kaudella osoittanut, että kuvia ei kumarrella. Joukkue on poistunut kahdestatoista ottelusta vain kolmessa kentältä täysin ilman pisteitä. Akaa Volleyta, Hurrikaania ja VaLePaa vastaan on joukkue vääntänyt viisieräiset taistot, joissa voittokin olisi ollut mahdollista. Hiukan paremmalla onnella joukkue olisi nyt sarjataulukossa kolmantena. Joona Väänänen on passarina ottanut tällä kaudella huiman loikan eteenpäin. Mestaruusliigan äänestyksessä Joona Väänänen valittiin syyskauden ykköstähdistöön passariksi. Ankkapajavasara Joonas Jokela on takonut huimia lukemia ottelusta toiseen. Perjantain jälkeen Joonas palaa varmasti pistetilaston kärkipaikalle. Keskipelaajat Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen ovat olleet läpi kauden kovassa koppikunnossa. Pomppu pitää loimulaisilla olla kunnossa, jos nämä torjunta-ankat halutaan ohittaa. Libero Esko Vuorinen ei esittelyjä tarvitse. Häntä säestää Fowad Rezai kovalla asenteellaan. Yleispelaajaosastolta riittää valinnan varaa. Kalle Kattelus on ässähai ja hyökkäys on kulkenut hyvin. Marko Määttänen ja Atte Kyrölä ovat molemmat hyvässä vedossa. Asennetta löytyy ja kaikki pelin osa-alueet ovat hallussa. Ville Kattelus on todellinen lupaus, joka on päässyt jo kauden aikana maistamaan Mestaruusliigan humua.

Vantaa Ducksin Juho Rajala kommentoi joukkueen tunnelmia Loimu-ottelun kynnyksellä. Meidän tavoitteet ei sinällään tässä tauon aikana muuttuneet vaan edelleenkin kuuden joukkoon on tavoite. Tietenkin pelillisesti halutaan olla huippuiskussa, kun playoffit aikanaan alkavat, mutta edetään nyt peli ja viikko kerrallaan.

Rajala otti kantaa myös pleijareihin. – Oikeastaan vain sen verran on mietitty, että tiedetään sinne asti pääsevämme. Tässä nyt on vielä kuitenkin aika pitkä aika ennen kuin ne pelit alkavat ja niihin on aika turha tässä vaiheessa hirveänä energiaa uhrata.

Ankkavalmentaja avautui myös omista tunnelmistaan näinä poikkeusaikoina. – Onhan tämä tauko kieltämättä ollut pitkä ja vielä keskellä kautta. Sen lisäksi vielä harjoittelun suunnittelu on ollut astetta haastavampaa, kun ei ole ollut pelistä normaalisti saatavaa palautetta siitä, missä joukkueena mennään. Toisaalta taas näin jälkeenpäin ajateltuna on ollut loistavaa, että on säilytty ylipäätään terveenä ja jätkät on hyvässä kunnossa. – Siinä mielessä oon valmentajana hyvässä asemassa, että mulla on joukkueellinen jätkiä, jotka on lähtökohtaisesti motivoituneita harjoittelemaan eikä mun tarvi siihen liikaa energiaa käyttää. Tietenkin on vaatinut, että harjoituksissa saadaan välillä hieman uusia ärsykkeitä ja pidetään iso tavoite mielessä, mutta ei siihen hokkuspokkus-temppuja ole tarvinnut keksiä.

Rajala ehti vielä kommentoimaan, miltä tuntuu lähteä Loimua vastaan tositoimiin. – Kyllähän tässä on mies ja joukkue intoa taas täynnä, kun päästään todella pitkän tauon jälkeen pelaamaan. Siellä on taas äärettömän tärkeät 3 pistettä jaossa ja toivottavasti osataan se innokkuus kohdistaa oikeisiin asioihin.

Loimun kohtaamisen jälkeen on seuraavana viikonloppuna edessä vieraskiertue. Isäntinä toimivat Savo Volley ja Karelian Hurmos.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.