Laittaako Vantaa Ducks kapuloita rattaisiin Turun ihmeen tehneen TUTO Volleyn aikomukseen tehdä Pasilan ihme?

Laittaako Vantaa Ducks kapuloita rattaisiin Turun ihmeen tehneen TUTO Volleyn aikomukseen tehdä Pasilan ihme?

 

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin vuosi 2022 on käynnistynyt kipakasti. Keskiviikkona 19.1. ankat kohtaavat vuoden kuudennessa ottelussa hyvässä iskussa olevan TUTO Volleyn. Turkulaisten bussissa ja pukukopissa soi luultavasti Portion Boysin ja Matti Tepon Vauhti kiihtyy. ”Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, tule mukanani juhlimaan”. Turkulaiset voittivat lauantaina Suomen Turussa Savo Volleyn, joten koko porukka yhtyy laulun sanoihin ”Lennän aurinkoon”. Vantaan Ducksin pelaajille on kyyti ollut kylmää kaksi viimeistä ottelua. Vieraissa Sastamalassa keskiviikkona VaLePa vei 3-0. Samoin lukemin ankat hävisivät kliinisen tehokkaasti pelanneelle Akaa-Volleylle lauantaina.

Pasilan Urheiluhallissa peli alkaa klo 18.30. Peli tulee myös Ruudun tuottamana lähetyksenä. Koronan takia yleisöllä ei ole pääsyä otteluun, mutta tukilippuja otteluun myydään keskiviikkona klo 14.00 asti. Myydyt tukiliput laitetaan jälleen näkyviin Pasilan Urheiluhallin katsomon penkeille. Kahteen aiempaan kotiotteluun on myyty komeasti yli 550 tukilippua. Lippuja voi ostaa kuuden euron kappalehintaan Lippuautomaatista. Kipaise lippuostoksille klikkaamalla tästä vaikka heti.

Ossi Rumpusen palattua TUTO Volleyn pelaavaan kokoonpanoon on joukkue parantanut esityksiään. Turkulaisten tavoite on edelleen päästä pudotuspeleihin. Tämä tavoite tuo keskiviikon peliin lisää säpinää. TUTO on sarjassa yhdeksäntenä kuudessatoista sarjapisteessä. Vantaa Ducks on sarjassa kahdeksantena 24 sarjapisteellä. Turkulaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. Kyseessä on ns. kuuden pisteen ottelu, joten paineita on varmasti molemmilla joukkueilla. Ossi Rumpusen kanssa yleispelaajana on kokenut Eemeli Kouki. Heitä säestää hakkurina Turun ihmeessä loistanut Einari Koivisto. Laitahyökkäysvoima on suorastaan pelottava. Keskipelaajina ovat Karri Kutinlahti ja Tatu Vuorenmaa. Molemmat hoitavat hienosti tonttinsa. Passari Matti Toivola on parantanut kauden edetessä. Liberoina ovat pelanneet Henri Rajala ja Roope Siliämaa. Valmentajana on kokenut Ruslan Zhbankov. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat voittojen osalta tasan 1-1.

Vantaa Ducksin pukkarissa soi varmasti Jope Ruonansuun Rakastan turkulaisia, jolla joukkueen jännitystilaa vähennetään. Libero Esko Vuorinen on pelannut mm. Raision Loimussa, joten Eskolla on Turun murre hallussa. Jos esimerkiksi Eemeli Kouki huutaa verkon läpi, ”mit te siel pimpparoitte”, niin Esko kääntää ankoille, ”että mitä te siellä hypitte sinne tänne”. Ankkojen on saatava sama hurmos päälle, joka oli 8.1. päällä Helsingin Urheilutalossa, kun Raisio Loimu kaatui komeasti 3-1. Silloin onnistuttiin joukkueena. Pallo kuoli joka paikasta ja vastaanotto oli rautaa kuten syöttöpelaaminen. Torjuntapelaaminenhan on ollut läpi kauden tehokasta. Lauri Lehtonen ja Keenan Sanders johtavat Mestaruusliigan torjuntatilastoa. Vantaalainen torjuntaseinä voi keskiviikon mittaan tuottaa vielä harmaita hiuksia, niin Ossille, Eemelille kuin Einarille. Kaikki hulmuava hiuksia lentopallotaitureita.

TUTO Volleyn kohtaamisen jälkeen on kotiotteluissa kuukauden paussi. Vieraissa ankat kohtaavat 29.1. Ettan Oulussa ja sunnuntaina 30.1. Lakkapään Rovaniemellä. Keskiviikkona 2.2. Loimaalla isännöi Hurrikaani ja 5.2. Sastamalassa VaLePa. Seuraava kotiottelu on lauantaina 19.2. Hurmosta vastaan. Kuukauden jaksolle saadaan myös mahtumaan kunnon harjoitusjaksoja, joka on varmasti valmentaja Juho Rajalan mieleen.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.