Vantaa Ducks palasi komeasti voittojen tielle, pudotuspelejä janoava TUTO Volley nurin

Vantaa Ducks-TUTO Volley 3-0 (25-21,25-18,25-19)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelattiin keskiviikkona 19.1.2022 Pasilan Urheiluhallissa ns. kuuden sarjapisteen ottelu. Voittajaksi selvisi upeasti joukkueena pelannut Vantaa Ducks. Erälukemat 3-0 puhuvat omaa karua korsolaista huumoria. Tukilippuja oli jälleen myyty komeasti 180 kpl. Kaikki tukilipun ostaneet saavat Menevän taksisovellukseen kuuden euron arvoisen etukoodin. Alennuskoodi toimii Menevä-sovelluksen kautta maksetuissa taksikyydeissä. Alennuskoodi on voimassa 30.4.2022 asti. Koodi on kertakäyttöinen eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.

Ensimmäinen erä lähti TUTO Volley lievässä hallinnassa. Vantaa Ducks pysyi kuitenkin iholla. Keenan Sandersin kahdella ässällä ankat siirtyivät johtoon 8-6. Lauri Lehtosen syöttövuoro vei ankat jo 15-11 johtoon. Eemeli Koukin syöttövuorolla TUTO Volley kavensi tilanteeksi jo 18-17. Torjuntaguru Lehtonen naulasi jälleen torjunnallaan Rumpusen ja tilanne 20-17. Ville Kattelus löi toisesta aallosta upeasti ja eräpalloa meni syöttämään Alek Rastamo. Se tiesi ässää ja erä komeasti ankoille 25-21. Ankoille ensimmäisessä erässä komeasti neljä ässää.

Toisessa erässä ankat lähtivät täydellä ryminällä. Keenan Sanders löi omista korkeuksistaan ja seuraavassa pallossa hän otti todellisen Monster-blockin. Seuraavassa pallossa Alek Rastamo syötti ässän.Tilanne 7-2. Turkulaisten syöttövirheet lisääntyivät erän kuluessa. Marko Määttäsen päätettyä onnistuneesti nelospaikalta, oli tilanne jo 18-12. Seuraavasta vastapallosta Marko teki jälleen pisteen ja tilanne jo vantaalaisille helpottavan tuntuinen 19-12. TUTO yritti pientä kiriä lopussa, mutta hyvin pelannut Ducks meni menojaan. Sandersin torjunnalla tilanne jo 24-17. Alek Rastamo lyö torjunnan käsistä Mikasan kohti Kivihakaa ja erä Ducksille selkeästi 25-18.

Kolmanteen erään Zhbankov vaihtoi Puputin tilalle Matti Toivolan ja Eemeli Koukin tilalle Tuomas Siirilän. Pienen alkulämmittelyn jälkeen Ducks siirtyi nopeasti johtoon 8-5. Einari Koivisto oli erän alun turkulainen nimi. Ei hyökkäysvirheitä. Koivistokin suli vaihtoon ja tilalle tuli Vuori. Pasilan sähkötaulukin meni pimeäksi tilanteessa 17-12. Alek- ja Lauri-ankka torjuivat komeasti parina ja Ruslan Zhbankov koetti tilanteessa 19-13 hakea uusia eväitä. Marko jatkoi toisen erän lopun vahvoja esityksiään. Lehtosen torjuttua Vuorenmaan oli tilanne jo 21-14. Vuoren lyödessä pallon suksena kohti Haagaa tilanne jo 23-16. Erä lopulta selkeästi 25-19 ja koko ottelu tunnin ja yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkueelle erin 3-0.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Vantaa Ducksilta Alek Rastamo ja TUTO Volleylta Einari Koivisto. Pro liberoksi ottelussa valittiin selkeästi Esko Vuorinen.