Ducks laittoi kaiken peliin VaLePan kaadossa ja palkintona kauden komein voitto!

Ducks laittoi kaiken peliin VaLePan kaadossa ja palkintona kauden komein voitto!

Vantaa Ducks-VaLePa 3-1 (25-20, 28-26, 20-25, 25-18)

Vantaa Ducks laittoi kaiken peliin lauantain ottelussa VaLePaa vastaan Korson Lumohallissa lauantaina 11. joulukuuta. Ottelu oli kolmessa voitetussa erässä yhtä ankkojen voiman ja tahdon näytöstä. Kolme sarjapistettä maistuivat pidemmän mollivoittoisen jakson jälkeen. Valmentaja Juho ”Juica” Rajala oli löytänyt analyyseillään todelliset voiton avaimet hyvän ystävänsä Janne ”Kyrsä” Kangaskokon valmentaman VaLePan kaatoon erin 3-1.

Katsojia Lumoon lauantaina oli tullut Koronapassi-tarkastuksen läpi 351 lentopallon ystävää ja ankkafania. Otteluisäntänä oli Vibrakone Oy, jonka betonitärykalusto tunnetaan rakennusalalla. Tärytin löytyy tarpeeseen kuin tarpeeseen. Ottelun parhaiden palkinnot olivat jouluiset herkkukorit, jotka oli lahjoittanut Savion K-Supermarket Oregano.

Ensimmäinen erä oli alusta lähtien ankkojen näytöstä. Tuntui, että joukkueelle onnistui kaikki. VaLePan hakkuri Jerome Cross vaihtui tilanteessa 13-5 Matias Tihumäkeen. Ankat vain lisäsi vauhtia ja tempoa. Tilanne oli parhaimmillaan 18-8. Mikko Eskon syöttövuorolla sai VaLePa aikaiseksi erään loppukirin. Eskon loppukiri päättyi syöttövirheeseen ja tilanne 21-17. Erän lopussa Marko Määttänen teki kaksi tärkeää hyökkäyspistettä ja Ville Kattelus päätti raivoisalla kuutospaikan lyönnillä erän ankoille pistein 25-20. Torjunnat ankoille 4-1.

Toisessa erässä ankat lähtivät taas lentoon heti erän alussa. VaLaPan kone yski. Vain Hänninen sai syötöllään horjutettua ankkojen vastaanottoa. Ducks johti jo 15-9. Sitten vaihtuivat Esko ja Tihumäki Laaksoon ja Cavasiniin. Johan alkoi energia näkyä ja VaLePa tuli iholle 18-17. Ja tilanteessa tulivat Esko ja Tihumäki takaisin. Karjarinnan ässällä siirtyi VaLePa johtoon pistein 19-20. Loppuerä oli kovaa vääntöä. Tuplavaihto toimi myös ankoilla. Lopulta Rastamo torjuu ankoille voiton eräpistein 28-26.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. VaLePa oli selvästi saanut sapiskaa kopissa ja nyt pelaajista löytyi energiaa. Mutta ankat olivat liikkeellä myös tiukalla asenteella. Tuumaakaan ei annettu periksi. Ankat nykäisi pienen johdon 15-13, jonka VaLePa heti kuroi kiinni ja meni samalla ohi Hännisen syöttövuorolla. Marko Määttänen tasoitti pelin16-16. Savonsalmen syöttövuorolla VaLePa nykäisi 16-20 johdon. Erän lopussa VaLePa puolusti hyvin palloja pussinpohjalta peliin ja kun Mäkinen päätti komeasti erän kuutospaikan hyökkäyksellään, erä pistein vieraille 20-25.

Neljäs erä alkoi VaLePan tahtiin. Savonsalmen virheillä Ducks pääsi peliin. Savonsalmi vaihtui Hautalaan ja Tihumäki Crossiin. Lauri Lehtosen syöttövuorolla ankat nousivat jo 9-5. Sieltä vieraat tulivat takaisin iholle, mutta Alek junttasi kakkosesta ankat 10-8 johtoon. Ville Katteluksen syöttövuorolla ankat jälleen johtoon, 13-9. VaLePa tuli taas iholle, 16-15. Seuraavaksi ankat nykäisivät Lehtosen syöttövuorolla 18-15. Loppuerä oli yhtä Vantaa Ducksin näytöstä. Erä pistein 25-18 kotijoukkueelle ja koko ottelukomeasti erin 3 – 1. Lumon lauteilla katsojat riehaantuvat kotijoukkueen komeasta voitosta ja kolmesta sarjapisteestä.

Joukkueiden parhaina pelaajina otteluisäntä Vibrakone OY palkitsi Vantaa Ducksilta Ville Katteluksen ja VaLePalta Jiri Hännisen. K-Supermarket Oreganon herkkukorit toivat joulumielen pelaajien  Pro liberoksi ottelussa valittiin Ducksin Esko Vuorinen.

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Alek Rastamo 22/+12

Keenan Sanders 12/+9

Ville Kattelus 12/+7

VaLePa:

Jiri Hänninen 20/+11

Sakari Mäkinen 17/+5

Severi Savonsalmi 9/+6

 

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks, Ville Kattelus: ”On paljon mietitty, että miten me löydettäis oma peli takaisin. Me tiedetään kaikki, että me osataan pelata. Ollaan treenattu paljon meidän keskihyökkäystä ja tänään  myös puolustettiin hyvin. Se tuntuu hyvältä, kun pääsee lyömään palloa kunnolla varsinkin kun passit on noin hyviä. Tästä on hyvä jatkaa”.

Valmentaja Juho Rajala: ”Iso juttu oli tänään ja jatkossa, että me pystytään käyttämään keskialuetta paljon paremmin kuin aiemmin. Mä olen todella ylpeä meidän jätkistä. VaLePa laittoi meille kovasti hanttiin, vaikka niillä onkin vähän bensa vähissä tankissa. Ei meillä ollut mitään apinaa selässä, mutta meidän vaan piti löytää oikea mentaliteetti. Mulla on ihan hyvä fiilis siitä mitä meidän pitää tehdä ja millä tiellä ollaan”.

VaLePa, Jiri Hänninen: ”Saatiin mitä ansaittiin. Europelien jälkeen meillä on ollut pelit jotenkin vaikeita. Alussa oli ns. paskaa housuissa, niin se on ton näköstä peliä. Ei kuitenkaan olla vielä olla kriisissä, mutta pitää muistaa, että aina kun me ollaan vierasjoukkue, niin jokainen joukkue janoaa meistä voittoa.  Ja mitäs teet, kun vastustaja puolustaa noin ja lyö palloa tolla tavalla alas”.

VaLePa, Valmentaja Janne Kangaskokko: ”Meidän peli hakee vähän uomaansa. Hakkuriruletti kun on pyörinyt, niin se kuormittaa tiettyä osaa joukkuetta. Lisäksi meillä on ollut kova fysiikkajakso siihen kaupan päälle. Ei sitten oikein lähde ja ei tehdä niitä asioita, mitä on sovittu. Meidän vireystila on tällä hetkellä vähän alavireinen”.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus /Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.