Tarttuuko VaLePan pelaajien tähtipöly tuleviin ankkasankareihin?

Tarttuuko VaLePan pelaajien tähtipöly tuleviin ankkasankareihin?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksilla on menossa juhlaviikot. Lumossa pelataan ja vastustajat ovat sarjan ehdotonta eliittiä. Keskiviikkona Savo Volley otti 1-3 voiton ja lauantaina 11.12. tulee vieraaksi viime vuoden mestari VaLePa. Ottelu alkaa klo 17.00. Valmentajat ovat ennakkohaastattelussa klo 16.30 kahvion viereisessä haastattelupisteessä. Valmentaja Juho Rajala on todennut, että kausi on niin pelaajille kuin valmentajille kasvun paikka. Joka pelissä on mahdollisuus uusien ankkatähtien tehdä sankaritekoja. VaLePan tähdet olivat enemmän kuin kovilla edellisessä pelissään Hurmosta vastaan. Mikäli ankkapelaajat nostavat peliotettaan keskiviikosta, niin valepalaisilla on edessään hikinen iltapuhde.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston kiristettyä koronarajoituksia kaikilta Vantaa Ducksin otteluihin saapuvilta vaaditaan koronapassi. Määräys on voimassa ainakin vuoden 2021 loppuun saakka.  Myös vahva maskisuositus otteluissa on edelleen voimassa. Kehotamme yleisöä saapumaan ajoissa paikalle, jotta jokaisen koronapassi ehditään tarkistaa ennen ottelun alkua. Keskiviikon ottelussa kaikki sujui hyvin, joten siitä suuri kiitos myös yleisölle.

 

VaLePa vilisee tälläkin kaudella kovia nimiä. Mikko Esko passarina on legenda jo eläessään. Hänen adjutanttinaan on korsolaisille tuttu Joel ”Jobu” Laakso. Jobu varmaankin kuopii maata innoissaan, että pääsisi pelaamaan Lumon parketille. Yleispelaajakaksikko Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen ovat Suomen mittakaavassa terävintä kärkeä. Hakkurina ovat kaudella pelanneet Cavasin, Tihumäki ja Cross. Kaikki paikkansa täyttäviä pajavasaroita. Keskeltä löytyy Mikko Karjarinta ja Severi Savonsalmi. Liberona pelaa erinomaisesti kehittynyt Risto Ruohola. Jotain vierailijoiden taidoista kertoo sekin, että Mestaruusliigassa joukkue ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella.

 

Tulevia tähtiä on tarjolla Ducksin joukkueesta iso nipullinen. Joku viisas on todennut, että et tiedä rajojasi, jos et ylitä niitä. Tästäkin on varmasti kyse pelaajien kasvutarinoissa. Keskiviikkona Savoa vastaan pelaajissa oli jo tuttua intohimoa. Pallosta taisteltiin tosissaan ja hyökkäyksissä Mikasalle annettiin kyytiä. Yleispelaajapuolella on läpi kauden ollut joku pelaajista aina sivussa. Keskiviikkona Kalle Kattelus oli penkillä tohtorin roolissa. Atte Kyröläkin kävi pitkästä aikaa kentällä auttamassa takakentällä vastaanottopelissä. Toivottavasti Attekin pääsee hiljalleen mukaan etukentän koviin taistoihin. Hakkuri Alek Rastamo on noussut kauden aikana uudeksi tähtikandidaatiksi. Pallo lähtee välillä vastustajan kenttään ns. isosta välistä. Myös libero Esko Vuorinen on näyttänyt, että tänne vain palloa. Kyllä minä hoidan. Keskipelin kulkeminen on yksi teemoista ja siitä oli välillä jo viitteitä keskiviikon pelissä. Ilahduttavia ovat olleet myös Tommi Mäkelän ja Nico Mäki-Valtarin esitykset. Keskiviikkonakin he tulivat välillä tehokkaasti kentälle. Nico ratkaisi toisen erän lähes Mikasan halkaisseella lyönnillään.

Liput voi kätevästi ostaa ennakkoon Lippuautomaatista.

 

Lauantain jälkeen on viikko aikaa hioa joukkueen kunto äärimmilleen. Lauantaina 18.12. on tämän vuoden viimeinen peli ja vastustajaksi Lumoon tulee Akaa-Volley. Ottelun yhteydessä juhlistetaan ankkalegenda Toni Kankaanpäätä, jonka pelinumero 12 jäädytetään.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.