Ankkalegenda Toni Kankaanpään pelinumeron jäädytys juhlistaa Vantaa Ducksin ja Akaa-Volleyn kohtaamista

Ankkalegenda Toni Kankaanpään pelinumeron jäädytys juhlistaa Vantaa Ducksin ja Akaa-Volleyn kohtaamista

Lentopalloilun Mestaruusliigassa on käynnissä syyskauden loppukiri. Vantaa Ducks pelaa loppuvuoden viimeisen ottelunsa lauantaina 18.12. Akaa-Volleyta vastaan Vantaan Korson Lumo-hallissa. Ottelu alkaa klo 17.00. Valmentajien Juho Rajalan ja Olli Kunnarin ennakkohaastattelu on kahvion viereisessä mediapisteessä klo 16.30. Nyt ostamaan liput ennakkoon Lippuautomaatista.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston kiristettyä koronarajoituksia kaikilta Vantaa Ducksin otteluihin saapuvilta vaaditaan koronapassi. Määräys on voimassa ainakin vuoden 2021 loppuun saakka.  Myös vahva maskisuositus otteluissa on edelleen voimassa. Kehotamme yleisöä saapumaan ajoissa paikalle, jotta jokaisen koronapassi ehditään tarkistaa ennen ottelun alkua. Viime keskiviikon ja lauantain otteluissa kaikki sujui hyvin, joten siitä suuri kiitos myös yleisölle.

 

Ottelun yhteydessä on juhlatunnelmaa, kun ankkalegenda Toni Kankaanpään pelinumero 12 jäädytetään. Tästä muistoksi hänen kuvaannollinen pelipaitansa liittyy toisen legendan Petteri Laurilan jäädytetyn pelinumero kolmosen viereen. Tonin pelinumeron jäädyttämisseremonia on ennen ottelun alkua. Tonihan aloitti liigauransa kuusitoistavuotiaana Rocksin paidassa. Ensimmäinen ottelu oli East Volleyta vastaan 21.1.2001. Kaudella 2001-2002 hänet nähtiin jo Korson Vedon paidassa. Vantaa Ducksin riveissä viimeiseksi kaudeksi jäi kausi 2019-2020. Korson Vedon ja Vantaa Ducksin paidassa pelikausia kertyi yhteensä viisitoista. Tässä vielä tärkeimmät Tonin uran meriitit: Mestaruusliiga-otteluita 405, 4825 pistettä, torjuntoja 392, ässiä 379, A-maaotteluja 26, Vuoden liigatulokas miehissä 2003, SM-pronssia KoVen paidassa 2004, Viron Cupin voitto 2006, Viron Cupin hopea 2007, Baltian liigan mestaruus 2007, Baltian liigan hopeaa 2008, Keski-Euroopan liigan hopeaa 2011. Ulkomaiset joukkueet, joissa Toni on pelannut: Selver Tallinna, Pere Leib Tartto, Nicosia (CYP), Czestochowa (POL), Innsbruck (SUI) ja Näfels (SUI). Suomessa on Toni edustanut myös MuurLea kaudella 2009-2010. Toni Kankaanpään pelipaikka oli yleispelaaja. Viimeisen Mestaruusliiga-ottelun Vantaa Ducksin pelipaidassa numero 12 hän pelasi Savo Volleyta vastaan 7.3.2020 kaudella 2019-2020, jolloin kausi keskeytettiin runkosarjan päätösmetreillä Korona-pandemian vuoksi. Lisäksi Toni on voittanut Beach Volleyn Suomen mestaruuden 2007 ja hänet valittiin samana vuonna vuoden Beach Volley -pelaajaksi.

 

Akaa-Volley koki Suomen Cupissa yhtä kirvelevän kohtalon kuin Vantaa Ducks. Tiikerit meni Cupin Final Fouriin voittamalla maanantaina 3-2 Akaa-Volleyn Kokkolan Hollihaassa. Ducks hävisi kirvelevästi Hurrikaanille 2-3 Lumossa. Akaa-Volleyn valmentajalla Olli Kunnarilla on nyt suoritettuna ammattivalmentajan tutkinto, joten osaamisesta ei akaalaisten pelin ohjaaminen ainakaan jää kiinni. Akaa-Volley on keskellä kunnon peliruuhkaa. Ankkojen kohtaaminen Lumon lämminhenkisessä hornankattilassa on neljäs viikon sisällä. Olli Kunnarilla on ollut pikkuisen huolia joukkueensa hyökkäystehoista, kun laitapyssyt ovat hiukan yskineet. Torstaina Raision Loimu kävi Toijalan Monarilla ja voitti vahvan esityksen jälkeen hiukan aneemisen Akaa-Volleyn. Loimu-pelissä Kunnari käytti kentällä koko rosteria. Kaksi viimeistä erää passarina oli Saku Tuomivaara. Lauantaina avaukseen akaalaiset marssittavat veret seisauttavan porukan. Hakkuriksi Urpo Sivula, passariksi Anton Välimaa, yleispelaajiksi Joni Mikkonen ja Kristo Kollo, keskipelaajiksi Panu Pitkänen ja Sauli Sinkkonen ja liberoksi virtuoosimainen Voitto Köykkä. Akaa-Volley on sarjan ehdotonta kärkeä ja lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina lievästä kompuroinnista huolimatta.

Vantaa Ducks lähtee ottelun hyvistä asetelmista. Lauantaina 11.12. kaatui kotisalissa enemmän kuin komeasti Suomen ehdoton ykkösjoukkue, VaLePa, erin 3-1. Se oli varoitussignaali myös Akaan suuntaan. Lumoon ei kannata tulla edustusjoukkueen verkkarin vetoketju auki. Juho Rajala oli VaLePa-peliin saanut joukkueen palaset kohdalleen. Keskipeli kulki viimeinkin hyvillä tehoilla. Hakkuri Alek Rastamo takoi roskapallot rataan. Yleispelaajat Ville Kattelus ja Marko Määttänen hoitivat hyökkäyksessä tarvittavat pisteet viileillä suorituksillaan. Joona Väänänen ja häntä välillä tuurannut Tommi Mäkelä hoitivat hyvästä vastaanotosta passit mallikkaasti ankkahyökkääjille. Esko Vuorinen oli vastaanoton ja puolustuksen lukko. Kotisalissa ankkojen syöttö kulki tavalla, joka sopivasti hajotti VaLePan vastaanottoa. Mikäli joukkue jatkaa samalla tasolla Akaa-Volleyta vastaan, niin ankkafanit voivat saada yhdessä Toni Kankaanpään kanssa mukavan joululahjan joukkueelta.

Akaa-Volleyn pelin jälkeen ankat lähtevät ansaitulle joulutauolle. Lisäksi edessä on odotettu ilotulitteiden myynti. Vuoden 2022 ankat avaavat vieraspelillä Joensuussa Hurmosta vastaan 1.1. ja Pohjois-Karjalasta joukkue siirtyy Kokkolaan, jossa ottelua 2.1. isännöi Tiikerit. Molemmissa vieraspeleissä on vastassa ankkojen ykkösvastustajat, mikäli runkosarjassa tavoitellaan kotietua puolivälieriin.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.