Vantaa Ducksille toinen sija Akaa-Volleyn Hunajaturnauksessa

Vantaa Ducksille toinen sija Akaa-Volleyn Hunajaturnauksessa

Avauspäivänä Vantaa Ducks hävisi molemmat ottelunsa erin 1-2 Akaa-Volleylle ja Saaremaa Vörkbolliklubille, mutta päätöspäivänä nousujohteinen suoritus johti 2-1 voittoihin Raision Loimusta ja Vammalan Lentopallosta.  VaLePa otti turnauksessa selvän voiton erin 10-2, Vantaa Ducks, Saarenmaa ja Akaa-Volley pelailivat ristiin ja kaikilla joukkueilla erät 6-6, Raision Loimu hävisi kaikki ottelunsa,  erät 2-10.

Tasaisen keskikolmikon järjestyksen ratkaisi voitettujen ja hävittyjen pisteiden  suhde, Ducks oli vahvin jääden ainoastaan yhdessä erässä alle 20 pisteen koko turnauksessa. Erien yhteispisteet:  VaLePa 291-247, Ducks 273-251, Saarenmaa 277-276, Akaa 278-284, Loimu 225-286.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vantaa Ducks jakoi vastuuta laajalla rintamalla. Molemmat hakkurit Jokela ja Rastamo pelasivat kaksi ottelua hyvillä tehoilla. Yleispelaajat Ville ja Kalle Kattelus, Marko Määttänen ja Atte Kyrölä pelasivat kaikki kaksi ottelua. Karhulan Veikoista lainassa ollut keskitorjuja Anton Lepistö ja Tommy Carmody olivat turnauksen torjuntatilaston kärkiviisikossa ja molempien syöttövuoroilla vastustaja oli vaikeuksissa, Carmody voitti turnauksen ässäsyöttötilaston. Joona Väänänen pelasi kaikki ottelut passarina muutamaa taktista vaihtoa lukuunottamatta ja kiusasi vastustajia pelinjohtamisen lisäksi hankalilla syötöillään. Liberot Hassib Rezai ja Esko Vuorinen pelasivat vuorotellen, molemmat kaksi ottelua. Alek Rastamo oli eräkohtaisissa tilastoissa turnauksen paras pisteentekijä, 33 pinnaa/6 erää. Tommy Carmody voitti ässäsyöttötilaston 7 ässällään. Atte Kyrölällä oli turnauksen paras hyökkäysprosentti 52%, 22/42. Viiden parhaan joukkoon pääsivät Alek Rastamo syöttö- ja torjuntatehoissa, Anton Lepistö (9) ja Tommy Carmody (8) torjunnoissa ja Joonas Jokela hyökkäysprosenteissa (48%, 22/56.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen ottelun Akaata Vastaan  Ducks aloitti vahvasti ja voitti ensimmäisen erän selvästi 25-17. Toinen erä pelailtiin tasaisesti, Akaan voitto 25-22. Kolmatta erää Akaa hallitsi selvästi voittaen 25-17.

Toinen ottelu Saarenmaata vastaan alkoi tasaisesti ja Ducks oli johdossa vielä tilanteessa 17-15. Saarenmaan Sauli Sinkkosen päästyä syöttöviivan taakse tapahtui usein nähty tilanne, vastustajan peli hajoaa ja yksinkertaistuu ja ohituskaista on auki. Erä Saarenmaalle 25-21. Toinen erä oli tasainen loppuun saakka, voitto Saarenmaalle 25-23. Kolmas erä alkoi Ville Katteluksen ässäsyötöllä ja hetken päästä Alek Rastamo säesti kahdella peräkkäisellä ässällä, tilanne nopeasti 8-2 Ducksille. Loppuerä mentiin selvässä ankkajohdossa, voitto Ducksille pistein 25-17.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas ottelu Loimua vastaan oli henkien taistoa.  Loimu helpotti Ducksin peliä ensimmäisessä erässä lukuisilla virheillään,  Tommy Carmody kiusasi Loimua hankalilla syötöillään, parilla ässällä ja parilla torjunnalla. Erä Ducksille 25-14. Toisessa erässä Loimu heräsi kuolleista ja Ducks auttoi virheillään Loimun erävoittoon 25-20. Kolmannessa erässä ohjakset palasivat Ducksille ja peräti kuusi ankkapelaajaa sai torjuntapisteen Loimun yhtä torjuntaa vastaan.  Erä selvästi Ducksille 25-19. Ottelun tuomari ja molempien joukkueiden pelaajat olivat joistakin tuomioista ”hieman” eri linjoilla, joka muutti pisteiden jälkeiset tuuletukset todella äänekkäiksi, pelaajien huuto kuului varmasti Kylmäkoskelle saakka.

Neljäs ottelu VaLePaa vastaan nosti tunnelmaa ja pelihaluja Ducksin porukassa, olihan vastassa hallitseva Suomen mestari. Mikko Esko jatkoi passarina,  Aaro Nikula ja Anssi Vesanen jatkoivat aloituskokoonpanossa, mutta kentälle astui myös hyvin turnauksessa levänneitä miehiä. Ensimmäinen erä VaLePalle 25-20. Toisessa erässä Aaro Nikula siirtyi vaihtopenkille ja VaLePa jatkoi ottelun loppuun saakka kahden sukupolven ikäisellä kokoonpanolla, ikähaitarissa leveys peräti 23 vuotta. Ducksin ampuminen alas varapatruunoilla ei onnistunut ja kaksi seuraavaa erät toistensa kopioina selvästi Ducksille 25-18, 25-16.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akaa Volleyn järjestämä turnaus oli hienosti ja turvallisesti pandemian keskellä järjestetty. Akaalainen talkoohenki pullisteli ulos Toijalan Monarin seiniä ja joukkueiden oli todella helppo tulla, olla ja lähteä ilman minkäänlaisia ongelmia järjestelyissä. Hunajaturnaus toimisi hienosti muillekin joukkueille prototyyppinä turnausten järjestelyistä. Vantaa Ducksille turnaus oli mainio valmistelu alkavaan sarjaan ja joukkueen hyvä henki oli selvästi aistittavissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vantaa Ducksin mestaruusliigasarja alkaa kahdella ottelulla Hurrikaania vastaan 1.10. vieraissa ja 3.10. kotona, jonka jälkeen seuraa kolmen vierasottelun sarja Kokkolassa, Rovaniemellä ja Raisiossa.

Tervetuloa Lumoon lauantaina 3.10. klo 17.00 sarjan kotiavaukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.