Katsojille turvallinen ottelutapahtuma on yksi Vantaa Ducksin kauden päätavoitteista

Katsojille turvallinen ottelutapahtuma on yksi Vantaa Ducksin kauden päätavoitteista

Vantaa Ducksin Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2020 – 2021 käynnistyy lokakuun alussa. Koronatilanne aiheuttaa ottelutapahtuman järjestämiseen lisähaasteita. Lentopallon Mestaruusliigan ottelutapahtuman järjestämme viranomaisten ohjeiden mukaan. Katsojamäärää joudumme turvallisuuden takia rajoittamaan. Lumo-halliin mahtuu turvallisesti Koronatilanteen takia n. 250 katsojaa. Katsojamäärä koostuu kausikortin ostaneista, ennakkoon lippunsa ostaneista ja paikan päällä lipunmyynnistä ostaneista katsojista. Paikkansa voi jo ennakkoon varmistaa hankkimalla lipun netistä https://www.lippuautomaatti.fi/lp001.asp?c=ducks osoitteesta.

Seuran puheenjohtaja Ari Koskenoja haluaa toivottaa katsojat tervetulleeksi. Nyt jos koskaan on katsojien tuki tärkeää. Katsojien tuki on myös tärkeää menestystä tavoittelevalle joukkueellemme. Haluamme kertoa tarkasti etukäteen miten järjestämme turvallisen ottelutapahtuman Vantaan Korson Lumo-hallissa.

Lentopalloliitto on laatinut ohjeet seuroille ottelutapahtumien toteuttamiseen. Ohjeet löytyvät Lentopalloliiton sivuilta https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/koronalinjaukset/ottelutapahtumalinjaus.html

Seura on yllä mainittuja ja viranomaisten ohjeita, suosituksia ja määräyksiä noudattaen laatinut ottelutapahtuman järjestämiseen tarvittavan tartuntatorjuntasuunnitelman. Ohje on hyväksytty Vantaan tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta. Tässä keskeiset ohjeet Vantaan Ducksin järjestämään kotiotteluun:

 • Kaikki katsojat pysyvät erillisessä katsomossa koko ottelutapahtuman ajan. Myöskään pelaajat eivät tule katsomoalueelle.
 • Suosittelemme katsojille kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa ja niitä on myös myynnissä ottelutapahtumassa. Henkilökunta ohjeistetaan myös käyttämään kasvomaskia tai visiirimallista kasvosuojaa ottelutapahtumassa.
 • Lumon liikuntahallin katsomo jakaantuu kolmeen lohkoon, joihin järjestyksenvalvojat ohjaavat katsojat. He myös samalla huolehtivat, että katsomolohkoissa käytössä on vain joka toinen penkkirivi ja samalla rivillä istuvat suojaetäisyysvälein (väh. 1m) toisiinsa nähden. Ainoastaan saman perhekunnan jäsenet saavat alittaa turvaetäisyysmääräyksen penkkirivin suuntaan.
 • Pelihallissa vältetään jonoutumista ja noudatetaan turvavälejä halliin saapuessa ja sieltä poistuttaessa. Lipunmyynnissä ja kahvion tiskin eteen teipataan turvaetäisyysmerkit lattiaan. Eri jonot erotetaan toisistaan nauhatolpin.
 • Lipunmyynnissä suositellaan lippujen ostamista etukäteen netin kautta, mikä vähentää jonoutumista liikuntahalliin saavuttaessa.
 • Kunkin katsomon osan järjestelyt vastaavat viranomaisten ohjeita ja rajoituksia
   • rajattu katsojamäärä – enintään 500 katsojaa ja toimihenkilöä / katsomolohko => Lumon liikuntahallin katsomolohkossa voi olla turvaetäisyydet huomioiden max 60…80 katsojaa /katsomolohko, josta seuraa rajoitus kokonaiskatsojamäärään max 250 katsojaa
   • oma sisääntulo aulasta kuhunkin katsomolohkoon, erilliset WC-tilat aulassa ja oma myyntipiste
   • liikkumista ei sallita eri katsomon osien välillä, järjestyksenvalvojat ohjeistavat ja valvovat
 • Katsomossa istutaan valvotusti viranomaisten määrittelemiä turvavälejä noudattaen
 • Jokaisessa myyntipisteessä (Lipunmyynti ja kahviot aulassa)
   • on asiakkaille käsidesiä käytettävissä
   • suositaan valmiiksi pakattuja tuotteita
   • suositaan ensisijaisesti kortti-/mobiilimaksamista (mielellään lähimaksu)
   • vältetään asiakkaan tarvetta koskea esim. astioihin/aterimiin
   • myyjän ja asiakkaan välinen tartuntariski vältetään myyjien käyttämillä maskeilla
  • WC-tilojen puhtaus varmistetaan aina ennen kutakin tapahtumaa

HUS eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on antanut 25.9. vahvan suosituksen kasvomaskien käytöstä. Lue koko tiedote alla olevasta linkistä.

https://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Koronavirustartunnan-saaneiden-m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4-kasvussa–HUSin-vahva-suositus-kasvomaskien-k%C3%A4yt%C3%B6lle.aspx

Vantaa Ducks testasi turvallisuusohjeita Tonin Pelin yhteydessä. Ohjeiden noudattaminen takasi turvallisen ottelutapahtuman niin joukkueelle, talkoolaisille kuin katsojille. – Turvaohjeita tarkasti noudattamalla voimme yhdessä tehdä turvallisen tapahtuman ja ankkafanit voivat keskittyä Vantaa Ducksin kannustamiseen. Kannattaa seurata otteluennakkoja, joissa viestimme mahdollisista tulevista muutoksista turvallisuusohjeisiimme.

Tervetuloa Lumo-halliin kannustamaan Vantaa Ducksia. Ensimmäinen kotiottelu on 3.10.2020 ja alkaa kello 17.00. Kannattaa tulla hyvissä ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Ari Koskenoja ja Pekka Krook

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Vantaa Ducks.