Vantaa Ducks hukutti lopulta Akaan!

3 – 2 (26 – 28, 25 – 17, 22 – 25, 27 – 25, 15 – 13)

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vantaa Ducks kaatoi lopulta lähes kolmituntisen thrillerin jälkeen vieraaksi tulleen Akaa Volleyn. Ottelu oli kotijoukkueelle kolmas viikon sisällä, joten väsymys painoi jo ankkojen räpylöitä. Joukkueena voitetaan ja niin kävi nytkin. Otteluisäntänä oli Rakenne Tikka Oy. Yleisöä oli lauantai-illan huumaa todistamaan tullut 405 katsojaa. Akaa Volleyn paras pistemies Antti Poikela oli viikolla siirtynyt Ranskaan Cannesiin ammattilaiseksi, mutta hienosti Akaa Volleyn Lauri Tihinen oli koonnut rivinsä. Ankkojen voitto tiesi voittoputken jatkumista. Vantaa Ducks nousi sarjataulukossa voitollaan kahdeksanneksi.

Ensimmäinen erä lähti tasaisissa merkeissä. Akaa Volleyn kannattajat lietsoivat erinomaisella kannustuksellaan Akaata näyttämään parastaan. Joukkue palkitsi kannattajat ja johti ottelua tekniselle mentäessä lukemin 11 – 14. Akaa johti jo 16 – 18 ja sitten ankat saivat vireen päälle Kankaanpään syöttövuorolla. Tihinen Akaan päävalmentajana otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 18. Akaan Teemu Kuuselan syötettyä ässän Tuominen otti Ducksin toisen aikalisän tilanteessa 21 – 22. Ducksilla oli kaksi eräpalloa, mutta niin vain Akaa väänsi voiton torjumalla Kankaanpään kakkospaikalla 26 – 28.

Atte Kyrölän syötettyä toisessa erässä ässän tilanteeksi 7 – 5 oli Tihinen pakotettu ottamaan aikalisän. Ankat saivat koneen käymään kunnolla ja vahvalla pelillä mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 9. Painopallotilanteessa 17 – 10 Akaa näki Sari Kolehmaiselta keltaisen kortin. Erä oli välillä ns. yhteen maaliin pelaamista, kun ankat johtivat jo 20 – 11. Erä lopulta helposti kotijoukkueelle lukemin 25 – 17.

Kolmas erä mentiin ankkojen tahdissa. Aina kuitenkin Akaa kiri rinnalle takaisin voimakkaan hyökkäyspelinsä ansiosta. Tekniselle mentiin Lassi Nurmisen onnistuneen paterin jälkeen tilanteessa 14 – 12. Akaa tuli välillä tasoihin, mutta joukkueen mentyä johtoon tilanteessa 18 – 19, otti Tuominen aikalisän. Akaan kannattajat huusivat: ”Kuka hukkuu, ankat” rytmikkäästi. Nurmisen jäätyä torjuntaan, otti Tuominen aikalisän tilanteessa 20 – 22. Tässä vaiheessa Akaan kannattajat olivat lähes hurmoksessa. Ja ankat hukkuivat kolmannessa erässä lukemin 22 – 25 Külaotsin jäätyä torjuntaan.

Akaa tuli kuululla toijalalaisella raivolla neljänteen erään. Pian tilanne oli 1 – 4 ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Akaa piti otteen vaikka Deliun tultua Magyarin tilalle Ducks nousi jo pisteen päähän tilanteessa 9 – 10. Tekniselle mentiin Akaan johtaessa 10 – 14. Ducks tuli jo tasoihin 16 – 16, mutta sitten Akaa nykäisi ja Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 18. Tihinen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 23. Ja kyllä oli jännä erän loppu. Karl Külaots piti ankat pinnalla kovalla suorituksella vaativassa paikassa. Ja lopulta erä Ducksille lukemin 27 – 25.

Tilanteessa 6 – 4 viidennessä erässä Lauri Tihinen otti ensimmäisen aikalisänsä. Näin hän halusi vaikeuttaa Atte Kyrölän syöttövuoroa. Akaa otti eron kiinni ja Kankaanpään jäätyä torjuntaan otti Tuominen aikalisän tilanteessa 7 – 8. Ducksin torjuttua pistetilanteeksi 10 – 8 otti Tihinen toisen aikalisänsä. Mikkosen syötettyä ässän otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 10. Erän lopussa Vantaa Ducks näytti kovuutensa ja Akaan kannatushuuto toteutui lopulta Akaan hukkumisella. Erä ankoille lukemin 15 – 13 ja koko ottelu erin 3 – 2.

Otteluisäntä Rakenne Tikka Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Lassi Nurminen ja Akaa Volleysta Joni Mikkonen

Keskipelaaja Lassi Nurminen, Vantaa Ducks
”Kolmas peli tällä viikolla näkyi tahmeutena. Joukkueena kuitenkin väännettiin voitto ja se on taas askel eteenpäin”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks
”Jouduttiin vähän arpomaan millä kuusikolla kaveri lähtee. Kaaos oli meiltä pelin alku. Väsymys näkyi. Ei saatu tänään oikein tatsia torjuntapeliin. Yhtään peliä ei tällä tasolla tule helpolla. Deliun tulo käänsi pelin, kun Magyarin passitarkkuus ei ollut ihan kunnossa”.

Yleispelaaja Joni Mikkonen, Akaa Volley
”Pikkusen harmittaa. Neljäs oli tulossa meille, mutta ei saatu laitettua sitä pakettiin. Fanit lämmittävät hyvällä kannustuksella. Kyllä tämä pelaaminen Mestaruusliigassa taas maistuu”.