Ankat janoavat yhden ottelun voittoputkeensa jatkovartta!

Lentopalloilun Mestaruusliigassa voiton makuun keskiviikkona Tampereella päässyt Vantaa Ducks kohtaa lauantaina 25.11. Akaa Volleyn. Ottelu alkaa kello 17.00 ja luvassa on armoton taistelu molemmille joukkueille tärkeistä sarjapisteistä. Lumon tanner tömisee ja armoa ei anneta. Ankat ovat saalistaneet kolmesta viimeisestä sarjapelistä kaksi voittoa, joten lauantaina olisi voitolla tarjolla jatkovartta voittoputkeen. Lauantai-iltana kannattaa tulla kannustamaan kotijoukkue voittoon ja samalla hankkia jo nyt pukinkonttiin Vantaa Ducksin kalenteri vuodelle 2018. Hinta on täysin kilpailukykyinen 15,- euroa. Kalenterin avulla tietää milloin on Marken, Annelin, Eijan, Juhan, Arin, Joukon tai Jussin nimipäivä. Suomen lipun viralliset liputuspäivätkin löytyvät kalenterista, joka on oikeastaan tietojätti. Kuukausien kuvituksena on Vantaan Ducksin tähtipelaajat. Kalenterista löytyy myös tieto, milloin on seuraavat Vetomarkkinat Korsossa. Kalenterissa ovat paikallaan myös Vantaan Ducksin kaikki runkosarjan pelit sekä Mestaruusliigan puolivälierien, välierien ja finaalien ottelupäivät.

Keskiviikkona ankat pelasivat Tampereella Rantaperkiön Iskua vastaan pitkän iltapuhteen. Reilun kahden ja puolen tunnin vääntämisen jälkeen kaksi sarjapistettä matkasi pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle jäi yksi sarjapiste. Voitolla Vantaa Ducks nousi sarjassa yhdeksänneksi. Sarjan kymmenentenä oleva Akaa Volley voitti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa ankat Toijalassa. Nyt on kalavelkojen maksun aika. Akaa Volley kävi voittamassa Tiikerit Kokkolassa, joten silläkin on voittopeli alla ennen Lumo-halliin tuloa. Joukkueessa on monia mielenkiintoisia pelaajia. Passarina on Tiikerit-voittopelissäkin kunnostautunut Ossi Heino. Yleispelaajina ovat todella kokeneet, myös ammattilaiskentillä pelanneet, Antti Poikela ja Joni Mikkonen. Valmennuspuolella päävalmentaja Lauri Tihistä avustaa legenda jo eläessään, Jussi Heino. Akaa Volley on sarjanousija ja ristikkotehtävistä tunnettu Akaa tunnetaan nykyisin myös lentopallosta.

Vantaa Ducks haki Iskusta voiton lievästi siipirikkoisena. Hakkuri Vallin oli sairasvuoteella ja Miro Määttänen poti nilkkavammaansa. Juho Kaunistokin oli sairauden takia poissa. Karl Külaots tuurasi erinomaisesti keskiviikkona Vallinia ja oli tärkeässä roolissa myös syöttöruudussa ja torjunnassa. Atte Kyrölä paransi peliään Tampereella erä erältä ja Mikasa lähti välillä kuin Aten kädestä. Toni Kankaanpää nosti myös tasoaan pitkin peliä ja löi komeasti ottelupallon Tommi Roinisen rintapanssarista maisemiin. Päävalmentaja Ismo Tuominen hakee varmasti lauantainakin mahdollisimman ehjää peliä. Toijalassa kärsitty selkeä tappio on vielä muistissa ja akaalaisia vastaan ei voi lähteä toppatakin vetoketju auki. Kausi on muutenkin ollut ihan riittävän takkuinen, joten fokus on koko ajan oltava pelattavassa pallossa, tai muuten ankkojen viedään kuin Akaan naapurikunnan Urjalan pässiä narussa. Yleisön tuki on jälleen tärkeä ja meteliä kannattaa tulla pitämään Lumo-halliin ja auttamaan ankkoja kauden kolmanteen voittoon.

Lauantain pelin jälkeen seuraavana lauantaina 2.12. on edessä vieraspelimatka Pohjois-Savon laulumaille, jossa vastaan asettuu Sampo Volley. Seuraavassa kotipelissä onkin mahdollisimman kova vastus, kun Lumo-halliin saapuu viime vuoden mestarijoukkue VaLePa, joka vilisee tähtipelaajia Mikko Eskosta Olli Kunnariin ja Urpo Sivulaan. Ottelu pelataan keskiviikkona 13.12. klo 18.30. alkaen.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized.