Vantaa Ducks Pielavedelle todelliseen prässiin

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kahdeksantena oleva Vantaa Ducks on saanut ilmaa siipiensä alle. Joukkue matkustaa Pohjois-Savon laidunmaille Pielavedelle Sampo Volleyn vieraaksi. Ottelu alkaa Pielaveden liikuntahallissa klo 18.30. Ottelupaikka on legendaarinen ja ankoille on suuri kunnia saada pelata todellisessa lentopalloilun pyhätössä. Vantaa Ducks on kahden ottelun voittoputkessa ja joukkueen itsetunto on kohentunut merkittävästä alkukaudesta. Taivaan tosi on kuitenkin, että vantaalaiskorsolaiset eivät ole koskaan voittaneet Sampoa. Sampo Volley on sarjassa kuudentena, toki neljätoista sarjapistettä edellä vierailevaa joukkuetta. Tiistaina Sampo hävisi viisieräisen hillerin jälkeen oululaiselle Ettalle. Päävalmentaja Timo Tolvanen kävi savolaisnipun kanssa jo aiemmin syksyllä kukistamassa ankat, joten Tolvasellekin on valmentaja tuttua ankkojen hukuttaminen.

Sampo Volleyn peli kaudella 2017 – 2018 on aina välillä yskinyt, joten täysin mahdotonta ei ankoille voittaminen Pielavedellä pitäisi olla. Tolvasen suojatit ovat kaudella hävinneet jo viisi kertaa, mutta Etta-tappion jälkeen sampolaiset tulevat lauantaina varmaan kuin vieremäläiset herhiläiset heti ensimmäisestä pallosta. Joukkueen yksi kulmakivistä on kokenut passari Petteri Penttinen, joka viihtyy liiankin hyvin myös syöttönurkassa. Yleispelaaja Andrus Raadik ei vielä ole viime kauden vedossaan, mutta härkämäinen pallontappaja voi lähes yksin kaataa vastustajat. Hakkuripuolella Etta-pelissä esiintyi vahvasti Elli, joka tuntee myös nimen Timo Leikas. Libero Aleksi Mutka on hihatieteessä kaikki loppututkinnot suorittanut pelaaja. Toki Tolvasen veroisiin suorituksiin on vielä nuorukaisella matkaa. Tolvanenhan kuului harvinaiseen liberoheimoon, joiden hihasta ei oksaa löydy edes suurennuslasilla.

Vantaa Ducks kaatoi lauantaina Akaa Volleyn lähes kolmituntisessa näytöksessä, joka tarjosi yleisölle herkkua koko rahan edestä. Ankat voittivat akaalaiset joukkueena ja Ildi Deliu oli ottelun yksi sytyttäjistä. Voittaneesta kuusikosta voidaan nostaa esiin myös hakkuri Karl Külaots, joka niin torjunnoilla kuin jalkapelastuksillaan haki sankarin viittaa itselleen Akaa Volleyta vastaan. Miro Määttänen ja Antti Vallin ovat olleet toipilaina, mutta Atte Kyrölä ja Kalle Külaots ovat hienosti ottaneet heidän pelipaikkansa. Päävalmentaja Ismo Tuominen kokeneena käskijänä varmasti haluaa murtaa Sammon kirouksen. Tuominenhan on siviilissä kassakaappialalla, joten hän on tottunut murtamaan esteen kuin esteen. Pielavedeltä kotiinpaluu halki ikiaikaisten maisemien olisi paljon letkeämpää, jos matkaan saataisiin kaksi tai jopa kolme sarjapistettä mukaan.

Sampo-pelin jälkeen ankoilla onkin ennen joulua vielä kolmen ottelun kotiputki. Ensimmäiseksi keskiviikkona 13.12. klo 18.30 vieraaksi tulee viime vuoden mestari ja täksi kaudeksi Mestarien liigaan itsensä pelannut VaLePa.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.