Valmentaja Juho Rajala on tehnyt jatkosopimuksen Vantaa Ducksin kanssa

Valmentaja Juho Rajala on tehnyt jatkosopimuksen Vantaa Ducksin kanssa

 

Vantaa Ducksia lentopallon Mestaruusliigassa kaudesta 2019-2020 valmentanut Juho Rajala on tehnyt 1­+1 mallisen jatkosopimuksen. Oulunsalon Vasaman kasvatti teki pelaajana mittavan uran liberon pelipaikalla. Rajala edusti Mestaruusliigassa Ettaa, Raision Loimua, Kempeleen Lentopalloa ja Sun Volleyta, jonka riveissä hän voitti tuplamestaruudet 2010. Pelaajaura päättyi Ettassa kauteen 2015-2016. Ennen siirtymistään valmentajaksi Vantaa Ducksiin hän toimi valmentajana naisten 1-sarjassa kolmen kauden ajan eri seuroissa.

 

Neljättä kauttaan ankkajoukkueessa aloittava Rajala ehti vastaamaan häntä valmentajana ja ihmisenä valottaviin kysymyksiin.

 

Alkamassa on neljäs kausi Vantaa Ducksin valmentajana. Miten olet viihtynyt pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaavassa seurassa?

 

– Todella mahtavasti. Minusta seurassa tehdään todella hyvää ja arvokasta työtä monella tasolla ja siinä on mukava olla itsekin mukana.

 

Veljesi Mikan kanssa muodostatte lentopallon “Matti ja Teppo kaksikon” tai äitinne mukaan hulttioveljesparin. Mitä sinulle valmentajana merkitsee, että tukenasi on veljesi Mika?

 

-Hah, jokainen saa nimitellä miksi haluaa ja tärkeintä on että puhetta riittää. Musta on hienoa, että saadaan olla mukana viemässä pääkaupunkiseudun lentopalloa eteenpäin ylipäätään. Suurin apu Mikasta on siinä, että pystytään puhumaan asioista hyvin suoraan ja tunnetaan molemmat toisemme. Se helpottaa todella paljon arkisten asioiden hoitamista.

 

Vantaa Ducks on uudistamassa. Uudet arvot pyritään saamaan vahvemmin näkyviin. Taustaryhmä muuttui toimintaryhmäksi ja taustaryhmään on lähtemässä vaikuttajia osaltaan tukemaan seuran uutta missiota ja visiota:

 

-Kyl minusta jokaisen seuran on pystyttävä uudistumaan ja ollaan ehdottomasti monella mittarilla oikealla tiellä. Mitä itelle urheilu on opettanut ja mitä taas koitan pelaajille opettaa, on pitkäjänteisyyden merkitys kaikessa tekemisessä. Me ei yksittäisissä harjoituksissa tai peleissä tulla merkittävästi paremmiksi, mutta kun tavoitteet on selvät ja halu tehdä asioita koko ajan pikkusen paremmin löytyy, niin se tulee palkitsemaan meidät jossain vaiheessa.

 

Olet kasaamassa Petteri Laurilan kanssa tulevan kauden joukkuetta. Miten näet sen eroavan viime kauden joukkueeseen nähden?

 

-Ehkä tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa, mutta pienet muutokset joukkueeseen on varsin tervetulleita. Kokonaisuus näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä ja kunhan joukkue on lopullisesti kasassa, niin palataan sitten tähän kysymykseen tarkemmin.

 

Millaisin tavoittein sinä ja joukkue lähdette tulevaan kauteen?

 

-Jokaiseen kauteen mä lähden pärjäämään ja tarkoitus on repiä tulevasta joukkueesta kaikki potentiaali irti. Joukkueen tavoite lyödään lukkoon vasta siinä vaiheessa, kun joukkue on kasassa, joten siitä en pysty sen enempää tällä hetkellä sanomaan. Mutta selvää on, että mua ei innosta tapella sijoista ynnä muut.

 

Miten olet ihmisenä ja valmentajana muuttunut valmentaessasi Mestaruusliiga-tasolla?

 

 

-Varmasti hyvä kysymys ja tähän joku muu ois luultavasti parempi vastaamaan, mutta uskoisin, että nykyisin tulee otettua kaikki pelaajat paremmin huomioon ja ehkä ymmärrettyä paremmin miksi pelaajat suoriutuu hyvin tai huonosti. Ja sit myös suhtauduttua asioihin ehkä hieman rauhallisemmin, vaikka sitä joskus saattaa olla vaikea uskoa.

 

Ehditkö työssä käymisen ja valmentamisen lisäksi harrastamaan?

 

-Toivottavasti. Sinällään nään valmentamisen ja päivätyön vastapainona toisilleen, joten kahden työn tekeminen ei mikään ongelma ole. Mutta on se kuitenkin tärkeää, että pääsee irtautumaan arjesta ja miettimään välillä ihan muita juttuja. Onneksi tässä on kesä ja syksy edessä, niin pääsee vähän urheilemaan, kalastelemaan ja metästämään.

 

Miten rentoudut?

 

-Jaa’ah, en mä rentoutumista ajattele silleen suorituksena. Lähinnä koitan pitää huolen, että sellaselle ylimääräselle vapaa-ajalle jollon ei tarvi suunnitella yhtään mitään, löytyy aikaa. Kummasti sitä noina hetkinä keksii aina jotain rentouttavaa tekemistä.

 

Valmentajasopimuksen tiedottamisen myötä käynnistyy pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaavan Vantaa Ducksin kauden joukkueen 2022-2023 julkistaminen. Tiedottaminen jatkuu tulevalla viikolla. Kannattaa seurata seuran nettisivua ja some-kanavia.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.