Torjuntakuningas jatkaa Ducksissa, Lauri Lehtonen uusi sopimuksensa

Torjuntakuningas jatkaa Ducksissa, Lauri Lehtonen uusi sopimuksensa

 

Edellisen kauden Mestaruusliigan torjuntatilastojen ykkönen Lauri Lehtonen jatkaa Vantaa Ducksissa myös tulevalla kaudella. Laurin kausi oli nousujohteinen ja päättyi keväällä kutsuun maajoukkueleirille.

 

Lauri Lehtosta on kehuttu ankkojen otteluraporteissa pitkin viime kautta, mutta on hän kerännyt kehuja muuallakin. Keskipohjanmaa lehti kutsui keväällä Lehtosta sarjan eliittiin kuuluvaksi keskipelaajaksi. SM-kullan voittanut VaLePa puolestaan kirjoitti otteluennakossaan tammikuussa näin: “Lauri Lehtonen, takavuosien maajoukkuekeskarin Jukka Lehtosen serkku, johtaa ylivoimaisesti torjuntatilastoa 60 torjunnalla. Lehtonen on keskipelaajaksi lyhyt 192 cm, mutta korvaa puuttuvat sentit hyvällä pelinluvulla, liikkeellä ja torjuntatekniikalla”.

 

Pari nimitystä kuukauden liigatähdistöön mahtuu myös Lehtosen päättyneen kauden saavutuksiin.

Mutta nyt katse on jo suunnattu eteenpäin. 24-vuotias Lehtonen toteaa itse, että viime kausi meni aika hyvin torjuntapelin osalta. Muilla osa-alueilla kuten hyökkäyksessä ja syötössä löytyy hänen mielestään vielä tekemistä.

 

“Maajoukkuekutsu tässä vaiheessa vähän yllätti, mutta leirillä tehdään kovaa duunia ja kaikki mitä on sinne annetaan, Lehtonen vakuuttaa.

 

Jatko Vantaa Ducksissa ei ollut keskitorjujalle mikään itsestään selvyys. Mutta optio jatkosta oli, eikä sen umpeuduttua muilta seuroilta ollut vielä tullut yhteydenottoja. Myöhemmin osoittautui, että ottajia muuallakin olisi ollut.

 

“Vähän harmittaa, etten päässyt käymään keskusteluja muiden kanssa. Toisaalta tykkään pelata Ducksissa ja Vantaa on kaupunki, josta pidän. Täällä voi tehdä muutakin kuin pelata lentopalloa, Lehtonen sanoo.

 

Hän kehuu ankkojen joukkuehenkeä ja toteaa, että Ducks on nuori porukka, jossa läppä lentää. Pelaajat yksinkertaisesti viihtyvät toistensa seurassa.

 

“Minulla etusijalla joukkueen valinnassa on päästä pelaamaan ja Ducksissa tiedän, että ainakin saan peliaikaa, keskitorjuja hymähtää.

 

Tulevan kauden osalta Lauri Lehtonen mielellään näkisi koko joukkueen menestyvän. Kivaa olisi hänen mielestään olla neljän parhaan joukossa ja olisi se mukavaa pelata porukassa, joka keväällä ottaa sen mitalinkin.

 

Yleisön paluu katsomoihin on keskipelaajan mielestä myös erinomainen asia. Kunhan porukka vain saapuu hallille joukkue antaa kentällä kaikkensa, hän lupaa.

 

Siviilissä Lauri Lehtonen työskentelee lasten iltapäiväkerhon ohjaajana. Se on työ, josta hän pitää.

“Kun tekee töitä lasten kanssa ajatukset ovat väkisin muussa kuin lentopallossa, sekin on hyvä asia, Lehtonen sanoo.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.