Marko Määttänen lähtee uuteen kauteen testaamaan rajojaan

Marko Määttänen lähtee uuteen kauteen testaamaan rajojaan

Yleispelaaja Marko Määttänen jatkaa lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin vahvuudessa kaudella 2021 – 2022. Marko siirtyi ensimmäisen kerran silloiseen Korson Vedon nimellä pelanneeseen liigajoukkueeseen talvella 2015. Hän on yleispelaajan tontin lisäksi pelannut lentopallourallaan myös hakkurina ja liberona. Beach Volleyssa hän on jo saalistanut SM-hopeamitalin veljensä Miro Määttäsen kanssa

Yleispelaajana Marko vakiinnutti viime kaudella paikkansa avauskuusikossa. Päättyneellä kaudella pelaajan itsensä mielestä hänen esityksensä oli ihan ok. – Mutta parannettavaa jäi. Vahvuuteni on monipuolisuus ja samalla on todettava, että kehitettävää on kaikilla osa-alueilla. Koronan jylläämällä kaudella ei minulla ollut vaikeuksia motivoida itseäni. Tykkään pelata ja yleisö siihen päälle on bonus.

Määttänen jatkaa: – Olihan se hienoa, että menestystä tuli. Tietty nelossija jäi hieman harmittamaan, vaikka on hyvä saavutus. Olen viihtynyt hyvin Vantaa Ducksissa. Paljon olen tekemisissä joukkuekavereiden kanssa myös treenien ulkopuolella. Minulla ei ole oikeastaan mitään isoa tavoitetta pelaajauralleni. Haluan kehittää itseäni kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja katsoa mihin se riittää. Valmistuin maaliskuussa tradenomiksi, joten nyt tasapainottelen töiden ja urheilun kanssa. Mielestäni ne ovat hyvin tasapainossa.

Valmentaja Juho Rajala toteaa: – Marko tuo osaamisen puolesta meille sopivasti torjuntavoimaa. Hän pystyy lukemaan peliä erinomaisesti. Sen mitä viime kauden jälkeen hänen kanssa juteltiin, niin halu löytää ne omat rajat on kova. Viime kautta sotki hieman ennen kautta tullut loukkaantuminen. Nyt toivon, että Marko sais ehjän harjoituskauden alle ja pääsis oikeasti testaamaan omia rajojaan. Syöttöä me on erityisesti lähdetty kehittämään. Hyökkäyspelissäkin voi vielä parantaa muuttamalla ihan pieniä juttuja.

Vantaa Ducksin joukkue alkaa hiljalleen hahmottua. Nelossijaan yltänyt ankkalauma jatkaa pääosin tutulla kokoonpanolla. Joukkueen puuttuvat palaset täsmentyvät kesän aikana. Pelaajasopimuksia sorvaava Petteri Laurila totesi toukokuussa Vantaan Sanomissa Matti Hannulan haastattelussa, että ”täsmähankintaprosessi on kesken. Lähtökohtana on, ettei ensi kauden joukkue ole ainakaan huonompi kuin viimekautinen.”

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.