Ducksin it-osasto jatkaa 

Ducksin it-osasto jatkaa

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin liberot Esko Vuorinen ja Hassib Rezai jatkavat töitään ankkojen takakentällä. Siviilissä tietoverkot, kyberuhat ja mahdolliset hyökkäykset kuuluvat arkeen. Pelikentällä tavoitteena on nostaa vastustajan aloitukset ja heidän hyökkäämät pallot. Menneellä kaudella Esko Vuorinen sai enemmän vastuuta kuin Hassib Rezai ankkojen liberona, mutta tulevaan kauteen liberot lähtevät taas samalta viivalta, Ducksin päävalmentaja Juho Rajala vakuuttaa. Päivän kunto ratkaisee, kumpi heistä pelaa.

Sekä Rezai että Vuorinen vakuuttavat, että päätös jatkaa Vantaa Ducksissa oli helppo. Seura hoiti pelaajien asiat hyvin vaikean koronakauden aikana. Sen lisäksi joukkue menestyi hyvin, vaikka neljäs sija jätti yhtä sun toista hampaankoloon. Olisi pitänyt mennä loppuun saakka, neljäs sija ei tyydyttänyt varsinkaan Vuorista, vaan harmitus on kova. – “Kun joukkue pysyy koko lailla samana tulevalla kaudella niin päätös jatkaa ankoissa oli helppo. Joukkueella on hyvä ilme ja uskon menestykseen sen kanssa, Vuorinen sanoo.

Viime kaudella edistymistä tapahtui jokaisella pelin alueella ja pääkoppakin kehittyi, libero Vuorinen toteaa. Samalla tavalla on tarkoitus jatkaa tulevalla kaudella. Töitä tehdään niin, että eteenpäin päästään. Tarkkoja tavoitteita Vuorinen ei halua tässä vaiheessa asettaa. Hän huomauttaa kuitenkin, että kilpailu peliajasta toisen liberon kanssa motivoi hyvin. – “Hyvä kisailu peliajasta vie eteenpäin. Ja se on tärkeää, sillä juuri nyt mietin elämää lentopallon kautta, it-opintojaan loppusuoralla suorittava Vuorinen sanoo.

Hassib Rezai puolestaan tekee pitkää päivää tietoverkkojen parissa, mutta suhtautuu myös pelaamiseen tosissaan. Jos haluaisi voisi jättäytyä alemmalle sarjatasolle, mutta Rezai toteaa, että haluaa isompia haasteita. Lentopallo kun on sen verran suuri osa hänen elämäänsä. – “Ehkä odotin viime kaudella itseltäni vähän enemmän, tulevalla kaudella odotan kehitystä ja enemmän vastuuta pelikentällä, Rezai sanoo.

Hänkin kehuu ankkojen joukkuetta todella hyväksi porukaksi. Pelaajien asiat on hoidettu niin hyvin kun vain on mahdollista. Rezai keskusteli heti viime kauden loputtua Rajalan kanssa jatkosta. Viime kauden neljäs sija on hyvä motivaatio nostaa sijoitusta tulevalla kaudella, hän toteaa. Sijoitus ei ole yksittäisestä pelaajasta kiinni. – “Lentopallo on joukkuepeli, kaikki pelasivat viime kaudella hyvin ja tästä on hyvä jatkaa, Rezai sanoo.

Valmentaja Juho Rajala näkee liberoissa sekä yhtäläisyyksiä että eroja. Kummatkin ovat nuoria ja kehittyvät vielä, hän toteaa. Vastaanottopelaamisessa kummallakin on vielä edistysaskeleita otettavanaan, ensin omalla alueella pelikentällä ja sen jälkeen laajemmalla reviirillä takakentällä. Takakentän johtajuus pitää ottaa haltuun. Puolustuksessakin löytyy parantamista, mutta vastaanotto on ykkösasia.

Rajala pitää Vuorista miettijätyyppinä, kun taas Rezai pelaa enemmän fiiliksellä. Liberoiden tyylit eroavat siksi hieman toisistaan. Valmentaja kehuu kumpaakin fiksuksi pelaajaksi. – “Liberot ovat kohtalaisen tasavahvoja ja se on varmaankin päivän kunnosta kiinni kumpi heistä pelaa. Kumpikin on nyt hyvällä tavalla kasvamassa taitavan liberon rooliin, Rajala sanoo.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.