Rastamo ei mieti saappaiden kokoa

Rastamo ei mieti saappaiden kokoa

Vantaa Ducksin ykköshakkuri on ensi kaudella nimeltään Aleksander Rastamo. Tämä on ensimmäinen askel tulevalla uralla ja peliajan saaminen on tärkeää, Rastamo toteaa.

Ykköshakkuriksi nouseminen oli yksi ratkaiseva seikka, kun Alek Rastamo päätti jatkaa uraansa Vantaa Ducksissa, ottajia kun olisi ollut myös muualla. Yhtä tärkeä asia kuin oma pelipaikka oli kuitenkin joukkuehenki ja hyvä olo pelikavereiden kanssa. Tärkeätä on myös, että homma joukkueen ympärillä toimii.

“Tämä oli minulle ihanteellinen tilanne, saan ottaa roolia ja porukka on mahtava. Koskaan ei ole tuntunut velvoitteelta tulla harjoituksiin, ankoissa ei ole joukkuekavereita vaan oikeita kavereita, Rastamo summaa.

Ykköshakkurin pestin hän ottaa vastaan avoimin mielin eikä edes mieti kenen saappaita hänellä mahdollisesti on täytettävänään. Joonas Jokela takoi pisteitä ja kuului liigan parhaimmistoon hakkurina viime kaudella, mutta se ei mieltä paina. “Tiedän mihin pystyn ja mikä oma potentiaali on, Rastamo sanoo.

Toki nuori vuonna 2000 syntynyt hakkuri tiedostaa myös, että kehitettävää on jokaisella pelin osa-alueella. Millään mittarilla kolmannen kautensa ankoissa aloittava hakkuri ei koe olevansa vielä valmis pelaaja.

Viime keväänä Rastamo loukkasi harjoituksissa vasemman nilkkansa, mutta se on hänen mukaansa jo aika hyvässä kunnossa. Ihan sataprosenttisesti ei vielä pysty treenaamaan, melkein vaan. “Tässä on ollu pitkä tauko niin ettei ole palloon koskenutkaan, nyt saa välillä hillitä itseensä ja rajoittaa vähän, ettei lähde vielä rehkimään liian kovaa, hakkuri kuvailee. Samalla hän haluaa lähettää terveiset kasvattajaseuralleen Haminan Arsille.

Päävalmentaja Juho Rajala on seurannut Rastamon kehitystä Ducksissa pari vuotta ja potentiaali on näkynyt, hän vakuuttaa. Nyt on nuoren pelaajan aika saada mahdollisuutensa näyttää mihin pystyy, ei ole mitään pelillistä syytä olla peluuttamatta Rastamoa enemmän, valmentaja toteaa.

“Tilanne on vähän sama, kun passari Joona Väänäsellä oli viime kaudella. Se helpotti päätöstä antaa Rastamolle mahdollisuuden, kun on jo nähnyt, miten nuori pelaaja nousee ottamaan vastuuta, Rajala sanoo.

Valmentaja näkee Rastamolla kehitettävää monipuolisuudessa mutta huomauttaa, että hakkurin päätehtävä on hyökkääminen. Sitäkin pitää kehittää monipuolisesti. Rastamo on ulottuva pelaaja, jolla on hyvä fysiikka, mutta jossain nämä rajat tulevat vastaan.

Yksi Alek Rastamon hyvä puoli on Rajalan mielestä, ettei hän jännitä peleissä, vaan suhtautuu aina peruspositiivisesti peliin ja antaa joka tilanteessa kättä pallolle. Tulevan kauden kehityskaarta hän ei lähde ennakoimaan, kehitys on monen tekijän summa. Voi tulla loukkaantumisia ja muita asioita, joita ei voi ennustaa. “Pelissä on kuitenkin helpompaa astua myös suuriin saappaisiin, Rajala sanoo.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.