Ducksin uusi slovenialainen yleispelaaja pitää haasteista

Ducksin uusi slovenialainen yleispelaaja pitää haasteista

Vantaa Ducks saa tulevalla kaudelle vahvistusta yleispelaajaosastolle Sloveniasta. Elokuussa viime kauden Itävallassa pelannut 27-vuotias Sergej Drobnič liittyy ankkojen rosteriin. Hän odottaa innolla tulevaa kautta Mestaruusliigassa.

– Valitsin Vantaa Ducksin seurakseni tulevalle kaudella, koska pidän uusista haasteista. Sen verran olen tutustunut joukkueeseen, että tiedän, että se vaikuttaa lupaavalta ja uskon, että voimme pelata hyvän kauden, Sergej Drobnič sanoo.

Sergej Drobnič tulee slovenialaisesta lentopalloperheestä. Hän aloitti isänsä innoittamana lentopallon pelaamisen 12-vuotiaana, ja siitä lähtien se on ollut erottamaton osa hänen elämäänsä. Isä valmentaa edelleen paikallista lentopallokerhoa Sloveniassa.

Suomesta ja suomalaisesta lentopallosta Drobnič tietää jonkun verran. Hän on seurannut Suomen maajoukkueen edesottamuksia ja ensimmäinen nimi, joka hänelle suomalaisesta lentopallosta tulee mieleen, on VaLePan passarilegenda Mikko Esko. Mutta myös nuoremmat pelaajat pärjäävät hyvin, hän kehuu.

– Myös sauna ja monet järvet ovat minulle tuttuja. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaikkeen paremmin, Drobnič sanoo.

Vantaa ja Ducks ovat hänelle uusia tuttavuuksia, mutta hän sanoo tehneensä sen verran taustatyötä, että kummatkin vaikuttavat mieleisiltä. – Haluan auttaa joukkuetta pelaamaan monia hyviä pelejä ja tottakai tavoite on pudotuspeleissä, Drobnič toteaa.

Itse hän tuo mielestään joukkueeseen positiivista energiaa, hän ei ole mikään luovuttaja vaan pelaa aina joka pallon loppuun saakka. Samalla hän haluaa tsempata joukkuetovereitaan ja kannustaa heitä hyvään peliin. Vahvuutenaan Drobnič näkee monipuolisen hyökkäyspelin ja hyvän teknisen osaamisen. Ja jokaisella tietysti on myös heikompia puolia, mutta Drobnic hymyilee, ettei voi tai halua mainita omalta osaltaan yhtään.

Peliurallaan 194-senttinen yleispelaaja on toistaiseksi pelannut kotimaansa ja Itävallan lisäksi Italiassa. Itävaltalainen seura kehuu häntä positiiviseksi ja taistelevaksi pelaajaksi, joka kokemuksellaan tuo myös pelirutiinia kentälle.

Sergej Drobničinin mukana Suomeen tulee hänen tyttöystävänsä, jonka kanssa pelaaja mielellään häärää keittiössä tai käy pyöräilylenkillä tai ulkoilee. Myös muut urheilulajit kuin lentopallo ovat lentopalloilijan mieleen ja löytyy hänen kädestään välillä hyvä kirjakin.

Suomeen ja Vantaa Ducksiin Sergej Drobnič saapuu elokuun loppupuolella.

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.