Ducksin keskiosastolle kovan tason vahvistus Sveitsin pelikentiltä

Ducksin keskiosastolle kovan tason vahvistus Sveitsin pelikentiltä

 

Lauri Lehtonen saa kovan luokan kaverin Vantaa Ducksin keskiosastolle, kun Sveitsistä takaisin Suomeen muuttava Henrik Porkka liittyy ankkojen riveihin kaudelle 2022-2023. Karhulan Veikkojen 202-senttinen kasvatti on pelannut kaksi kautta Sveitsissä. Ensin kauden 2020-2021 Näfelsissä ja sitten kauden 2021-2022 Concordia Volley Lüzernissa. Sveitsiin Porkka siirtyi Hurrikaanin riveistä. Hän kuuluu Lehtosen tavoin kevään maajoukkueleiritettävien joukkoon.

 

Ankkojen kanssa Henrik Porkka ei ole vielä ehtinyt harjoitella, mutta hän sanoo tuntevansa miltei koko porukan entuudestaan hyvin. “Tiedän, että tämä on hyvä jengi ja että Juho Rajala on hyvä koutsi, Porkka sanoo.

 

Miksi Vantaa Ducks? Porkan mukaan ankoissa pelaaminen on kätevästi lähellä kotia ja tyttöystävälle löytyy pääkaupunkiseudulta töitä. Porkka on loppusuoralla tradenomin opintojensa kanssa. Vaikka opiskelupaikkakuntana periaatteessa on Lappeenranta, niin opinnot voi suorittaa etänä.

 

Henrik Porkka on 24-vuotias, mutta on nuoresta iästään huolimatta hän ehtinyt olemaan mukana maajoukkuekuvioissa aiemminkin. Maaotteluja on kertynyt peräti 70 kappaletta. Porkka toivoo, että voisi kokemuksellaan olla esimerkkinä muulle joukkueelle ja tsempata kanssapelaajia.

 

“Toinen asia on sitten, jos ottavat esimerkkiä tai kuuntelevat minua, Porkka naurahtaa.

 

Lentopallosta nauttiminen on Henrik Porkalle tärkeä asia ja nauttia hän aikoo myös Vantaalla. Vaikka ei ole Ducksin treeneissä vielä käynyt hän uskoo vahvasti porukan joukkuehenkeen ja siihen, että ankoissa asiat tehdään hyvällä sykkeellä ja toinen toisiaan tukien. Porkka uskoo myös, että tuleva kausi voi viedä hänet eteenpäin pelaajana. Kaikki ei ole vielä opittu eikä saavutettu.

 

“Tänä kesänä keskityn nyt ensin siihen, että harjoittelen täysillä maajoukkueen mukana ja hienoa olisi, jos saisin myös mahdollisuuden pelata, Porkka sanoo.

 

Porkan Lüzern sijoittui kuluneena kautena Sveitsin liigassa seitsemänneksi. Sveitsiläisvalmentaja kehui paikallislehden haastattelussa Porkan ponnistusvoimaa ja pelinlukutaitoa.

 

Samoilla linjoilla on Vantaa Ducksin päävalmentaja Juho Rajala. Henrik Porkka on nopea ja liikkuu hyvin, jonka lisäksi kehon hallinta on hyvää. Rajalan mielestä Porkka ja Lehtonen ovat samantyylisiä keskipelaajia, joskin Porkan 10 senttiä enemmän pituudessa antaa hänelle pienen etulyöntiaseman perusulottuvuudessa.

 

“Mitä olen Porkkaa nähnyt Suomen kentillä, hän on Ducksille hyvä vahvistus. Henrik on monipuolinen keskipelaaja, joka tuo meille torjunta- ja hyökkäysvoimaa, Rajala sanoo.

 

Rajalan mielestä Porkka voi toimia hyvänä esimerkkinä nuoremmille pelaajille. Sillä vaikka ikää ei ole kovinkaan paljon pari vuotta ulkomailla opettaa elämään urheilijana. Lisäksi aiempi kokemus maajoukkueesta on hyvä meriitti. “Ja loppujen lopuksi ikä on vain numero, Rajala toteaa.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.