Ducks venytti esikarsintasarjan neljänteen otteluun

Vantaa Ducks- KyKy-Betset 3-1 (25-21, 23-25, 27-25, 25-17)

Vantaa Ducks oli selkää seinää vastaan, kun kohtasi esikarsinnassa KyKy-Betsetin Vantaan Energia-areenalla sunnuntaina. KyKyllä oli jo kaksi voittoa ottelusarjassa ja kolmella sarjapaikka varmistuisi. Katsojia Vantaan Energian isännöimään otteluun Myyrmäkeen oli saapunut 390.

Tällä kertaa parketille saapui terästäytynyt Ducks. Pelaajista huokui energiaa. Ensimmäisen erän alussa tuli jonkun verran syöttövirheitä, mutta syötöt paranivat erän edetessä. Keskihyökkäys toimi hyvin ja puolustus oli uhrautuvaa. KyKy vei rennolla pelillä pelin alkua, mutta ankkojen tultua tasoihin tilanteessa 11-11 isäntienkin peli lähti  käyntiin.

Erä oli kuitenkin jännittävä aina loppumetreille saakka. Alek Rastamo ja Sergej Drobnic olivat päättäneet, että tämä hoidetaan ja he hoitivat. Joona Väänänen pelasi myös hyvin jakaen passeja välillä jopa ovelasti. Ankkojen mentyä johtoon 21-20 he eivät siitä enää irti päästäneet. Erä ja koko karsinnan ensimmäinen erä isännille 25-21.

Toisen erän alku oli ensimmäisen erän toisintoa. Syöttövirheitä isäntien puolelta ja tasatilanne 11-11. Tällä kertaa erä kuitenkin puolen välin jälkeen kääntyi vieraille. KyKy-Betset puolusti hyvin ja uhrautuvasti ja vei erän lopun selvästi. Numerot 23-25.

Kolmas erä oli oikea jännitysnäytelmä. Ankoilta alku oli haparoivaa, mutta Lauri Lehtonen ja Sergej Drobnic olivat taas päättäväisiä ja takoivat ankoille pisteitä. Erän puolessa välissä pientä sekoilua pisteiden ja rotaation kanssa ja Ducks sen jälkeen 24-18 johtoon. KyKy kuitenkin tuli rinnalle 24-24 ja sai jopa erän ensimmäisen eräpallon. Rastamon hienoilla syötöillä erä kuitenkin Ducksille 27-25.

Neljäs erä oli ankkojen, vaikka alussa joukkueet etenivätkin tasatahtiin. Vieraat tekivät isäntiä enemmän virheitä, kun taas Ducksin hyökkäys toimi hyvin ja Väänäsen passit löysivät hienosti perille. Kyyjärvi laittoi erän lopussa tuoreita miehiä kentälle, mutta ei auttanut. Erä Ducksille 25-17 ja ottelu 3-1.

Näin ollen pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Kyy Yorkissa. Sillonkin ottelupari on katkolla KyKy-Betsetille.

Ottelun parhaina palkittiiin KyKy Betsetistä Ilija Luinenkjo ja Vantaa Ducksista Aleksander Rastamo.