Ankat lähtevät pohjoiseen pisteiden metsästykseen

Ankat lähtevät pohjoiseen pisteiden metsästykseen

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks suuntaa sunnuntaiksi Rovaniemelle metsästämään kolmea tuiki tärkeää sarjapistettä Lakkapää.comin ruutupaitoja vastaan. Kilpailu runkosarjan sijoista 4-6 käy kiivaana ankkojen, Akaa-Volleyn ja Kokkolan Tiikereiden välillä.

Lakkapään käydessä vierailulla Lumossa viime marraskuussa ottelu päättyi Vantaa Ducksin 3-0 voittoon, joskin kaksi viimeistä erää olivat tiukkaa taistoa. Tiukkaa taistoa odotetaan myös sunnuntain ottelusta, joka pelataan Lapin urheiluopiston salissa klo 17 alkaen.

Ottelu on myös kahden taitavan hakkurin, ankkojen Joonas Jokelan ja Lakkapään Eetu Häyrisen mittelöä. Pisteitä pistetilastojen ykkösellä Jokelalla on ennen ottelua kasassa 276, kun Häyrisen pistesaldo näyttää 254 ja sija on kolmas. Jos taas katsotaan pistetilastoa per ottelua niin Häyrinen on niukasti ykkösenä ennen Jokelaa.

Lakkapää on liigassa toistaiseksi saanut 13 ottelusta ainoastaan 9 pistettä ja viime syksy oli joukkueelle koronan sävyttämä ja murheellinen. Kauden alku siirtyi karanteenin takia ja joulukuussa seura lomautti yhdeksän pelaajaa. Hyvästä alkuvuoden vireestä kuitenkin kertoo, että Lakkapää otti kotikentällään pisteen Akaa-Volleylta tammikuun lopussa ottelussa, joka päättyi Akaalle 2-3.

Ankat ovat puolestaan päässeet pitkän pelitauon jälkeen jälleen hyvään lentoon. Viime syksyn hyvä voittoputki katkesi hetkeksi ottelussa Savoa vastaan, mutta jatkui viime viikonloppuna ankkojen ollessa 3-1 Joensuun ylpeyttä Karelian Hurmosta parempi. Hurmosta vastaan nuori Alek Rastamo näytti, että hakkuriosasto ei ole pelkästään Joonas Jokelan varassa.

Alkuvuonna hyviä otteita on osoittanut myös torjuntatilastojen kärjessä komeileva Tommy Carmody ja kuutosena oleva Lauri Lehtonen. 20 parhaan torjujan joukkoon mahtuu vielä passari Joona Väänänen, jonka passitkin ovat vuoden ensimmäisissä peleissä osuneet hyvin kohdalleen. Mutta tilastot ovat vain tilastoja ja Rovaniemellä tarvitaan muun muassa Kalle Katteluksen ässäsyöttöjä, libero Esko Vuorisen tarkkoja nostoja ja tuttua koko joukkueen uhrautuvaa puolustamista pisteiden kotiin tuomiseksi.

Pisteet ovat tärkeitä, sillä kamppailu typistetyn runkosarjan sijoista 4-6 ja sen myötä pudotuspelien kotiedusta käy nyt kuumana. Vantaa Ducks ja Akaa-Volley ovat ennen viikonlopun mittelöitä 15 ottelua pelanneina 25 pisteessä sijoilla 4 ja 5. Tiikerit puolestaan vaanii kuudentena. Pisteitä on 22 ja pelattuja otteluja 13.

Ottelu Lakkapäätä vastaan pelataan sunnuntaina 14. helmikuuta klo 17 alkaen. Sen jälkeen ankat pelaavat runkosarjan viimeiset kotiottelunsa Lumossa 20. ja 27. helmikuuta, jolloin vastaan asettuvat ensin Etta Oulusta ja viimeisenä toinen sarjan kärkijoukkueista, VaLePa. Kaikki ottelut näkyvät Ruudussa.

Vantaa Ducks

Tiedotus / Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.