Hukkareissu Savvoon, susirajalta täydet pinnat

Savo Volley – Vantaa Ducks 3-0 (25-20, 25-22, 25-19)

Ducksin aloituskuusikkoon hyppäsivät passari Joona Väänänen, hakkuri Joonas Jokela, keskitorjujat Lauri Lehtonen ja Tommy Carmody, yleispelaajat Kalle Kattelus ja Marko Määttänen sekä libero Esko Vuorinen.

Vantaa Ducks pystyi kaksi erää haastamaan sarjaykkönen Savo Volleyta, mutta kotijoukkue pystyi Pielavedellä pitämään kotiottelusaldonsa puhtaana ilman yhtään erätappiota kauden aikana.  Savo Volleyn satsaus hyvään syöttöpeliin onnistui, ja Ducksin nostoprosentti jäi hyvin  vaatimattomaksi, 37%.  Kahden erän alkupuolella Ducks oli muutaman pisteen  johtoasemissa, mutta kaikkien kolmen erän lopuissa kokeneet herrat Siirilä, Lelu ja Siltala osoittivat vahvuutensa ja käänsivät erät kotijoukkueelle.

Ensimmäistä erää pelattiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 19-19 saakka, ohjakset siirtyivät sen jälkeen isäntäjoukkueelle ja erä päättyi kuvaavasti Lelu Ojansivun ässäsyöttöön pistein 25-20.

Toinen erä oli tasapisteissä vielä tilanteessa 20-20, mutta kokeneet herrat käänsivät jälleen tilanteen kotijoukkueen eduksi ja erä päättyi Siltalan ässäsyöttöön pistein 25-22.

Kolmannessa erässä Savo Volley karkasi tilanteen 1-1 jälkeen johtoon ja piti sen helposti ottelun loppuun saakka, erä päättyi Ducksin hyökkäysvirheeseen pistein 25-19.

Antti Siltala (15/+6) ja Lelu Ojansivu (14/+8) vastasivat pääosin Savon pistetehtailusta, Lelu syötti viisi ässää ja molemmat konkarit kunnostautuivat erien ässälopetuksissa. Keskiherrat Savonsalmi ja Siirilä hoitivat myös tonttinsa hyvillä tehoilla, Savonsalmi teki 9 hyökkäyspistettä  ja Siirilä otti 4 torjuntapistettä.

Vantaa Ducksin paras pistemies oli Joonas Jokela (16/+3), mutta hyökkäysvirheet laskivat tehokkuutta.

– Viime viikon tyrmäävän esityksen jälkeen olin suoraan sanottuna hieman huolissani, kuinka joukkue löytää pelivireen, mutta onneksi joukkue oli viisaampi kuin valmentajansa, pohti Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

– Erien alut tuottivat vieläkin hieman tuskaa.

– Saimme kuitenkin virheet kuriin, ja iso kiitos Fedelle (Ivanov), että passipelimme löysi uomiinsa. Syötöissämme oli nyt ajatustakin mukana.

– Kirkastimme kilpeämme, mutta taisto jatkuu.

Tilastot vahvistavat Tolvasen arvion kotijoukkueen syöttötyöskentelystä – Ducksin vastaanottoprosentiksi jäi kohtalaisen vaatimaton 37. Savo Volley sai siis varsin hyvin kuriin esimerkiksi vastustajan kovan syömähampaan Tommy Carmodyn, joka jäi koko ottelussa vain kuuteen pisteeseen.

Vastustajan päävalmentaja Juho Rajala antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

– Kovia joukkueita vastaan meidän pelimme vielä hajoaa. Meillä oli omat tilaisuutemme, mutta paiskoimme palloa joko verkkoon tai seinille.

– Vastaanottomme huonous oli osittain vastustajan hyvyyttä ja osittain omaa huonouttamme.

– Pelissämme on kuitenkin ihan hyviä aihioita.

Ducks: Jokela 15/+2,Kattelus 6/-2,Carmody 6/+4
Ässät 8-6, syöttövirheet 14-9, torjunnat 10-6, hyökkäys% 57-41, vastaanotto% 52-37

Karelian Hurmos – Vantaa Ducks 1-3 (25-19, 16-25, 15-25, 19-25)

Joensuun Urheilutalolla pistepörssin johtaja Joonas Jokela ja ässätilaston kolmonen Kalle Kattelus olivat lepovuorossa ja Ducksin hakkuroinnista vastasi 20-vuotias pomppuhirmu Alek Rastamo, passariksi Joona Väänänen ja yleispelaajakaksikkoon astui hieman kokeneempi Atte Kyrölä Marko Määttäsen pariksi. Keskellä jatkoivat Lauri Lehtonen ja Tommy Carmody,  liberona Esko Vuorinen. Atte palkittiin pelin jälkeen Ducksin parhaana pelaajana ja Alek oli ottelun paras pistemies. Kotijoukkue Hurmos aloitti ottelun erittäin vahvasti. Vantaa Ducks yllätettiin erittäin nopealla laitatempopelillä ja Ducksin torjunta oli täysin hakoteillä koko erän ajan ilman yhtään torjuntapistettä. Hakkuri Ville Louhela oli ensimmäisessä erässä täysin pitelemätön ja tehtaili puolet joukkueensa pisteistä, 11/+9. Ducksin pelaajien jalat olivat jääneet Savon/Karjalan maakuntarajalle ja ankat olivat askeleen jäljessä joka osa-alueella. Erä Hurmokselle 25-19.

Toisen erän alussa Ducks heräsi torjumaan ja pehmitti Ville Louhelan heti erän alussa kopittamalla pari kertaa. Viiden torjunnan lisäksi myös Ducksin vastaanotto- ja  hyökkäyspeli parani selvästi ja Hurmos oli riisuttu aseista. Erä Ducksille numeroin 16-25.

Ducksin torjunta oli hankalasti ohitettava

Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä, Ducks karkasi heti erän alussa selvään johtoon ja syömähammas Ville Louhela (2/-6) pysyi aidattuna. Ducksille peräti 7 torjuntaa Hurmoksen nollaa vastaan ja erä selvästi Ducksille numeroin 15-25. Hurmoksen koko joukkueen tekemät pisteet erässä vain 10/-6.

Joona Väänänen palauttaa Jere Heiskasen lyönnin Hurmoksen kenttään.

Neljännessä erässä kotijoukkue hieman ryhdistäytyi ja tilanne oli tasan vielä numeroissa 13-13. Tämän jälkeen Hurmoksen peli meni hetkeksi täysin sekaisin virheiden sävyttämänä ja Ducks karkasi 13-18 johtoon. Erän loppu mentiin Ducksin tahdissa ja tahtipuikoissa olivat pääosin Alek Rastamo ja Lauri Lehtonen.  Erän ja ottelun päätti Joonas Jokela numeroihin 19-25.

Hurmoksen joukkueen pistehirmu oli Ville Louhela (19/+4), mutta ensimmäisen erän pistetehtailun jälkeen tili jäi miinusmerkkiseksi kahdessa viimeisessä erässä. Yleispelaaja Lauri Jylhä (14/+7) ja keskimies Petteri Härkönen (10/+7) olivat hyökkäyspuolella joukkueen tehokkaimmat ja tasaisimmat pelaajat. Libero Tatu Hakkarainen joutui kovan syöttöpommituksen kohteeksi, mutta onnistui erinomaisesti 37 nostossaan (51%/43%).

Ducksin joukkue onnistui laajalla rintamalla ja kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi peräti viisi pelaajaa. Keskiherrat Tommy Carmody (13/+11, 5 torjuntaa, 8 hyökkäyspinnaa/ 73%) ja Lauri Lehtonen (10/+8, 2 torjuntaa , 8 hyökkäyspinnaa/67%) pitivät Hurmoksen hyökkäyksiä ensimmäistä erää lukuunottamatta kurissa ja nuhteessa. Ducksin parhaana palkittu Atte Kyrölä viihtyi syöttöruudussa peräti 21 syötön ajan ja otti 3 torjuntaa.

Alek Rastamon ilmava hyökkäys

Tommy Carmody nousi Mestaruusliigan torjuntatilastossa jaetulle kärkipaikalle 46 torjunnalla, Lauri Lehtonen on tilaston viides 36 torjunnalla. Lepovuorossa ollut Kalle Kattelus pysyi ässätilastossa jaetulla kolmostilalla 19 ässällä.