Ducks teki hukkareissun susirajalle

Karelian Hurmos ei suostunut karjalaiseen vieraanvaraisuuteen Ducksin vierailulla Joensuussa. Ducks pystyi ensimmäisessä erässä vielä haastamaan selvästi virheettömämmin pelanneen kotijoukkueen, erä Hurmokselle 25-23.

Toisen erän puoleen väliin saakka Ducks pysyi tasoisssa tilanteeseen 10-10 saakka, mutta Ducksin virhesuman, Hurmoksen torjuntojen ja ässäsyöttöjen jälkeen kotijoukkue oli nopeasti 23-12 johdossa ja erä Hurmokselle 25-15.

Kolmannessa erässä Ducks karkasi alkupuolella 4-6 johtoon, mutta Eetu Häyrisen pitkän 5 ässää sisältäneen syöttövuoron jälkeen Hurmos oli nopeasti 9 pisteen johdossa tilanteessa 16-7. Erän loppupuoli Hurmoksen selvässä johdossa oli pelkkää laskettelua ja loppuvihellyksen odottelua, erä kotijoukkueelle 25-17.

Hurmoksen syöttötehtailu ahdisti Ducksin passarit iltalenkille, nostot jäivät kauaksi ja hyökkäykset ajautuivat laitoihin pehmoisiksi, helposti  torjuttaviksi, vaimennettaviksi ja puolustettaviksi. Pitkät pallorallit päättyivät lähes aina Hurmokselle.  Hurmoksen joukkueesta Mikko Räsänen oli hankala mies, ei osunut Ducksin torjuntaan kertakaan ja hyökkäsi 15 pistettä 71% tehoilla.

Hurmos isännöi jokaisella osa-alueella Urheilutalon pelitapahtumia.  Nostoprostentti Hurmos/Ducks  73/50%, hyökkäys 47/31%, torjunnat 12/6, ässäsyötöt 10/3.

Ducks tuli otteluun kapeahkolla miehityksellä, kokoonpanosta puuttuivat erilaisten vammmojen ja vaivojen takia Marko Määttänen, Kalle Kattelus ja Nico Mäki-Valtari.

Ottelu oli myös osa Suomen Cupin ensimmäistä kierrosta ja Hurmos jatkaa VaLePaa vastaan toiselle kierrokselle.

Lehdistötilaisuus:

”Vastustaja alkoi painaa kovaa syöttöä ja rikkoi meidän vastaanoton, ei ollut niin paljon hyökkäysvaihtoehtoja ensimmäisen erän jälkeen. Hurmos oli hyvä ja sai mitä ansaitsi. Olemme melko pettyneitä tulokseen” kommentoi Ducksin MVP Drobnic.

”Pojat summasi aika hyvin mitä kävi. Vastaanotto jäi irti eikä löydetty siihen ratkaisuja miten pelataan sen jälkeen. Joka joukkue varmasti syöttää kotona hyvin, kai sekin vaikuttaa. Täytyy oikein miettiä mitä hyvää löytyisi omasta pelistä, ei oikein löydy” mietiskeli Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.

”Eka erä oli tiukkaa vääntöä, siitä eteenpäin saatiin hyvin syötöllä vastaanotto irti ja torjuntapeli toimi sitä kautta hyvin. Haettiin helpot peipit ylös, niitä ei jäänyt yhtään. Kokonaisuudessaan hyvä peli, mutta todella paljon on parannettavaa. Kauden peleistä tämä oli parhaasta päästä” tuumi Hurmoksen MVP Haapakoski.

”Tulos lämmittää, pitää olla tyytyväinen. Löytyy parannettavaa kuitenkin vielä. Ehjimmästä päästä tämän kauden peleistä. Yleisömäärä lämmittää myös. Tänään toteutettiin meidän taktiikkaa ja systeemiä, miten halutaan hyökätä. Kolmannen erän alkuun meinattiin vähän säheltää, mutta aikalisällä rauhoitettiin tilanne. Kapteenin rooli on ottaa homma haltuun (Häyrisen viisi ässää) ja Eetu on varmasti painottanut joukkueelle samoja asioita kuin minä” sanaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Ducksin seuraava kotiottelu on lauantaina 29.10. Lumossa klo 17.00 Kyyjärven Kyky-Betsetiä vastaan. Kyyjärven vierailulta 9.10. Ducks toi 5-eräisestä ottelusta Korsoon 2 pistettä.