Ducksin kauden ensimmäinen kotivoitto TUTO Volleyn kustannuksella

Ducksin kauden ensimmäinen kotivoitto TUTO Volleyn kustannuksella

 

Vantaa Ducks – TUTO Volley 3-1 (25-20, 26-24, 13-25, 30-28)

Vantaa Ducks otti ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella, kun Turusta tullut vierasjoukkue TUTO Volley joutui taipumaan erin 3-1. Helposti ei voitto irronnut, kaksi erää meni jatkopalloille. Katsojia oli Lumoon löytänyt 406. Illan otteluisäntä oli Korson Sähkö-Yksikkö Oy.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. TUTO teki kuitenkin alussa enemmän syöttövirheitä ja erän puolessa välissä Ducks pääsi muutaman pisteen karkumatkalle. Kun johto oli kerran tilanteessa 7-6 otettu niin ankat eivät päästäneet siitä irti.

 

Ensimmäisen erän alussa Kalle Kattelus upotti pari näyttävää iskua ja sitten pääsi hakkuri Aleksander Rastamo vauhtiin. Hän hassutti vastustajaa lyöden välillä kovaa, välillä taas rullaten. Kummaltakin joukkueelta nähtiin erinomaista puolustuspeliä ja libero Louis Pineaun lisäksi myös Sergej Drobnič puolusti uhrautuvasti. Erän ratkaisi Ducksin huomattavasti parempi syötön vastaanotto. Numerot kotijoukkueelle 25-20.

Toisessa erässä Ducks näytti hyvällä torjuntapelillä karkaavan heti alkuun ja johti viiden pisteen erolla aina erän puoleen väliin saakka. Muutama om virhe ja TuTo oli taas pelissä mukana. Kun vieraat saivat myös keskipelinsä toimimaan niin ottivat myös johdon käsiinsä tilanteessa 16-17.

Tämän jälkeen edettiin tasatahtia aina jatkopalloille saakka. Erän hahmo oli taas hakkuri Rastamo, joka upotti torjunnan käsien kautta monia palloja vastustajan parkettiin. Taas puolustettiin hyvin puolin ja toisin. Erä päättyi kun Sergej Drobnič vaikutti jo vähän turhautuneelta, ja löi toisesta kosketuksesta päätöspisteen. Erä isännille 26-24.

 

Jos oli toinen erä Ducksin hallintaa niin kolmannessa vierasjoukkue otti heti ohjakset käsiinsä. Antti Karttusen ja ex-ankka Aleksi Lankisen syöttövuorot olivat ankoille myrkkyä. Ja kun TuTo onnistui myös torjunnassa ja hyökkäyksessä ei ankoilla ollut mitään mahdollisuutta. Onnistujana voi kuitenkin mainita Ducksilta Henrik Porkan. Erä vieraille 13-25.

Neljännen erän hahmo oli Sergej Drobnič. Hän hyökkäsi tehokkaasti, puolusti uhrautuvasti ja syöttipä vielä ottelupallon ässänä kenttään. Myös Alek Rastamo onnistui hienosti. Erä oli kuitenkin tasainen, onnistujia löytyi myös turkulaisten puolella ja jatkopalloille mentiin. Jännittävä erä päättyi Ducksille 30-28.

Mainitsemisen arvoista on vielä Henrik Porkan suoritus. Vaikka hän ei kolmen parhaan pistemiehen joukkoon yllä niin suoritus 12 / +12 oli erinomainen. Harvemmin kaikki hyökkäykset päätyvät pisteeseen.

 

Ottelun parhaina palkitsi otteluisäntä Korson Sähköyksikkö Oy:n Harri Suojoki TUTO Volleysta Roope Keskisen ja Ducksista Alek Rastamon.

PRO Liberoksi valittiin TUTO Volley Risto Ruohola.

 

Parhaat pistemiehet:

TUTO Volley:

William Groffier 16 / +9

Tuomas Siirilä 15 / +3

Antti Karttunen 14 / +6

 

Vantaa Ducks:

Alek Rastamo 23 / +15

Sergej Drobnič 15 / +7

Kalle Kattelus 13 / +2

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Roope Keskinen, TuTo: “Tappio harmittaa, ei vieläkään saatu vierastappioiden apinaa pois selästä. Viihdyn hyvin Turussa ja kiva, kun saa pelata koko ajan.

 

Alek Rastamo Vantaa Ducks: Kyllähän tässä tuli hiki. Kolmas erä oli meiltä huono, mutta onneksi saimme sen nopeasti mielestä pois. Tottakai voitto parantaa itseluottamusta.

 

Olli Kuoksa, TUTO Volley: Turpaan tuli, Ducks hyökkäsi selkeästi tehokkaammin. Ducksilla oli myös parempi vastaanotto ja passari Joona Väänänen pyöritti tehokkaasti peliä. Meiltä tämä ei ollut huono esitys ja hyökkäyspeli oli mallillaan, vaikka hakkuri ei vielä ole pelikunnossa. Ducksin piti pelata hyvin, että voitti meidät.

 

Juho Rajala, Ducks: Oli tiukka peli. Kaksi erää hyökkäsimme todella hyvin. Kolmannessa erässä tuli paljon virheitä, mutta neljänteen saimme onneksi taas paketin kasaan, vaikka vastaanotto heikkeni. Tämä oli meille arvokas voitto ja olen tyytyväinen jätkiin.

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.