Ducks taisteli viisieräisessä ottelussa voiton Tampereella

Vantaa Ducks pelasi Pyynikillä jo kahdeksannen vierasottelunsa, Iskulle ottelu oli koko sarjan yhdeksäs  ja joukkueella on takana neljä vierasottelua. Ducks on tähän mennessä pelannut jo yli puolet vierasotteluistaan, joten liigan runkosarjan loppuosuus tulee olemaan selvästi kotiottelupainotteinen.

Ducks joutui otteluun hieman vajaamiehisenä, Miro Määttänen oli poissa kokoonpanosta  nilkkavammaisena ja kolossiosastolaiset  Antti Vallin ja Juho Kaunisto olivat poissa kuumeen ja vatsataudin takia.

Ducksin aloituskuusikkoon astelivat passari Bálint Magyar, hakkuri Karl Külaots, keskarit Lassi Nurminen ja Alpár Szabó, yleispelaajat Toni Kankaanpää ja Atte Kyrölä sekä libero Marko Määttänen.

Ensimmäinen erä meni Ducksilta uneliaisuuden merkeissä. Isku pelasi erän varsin erikoisella kokoonpanolla, rotaatiossa oli välillä kaksi keskitorjujaa verkolla, välillä ei yhtään. Matti Hietanen piti kentällä komentoa tehden puolet Iskun hyökkäyspisteistä ja Ducks tuskaili hyökkäyksissä osuen Iskun torjuntaan kuusi kertaa. Erä helposti kotijoukkueelle 25-16.

Toiseen erään Ducks tuli jo peliin mukaan ja erää pelattiin alusta jatkopalloille saakka hyvin tasaisissa merkeissä. Joel Laakso kuormitti Tomi Mutkaa selvästi ensimmäistä erää enemmän ja Mutka kantoi vastuutaan tehokkaasti. Ducksin Karl Külaots viihtyy aina hyvin Pyynikillä ja vastasi pääosin joukkueen hyökkäystehoista. Molempien joukkueiden nostopeli oli vaikeuksissa ja Ducksin vahvana aseena tunnettu keskihyökkäyspeli ei pystynyt auttamaan vierasjoukkuetta karkumatkalle. Erän lopussa Ducks tarjosi syöttövirheellä Iskulle eräpallon, mutta Toni Kankaanpään ja Karl Külaotsin hyökkäyksillä saatiin kaksi Iskun eräpalloa pelastettua ja kaksi viimeistä pistettä tulivat Külaotsin ja Alpár Szabón torjunnoilla Ducksille. Eränumerot 25-27.

Kolmannessa erässä Iskun kokoonpanoon vaihtui liberoksi kokenut Tommi Roininen ja toi kotijoukkueen nostopeliin selvästi varmuutta. Kotijoukkue otti niskalenkin nostojen kanssa hieman tuskailleesta Ducksista ja karkasi erän puolen välin jälkeen neljän pisteen karkumatkalle. Tilanteesta 22-18 Bálint Magyarin syöttövuorolla Ducks taisteli erän tasatilanteisiin 22-22 ja 23-23. Ducksin lahjoitettua kolmella syöttövirheellä Iskulle kolme eräpalloa, kotijoukkue kiitti ja päätti erän neljänteen eräpalloon Tomi Mutkan hyökkäyksellä numeroihin 28-26.

Neljäs erä oli tasaisen alun jälkeen selvästi Ducksin hallinnassa huolimatta heikohkosta nostopelistä. Atte Kyrölä piti ohjaksia tiukasti hallussaan ja Toni Kankaanpää antoi hienosti tukea passari Bálint Magyarin lisäksi. Syöttöruudussa ei kahden ässän lisäksi tullut yhtään virhettä ja hyökkäyspuolella vain yksi virhe koko erässä. Erikoisuutena erän lopussa Isku teki kaikki viimeiset viisi pistettä, joista kaksi viimeistä Ducks sai lahjaksi Iskun virheillä.

Viidennessä erässä Isku hallitsi alkupuolta ja oli parin pisteen johdossa vielä tilanteessa 6-4. Atte Kyrölä nosti Ducksin mukaan taisteluun kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä ja Iskun syöttövirheen avulla tilanne tasoittui erän puolivälissä numeroihin 8-8. Erän lopun Ducks pelasi täysin virheittä ja Iskun hyökkäyspeli hyytyi. Erän loppu kääntyi helposti Duksille numeroihin 10-15.

Atte Kyrölä, Ducks:

– Alku oli aika vaikea, tuntui ettei saatu oikein mitään toimimaan. Kun yksi osa-alue toimi niin joku muu oli pielessä. Vastaanotto oli – läpi pelin aika huono, mutta alussa tuli siinäkin ihan suoria virheitä.

Tomi Mutka, Isku:

– Alku oli vähän rennompaa meiltä, mutta toisen erän lopussa, miten sen kauniisti sanoisi, vähän laskettiin alle. Kolmannessa erässä tehtiin comeback, mutta neljännessä ja viidennessä Ducks oli parempi. Oli aika paljon kosketuksia palloon, pitkiä palloja, ja yleensä se joka jaksaa jauhaa paremmin ja kauemmin voittaa nämä matsit.

Oskar Muurinen, Isku:

– Kyllä meiltä karkasi tärkeitä pisteitä, varsinkin toisen erän lopussa, jossa olimme vielä erän loppupuolella pari pistettä niskan päällä. Pari palloa vaikutti paljon. Vaikka kolmannen erän voitimme, niin kipsi joka tuli toisen erän lopussa ei kunnolla enää karissut. Torjunnan ja puolustuksen synkkaus ei toiminut niin hyvin kuin pitäisi.

Ismo Tuominen, Ducks:

– Voittoja ei ole turhaan tullut liikaa, joten loistava juttu. Ensimmäisen erän taaperrus oli ihan kaameaa. Iskulla ei ollut yhdessä rotaatiossa edes keskihyökkäystä eikä me saatu silti mitään aikaiseksi. Vastaanotto oli viidettä erää lukuunottamatta heikko. Jouduimme pelaamaan käytännössä ilman keskihyökkäystä, mutta onneksi nelospaikalta hyökkäys kulki hyvin. Harmittaa, sillä olisi voinut tulla 3-1 -peli meille, mutta kolmannen erän lopussa teimme kolme syöttövirhettä.

Joukkueiden parhaat:
Tomi Mutka. Isku
Atte Kyrölä, Ducks

Lähitapiolan pisteet:
3 Kyrölä Ducks
2 Mutka Isku
1 Hietanen Isku

Rantaperkiön Isku – Vantaa Ducks 2-3
25-16, 25-27, 28-26, 20-25, 10-15
Rantaperkiön Isku: Hietanen 27/+15,Mutka 20/+13,Koivisto 16/+5
Vantaa Ducks: Kulaots 23/+14,Kankanpää 22/+10,Kyrölä 14/+7
Katsojia: 515

Ottelutilasto

Kuvat: Jyri Kivimäki / Isku

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.