Taltuttaako aggressiviinen ankkaparvi Hurrikaanin kevätkiiman?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks taisteli kahdentoista vuoden tauon jälkeen joukkueensa runkosarjan puolivälieriin. Vastustajaksi tuli mestaruutta tavoitteleva, kevätkiimainen Hurrikaani Loimaalta. Perjantaina 24.3. klo 18.30 Vantaan Korson Lumo-hallissa pelataan otteluparin toinen kohtaaminen. Ensimmäinen peli keskiviikkona Loimaalla oli kovaa vääntöä ja kultaista mitalia janoava Hurrikaani väänsi voiton vasta viidennen erän ratkaisupalloissa. Perjantain ottelu on Vantaa Ducksin päävalmentajan Ismo Tuomisen 500. peli valmentajana. Ismo ”Iska” Tuominen on energinen ja menestykseen tottunut käskijä, joka varmasti kaivaa työkalupakistaan kaikki keinot, jotta Vantaa Ducks vääntää perjantain voiton ja tasoittaisi näin ottelusarjan. Runkosarjan loppupeleihin ”Iska” jo kaipaisi pelaajilta lisää ilkeyttä ja aggressiivisuutta. Hurrikaanin tähtisikermää voi vain horjuttaa kovalla pelillä kaikilla lentopallon osa-alueilla. Kovuuden lisäksi tarvitaan vahvaa asennetta. Vincent Lombardi on todennut, että luovuttajat eivät voita ja voittajat eivät luovuta. Siinä sopiva iskulause perjantain teemaksi, niin ”Iska” saa kunnon lahjan juhlapelinsä päätteeksi. Kunnon täytekakun, jossa on se palkintokirsikkakin päällä.

Ducksin hakkuri Karl Külaots totesi keskiviikon pelin päätteeksi, että ”hyvän syötön kestäessä nämä pelit käännetään meille”. Kotisalissa syöttöruudussa pallo saa ankoilta kättä ja Hurrikaanin hihaosasto saa varautua kovaan tulitukseen. Hurrikaanin Matti Oivanen totesi keskiviikon kohtaamisesta Loimaalla, että ”vastustaja pelasi kovalla tasolla ja se osaltaan yllätti Hurrikaanin”. Perjantain peliltä voivat Lumoon tulevat kannattajat odottaa paljon, sillä ankkalauma pelaa ilman paineita, kun taas Loimaalla fanit ja tukijat odottavat näkevänsä mestaruuslippisten keikkuvan Hurrikaanin pelaajien päälaella. Hurrikaanin pelin kokkina häärii passari Peacock, mutta myös Ducksin riveistä löytyy kaksi taitavaa kapellimestaria: Bálint Magyar ja parisuhderintamallakin kunnostautunut Joel Laakso. Tuomiseen verrattuna vastustajan päävalmentaja Lauri Rantanen on vielä rookie, mutta on näyttänyt jo kauden aikana, että kaverissa on potentiaalia suuriinkin saappaisiin. Rantanen elää vahvasti pelissä mukana ja on valmis antamaan kaikkensa joukkueensa puolesta. Lumossa on syytä harkita, että ns. rangaistusjakkara pultataan korsolaiseen peruskallioon kiinni. Kova vääntö on tulossa perjantaille, ja katsojien kannattaa tulla ajoissa paikalle, että jokaiselle löytyy varmasti oma vapaa laudepaikka tai jakkara pyllyn alle. Lippujen hinnat perjantain peliin ovat aikuisilta 20,- €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja lisenssipelaajat 15,- € sekä seuran jäsenet 6,- €. Kausikortin haltijat pääsevät otteluun ilmaiseksi.

Toisen kohtaamisen jälkeen seuraava peli on Loimaalla maanantaina 27.3. ja se alkaa klo 18.30. Peli kaukofaneille näkyy myös Ylen Areenalta. Välieriin selviää joukkueista se, joka ensin saalistaa vyölleen kolme voittoa.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.