Ducksin kova taistelu ei riittänyt voittoon Loimaalla

Vantaa Ducksin 12 vuotta kestänyt korpivaellus ulkona play-offseista päättyi ja Mestaruusliigan puolivälierät alkoivat vierasottelulla vain kaksi ottelua runkosarjassa hävinnyttä Hurrikaania vastaan. Loimaan liikuntahallin tulostaululla oli ennen ottelua asettumassa vastakkain Hurrikaani ja Vantaan Ankat. Vantaa Ducks ilmoitti perjantaina Korsossa vastaan asettuvan Hurriganes Loimaan, jonka jälkeen tulostaululla vierasjoukkue muuttui Vantaa Ducksiksi. Hurjasti taistellut Vantaa Ducks laittoi runkosarjan voittaneen Hurrikaanin tiukille, kokenut kotijoukkue pystyi kääntämään lopulta ottelun edukseen viidennessä erässä tasatilanteen 10-10 jälkeen.

Vantaa Ducksin kokoonpanossa aloittivat yleispelaajat  Miro Määttänen ja Toni Kankaanpää, keskimiehet Alpár Szabó ja Lassi Nurminen, hakkuri Karl Külaots,  passari Bálint Magyar ja libero Heikki Nyman. Hurrikaani aloitti miehistöllä Eemeli Kouki, Luke Smith, Harrison Peacock, Mikko Oivanen, Matti Oivanen, Karri Kutinlahti ja libero Jesse Mäntylä.

Ottelu alku pelattiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 7-7 saakka. Ennakkoluulottomasti ja rohkeasti peliin tullut Ducks karkasi liekeissä olleen Karl Külaotsin syöttövuorolla  viiden pisteen putkella 7-12 johtoon. Vantaa Ducksin hankala syöttö kiusasi Hurrikaanin vahvaa hyökkäysarsenaalia ja kovilla tehoilla hyökänneet vieraat eivät ennakkosuosikkia kumarrelleet.  Hurrikaani sai rivinsä kuntoon ja muutaman Ducksin virheen avustamana kotijoukkue nousi 18-18 tasatilanteeseen ja karkasi parin pisteen johtoon tilanteessa 22-20. Seuraavat kuusi pistettä teki Vantaa Ducks, joista yksi meni Hurrikaanille syöttövirheen muodossa. Karl Külaots teki erässä 8 hyökkäyspistettä 89% tehoilla ja lisäsi pisteensä kymmeneen ässäsyötöllä ja torjunnalla. Erä Ducksille 23-25.

Toisessa erässä Ducks jatkoi samalla kokoonpanolla, Hurrikaanin kokoonpanoon Tomi Mutka tuli Eemeli Koukin tilalle.  Erän alkuvaiheessa Tomi Mutkan hankalilla syötöillä ja Ducksin syöttövirheillä Hurrikaani karkasi muutaman pisteen johtoon. Hurrikaanin hyökkäys kulki pääosin Mikko Oivasen kautta, ja Ducks ei löytänyt aseita MiOn pysäyttämiseen. Hyökkäyspelissä molemmat joukkueet pelasivat vähillä virheillä, mutta Ducksin riskinotto syöttöruudussa johti virheisiin ja erä päättyi Hurrikaanille 25-19.

Pitkän tauon jälkeen kotiyleisö odotti Ducksin selkärangan katkeamista Hurrikaanin päästyä erän alussa 3-1 johtoon, mutta vieraat eivät noudattaneet loimaalaisten käsikirjoitusta. Bálint Magyar hankaloitti vastustajan peliä syöttöruudussa, Kankaanpää ja Külaots hoitivat osuutensa hyökkäyspuolella Ducksin siirtyessä 3-5 johtoon. Lassi Nurminen otti hyökkäyksen lisäksi kaksi torjuntaa ja Ducks karkasi johtotilanteeseen 7-10. Ducks teki putkeen kuusi pistettä, joista kaksi valitettavasti jäi kotijoukkueelle parin Ducksin syöttövirheen muodossa. Erän puolessa välissä Hurrikaani lähestyi pisteen päähän, mutta Ducksin selvästi Hurrikaania parempi nosto- ja hyökkäyspeli kuudesta syöttövirheestä huolimatta johti selvään erävoittoon numeroin 20-25. Hurrikaani saalisti erässä vain 8 hyökkäyspistettä, Ducks 18. Hakkurien pisteet menivät tasan 5/5, mutta muiden pelaajien osuus 3/11 Ducksille.

Neljännen erän alkupuolella Ducks karkasi kolmen pisteen  johtoon tilanteessa 3-6. Erä oli kovaa taistelua ja yleisöystävällisiä pitkiä palloralleja oli runsaasti. Oivasen veljekset joutuivat ylitöihin ja hoitivat osuutensa mallikkaasti. Jesse Mäntylä tarjoili kuppinostoja ja Matti Oivanen paukutteli näyttäviä siirtopatereita parkettiin. Mikko Oivanen sai erässä puolet joukkueensa passeista ja teki noin puolet myös hyökkäyspisteistä. Tilanteen 17-17 jälkeen Mikko Oivanen viihtyi ratkaisevan karkumatkan verran syöttö- ja hyökkäyspuuhissa ja  Hurrikaani vei erän 25-20.

Viides erä oli tasaista taistelua tilanteeseen 10-10, mutta Ducks joutui taipumaan kokeneen Hurrikaanin edessä tappioon numeroin 15-11. Mikko Oivasen ylityöt tuottivat erässä yli puolet joukkueen hyökkäyspisteistä kun taas Ducksin kenttäpuoliskolla hyvin ottelun pelanneet keskarit ja hakkuri kärsivät työttömyydestä. Ottelu kesti kaksi ja puoli tuntia, asiantunteva loimaalaisyleisö palkitsi myös vierasjoukkueen runsailla aplodeilla ja selostajalegenda Valtteri Arrakin joutui rasittamaan äänihuuliaan aikaisempia Ducksin vierailuja enemmän.

Vantaa Ducks voitti pisteissä 75/85, hyökkäyspisteet Ducksille 58/67, mutta syöttövirheitä tuli valitettavan paljon enemmän 12/21.

Karl Külaots:

– Altavastaajan asema ei todellakaan ole helppo. Teemana oli lähteä peliin rohkeasti ja sillä asenteella, ettei meillä ole mitään hävittävää. Suhteelisen paineettomasti saaatiin vetää ja hyvin se lähtikin käyntiin.  Rohkea syöttöpeli ei aivan rittänyt loppuun astu, hyvän syötön kestäessä loppuun asti, nämä pelit kääntyvät meille.

Matti Oivanen:

– Vastustaja pelasi tänään parasta, mitä olen heiltä ikinä nähnyt, Se tietysti avittaa Ducskin menestymistä. Olisimme tietysti voineet puolustuspelissä olla parempia. Ihan hyvää lentopalloa tuo meiltä oli, mutta vastustaja pelasi myyös korkealla tasolla. Ducksin taso todellakin yllätti tänään. Todella tasokasta ja valmista pelaamista heiltä.

Harrison Peacock:

– Joo, meille tosi kova peli tänään. Oivasen veljekset nostivat pelin edetessä tasoaan ja käänsivät meille pelin tukalassa tilanteessa. Nyt me tiedämme, että jatkossa ei ole varaa antaa siimaa. Pudotuspeleissä meille riittää kotivoitot. Mikäli olisimme tänään hävinneet, olisimme olleet perjantaina tukalassa tilanteessa. Me kestimme pelin sisällä paineen ja uskoimme itseemme. Se on yksi syy siihen, miksi olemme yksi Mestaruusliigan kärkijoukkueista. Ei ollut minultakaan parasta pelaamista. Siinä on paljon parannettavaa ja perjantaina siihen on oiva mahdollisuus niin itsellä kuin koko joukkueellakin.

Ismo Tuominen:

– Meillä ei ole mitään hävittävää. Ilosella mielellä pelaamaan ja katsomaan, mitä meistä saadaan vielä ulosmitattua. Sillä teemalla lähdimme peliin.

Lauri Rantanen:

– Totta kai voitto oli tärkeä, sillä vain ne lasketaan. Otettiin henkisesti todella tärkeä voitto. Porukka kentällä jaksoi uskoa omaan tekemiseen loppuun asti.l

Pisteet:

Hurrikaani: Mikko Oivanen 30/+17, Matti Oivanen 14/+8, Luke Smith 12/+4, Mutka 5/+4, Kouki 5/+4, Peacock 5/+4

Vantaa Ducks: Külaots 22/+11, Kankaanpää 18/+9, Nurminen 13/+9, Määttänen 13/+0, Szabó 12/+9.

Hurrikaanin raportti

Kuvat:  Juuso Riponiemi

Seuraava ottelu pelataan Korson Lumossa perjantaina 24.3. klo 18.30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.