Ankat antoivat kaikkensa, mutta Hurrikaani vei niukasti voiton

2 – 3 (25 – 21, 18 – 25, 14 – 25, 25 – 23, 13 – 15)

Lentopalloilun Mestaruusliigan puolivälieräparin Vantaa Ducksin ja Hurrikaanin toinen kohtaaminen pelattiin tänään Vantaan Korson Lumo-hallissa. Viidettä sadatta Mestaruusliiga-peliään valmentanut päävalmentaja Ismo Tuominen oli virittänyt joukkueen todelliseen playoff-vireeseen ja kotijoukkueen pelaajat antoivat kaikkensa, vaikka kolmannessa erä käytiinkin pohjalla. Hurrikaani vei kuitenkin jo toisen kerran pelin viisieräisen päätteeksi ja on nyt yhden voiton päässä välieräpaikasta. Otteluisäntänä oli Jerodos Oy ja pelissä mukana olivat myös Cramo ja Karkkilan Metallityöt Oy. Yleisö ymmärsi hyvän päälle ja jopa 507 katsojaa oli tullut paikalle nauttimaan kahdentoista vuoden tauon jälkeen pleijaripelien tunnelmasta Vantaalla. Yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä. Vain voitto jäi puuttumaan. Pelit jatkuvat maanantaina Loimaalla. Mikäli Ducks kampeaa sieltä voiton, niin seuraava kotipeli on tiistaina.

Ensimmäinen alkoi ankkojen pyörremyrskyllä ja heti alkuun torjuttiin molemmat Oivaset. Vauhti vain kiihtyi ja päävalmentaja Lauri Rantanen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 4. Aikalisän jälkeen saatiin nauttia edelleen Ducksin ennakkoluulottoman rennosta pelistä ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 9. Magyar jatkoi teknisen jälkeen painavaa syöttöään ja Toni Kankaanpää löi fiksusti yläkäsiin ja Rantanen otti heti toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 9. Ducks johti parhaimmillaan hyvien esitysten jälkeen jo 19 – 11, mutta Hurrikaanin kaventaessa joutui päävalmentaja Tuominen ottamaan ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 14. Hurrikaani tuli Ducksin huonoilla suorituksilla melkein iholle ja Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 18. Loppuerässä ankkalauma kokosi rivinsä ja Alpár Szabo päätti erän kovalla pateripommillaan Magyarin herkkutarjoilusta ja erä kotijoukkueelle vakuuttavan esityksen jälkeen 25 – 21.

Toiseen erään Hurrikaanin tarjoilu erän alussa oli Oivasen Mikolle, joka päätti hyvin hyökkäyksiä. Eemeli Koukin kuutospaikan pommin jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 5. Kutinlahden paterin jälkeen Tuominen otti toisen aikalisänsä Hurrikaanin johtaessa 8 – 11. Yleisö hyvin mukana ja rumpujen pärinä antoi lisää tunnelmaa Lumon mökkiin. Miro Määttäsen lyötyä antennitikkuun mentiin tekniselle tilanteessa 10 – 14. Hurrikaanin pommisyöttäjät Oivasen veljekset jatkoivat vahvoina syöttöruudussa ja vieraat saivat pelinsä muutenkin kulkemaan. Myös Hurrikaanin torjunta tiivistyi. Erä loimaalaisille 18 – 25.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin pyörremyrskyllä ja tilanteessa 1 – 5 Tuominen otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Szabo sai purettua Kutinlahden syöttövuoron. Kutinlahti kunnostautui jälleen syöttöruudussa ja Külaotsin lyötyä suksen nelosesta, niin tekniselle mentiin tilanteessa 9 – 14. Pitkiä palloja nähtiin, mutta Miro Määttäsen lyötyä nelospaikalta leveäksi otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 16. Loppuerään ankoista tulivat kentälle Laakso, Vallin ja Ovaska ja Marko Määttänen ja Magyar, Külaots, Miro Määttänen sekä Nyman penkille. Erän loppu oli ankkojen teurastusta ja Hurrikaani vei erän numeroin 14 – 25.

Neljäs erä lähti Ducksin tahdilla ja pian oltiin 8 – 5 johdossa. Sitten Mikko Oivasen kovilla pommisyötöillä ja hyökkäyksillä vieraat hiipivät tasoihin. Tämä riitti Tuomiselle, joka otti aikalisän tilanteessa 8 – 8. Sitten Magyarin syöttövuorolla ankat ottivat ohjakset ja tekniselle mentiin Ducksin kotijohdossa 14 – 9. Miro Määttäsen torjuttua Mikko Oivasen raivopommin hakkurilegendan varpaille otti Rantanen aikalisän tilanteessa 16 – 11. Parhaimmillaan ankat johtivat jo 18 – 11. Oivasen Mikon syöttövuorolla Hurrikaani alkoi loppukirinsä ja tilanteessa 19 – 15 otti Tuominen aikalisänsä. Hiukan sitä ennen Mutka sai antaa tilaa Smithille. Hurrikaani tuli lähes iholle, mutta Miro Määttäsen Mikasan elämän päättävän kaikkien aikojen hirmupommi päätti lopulta erän Ducksin 25 – 23 voittoon.

Lassi Nurmisen hyökättyä keskeltä pitkäksi viidennessä tilanteeksi 3 – 5 otti Tuominen aikalisän. Matti Oivasen syöttöpommin jälkeen sortui Nyman käsittelyvirheeseen ja Tuominen otti toisen aikalisänsä 4 – 7. Külaotsin lyönnin jälkeen Rantanen otti aikalisän tilanteessa 6 – 7. Kankaanpään ässän jälkeen Rantanen kutsuu joukkonsa aikalisälle tilanteessa 11 – 11. Miro Määttäsen onnistuneen rullan jälkeen tilanne oli jälleen tasan 13 – 13. Ottelupallon selvitti Hurrikaani ensimmäisestä mahdollisesta paikasta lukemin 13 – 15 ja koko ottelu loimaalaisille 2 – 3.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Toni Kankaanpään ja Hurrikaanista Mikko Oivasen.
Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Külaots 21/+11, Kankaanpää 19/+12, Miro Määttänen 15/+9
Hurrikaani: Mikko Oivanen 29/19, Kouki 15/+7, Matti Oivanen 11/+8

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks
”Laitettiin kaikki peliin. Pikku notkahdus ja 3. erä oli yhtä maalia. Ei saatu voittoa kairattua. Se on niin pienestä kiinni viidennessä erässä. Muutama harmittava pieni virhe ja kaveri vei viidennen erän. Maanantaina mennään uudella energialla”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks
”Pienestä oli kiinni viidennessä. Yksi antenniin lyönti, yksi pitkäksi mennyt pateri ja puolustusvirhe, siihen se ratkesi. Ollaan löydetty Hurrikaania vastaan hurja taisteluvire. Pleijareissa pelataan vaikka jalka olisi melkein irti, eli mitään ei nyt säästellä. Oivanen on edelleen maailmanluokan hakkuri. Kyllä kannattaa Loimaan Seurahuoneella tarjota Mikolle parhaat pihvit pöytään. Hurrikaani oli voiton verran rutinoituneempi joukkue”.

Hakkuri Mikko Oivanen, Hurrikaani
”Ei todellakaan päästy helpolla Ducksin kanssa. Voiton taisi ratkaista se, että pelattiin jatkopallot paremmin. Ei varmasti tule olemaan helppo maanantai”.

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaan
”Marginaalit oli aika pieniä. Muutama virhe tehtiin vähemmän. Kaksi Oivasta on hyvä olla joukkueessa. Itsekin jäädyin siinä neljännessä erässä, kun en ottanut ennen teknistä aikalisää ja päästin Ducksin 14 – 9 johtoon. Maanantaina jatketaan”.