Vantaa Ducksille makea kotivoitto PerPosta

Vantaa Ducksille makea kotivoitto PerPosta

 

Vantaa Ducks – PerPo 3-2 (20-25, 23-25, 32-30, 25-19, 15-12)

 

Kauden viimeisen kotiottelun pisteet näyttivät aluksi matkaavan helposti PerPolle Rovaniemelle. Mutta kahden hävityn erän jälkeen Vantaa Ducks terästäytyi ja vei lopulta ottelun kolme viimeistä erää kovalla tsempillä. Illan otteluisäntänä Korson Lumossa toimi Karkkilan Metallityö. Lumoon oli saapunut 304 katsojaa.

 

Ensimmäisen erän hahmo oli PerPon Fredric Gustavsson. Vaikka erä muuten alkoi tasaisissa merkeissä Gustavssonin ratkaisut toivat miltei aina ankkojen vastustajalle pisteen. Erän puolessa välissä Gustavsson syötti kaksi ässää. ne veivät vieraat sellaiselle etumatkalle, eikä Ducks ei enää päässyt tasoihin. Muutama hyvä hyökkäys keskeltä ei auttanut, eikä myöskään Kalle Katteluksen yksi ässäsyöttö. Erä selvästi vieraille 20-25.

 

Toiseen erään Ducks tuli jo paremmalla sykkeellä. Erä eteni aika lailla tasatahtia kunnes Kalle Kattelus tilanteessa 4-7 sai pallon kasvoihinsa ja joutui jättämään kentän. Hänet korvasi pikkuveli Ville, joka tulikin vahvasti peliin. Toisessa erässä myös Marko Määttänen antoi pitkän loukkaantumisen jälkeen kauden ensimmäiset näyttönsä kentällä.

 

Tommi Mäkelä otti toisen erän alkupuolella passarin paikan. Hän ja Alek Rastamo löysivät toisensa mainiosti ja hakkurin peli toimi. Tästä huolimatta vieraat ehtivät karata 13-22 etumatkalle. Tällä kertaa Daniel Wetterin syöttövuoto oli ankoille myrkkyä. Erän lopussa Ducks teki kuitenkin vahvan nousun. Henrik Porkan syötöillä, Lauri Lehtosen torjunnoilla ja Alek Rastamon lyönneillä Ducks tuli aina tilanteeseen 23-24. Erän päätti kuitenkin Fredric Gustavssonin lyönti keskelle kenttää.

 

Kolmannesta erästä muodostui varsinainen trilleri. Kentälle palannut Kalle Kattelus oli liekeissä ja upotti monta hienoa lyöntiä vastustajan kenttään. Myös Alek Rastamo onnistui hienosti. Ducks johti erää jo 20-16, mutta  vastustaja nousi rinnalle ja ohi  tilanteeseen 23-24. Tästä alkoi varsinainen taistelu, jonka ankat jatkopallojen jälkeen vei 32-30.

 

Neljännessä erässä ankkojen hyvä vire jatkui. Erä oli Kalle ja Ville Katteluksen, veljekset löivät vuoron perään palloa vastustajan parkettiin. Kalle Katteluksen syöttövuorolla erän puolessa välissä ankat vetivät pientä kaulaa PerPoon. Myös keskihyökkäys oli tehokas. Erän päätti Lauri Lehtonen itselleen vähän harvinaisemmalla, kovalla syötöllä, joka upposi ässänä kenttään. Erä Ducksille 25-19.

Myös viides erä oli tasainen. PerPo pelasi Fredric Gustavssonin varassa, kun ankoista moni pelaaja oli tehokas. Keskihyökkäyksessä onnistuivat sekä Lehtonen että Henrik Porkka. Erä ja samalla ottelu Ducksille.

Ottelun parhaimpina palkittiin hakkurit, Perposta Fredric Gustavsson ja Ducksista Alek Rastamo. Pro liberoksi valitiin Louis Pineau.

 

Parhaat pistemiehet:

 

PerPo:

Fredric Gustavsson 35 / +23

Alvi Shurdhi 17 / +3

Daniel Wetter 14 / +9

 

Vantaa Ducks:

Aleksander Rastamo 32 / +21

Kalle Kattelus 17 / +8

Lauri Lehtonen 15 / +12

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Fredric Gustavsson, PerPo:”En oikein tiennyt pystyisinkö pelaamaan, olen sairastellut. Voitto oli lähellä, Ducks ei pelannut parasta peliään alussa. Vaikka itse tein paljon pisteitä niin näissä kokonaisuus ratkaisee”.

 

Alek Rastamo, Ducks:”Pelin alku oli meiltä vaisua. Pitkällä erätauolla päätettiin, että otetaan kotivoitto ja lähdettiin taistelemaan. Kyllä tämä pudotti apinan pois selästä”.

 

Guntis Atars, PerPo: “Pelin käänsi se, että Ducksilla oli meitä pidempi penkki ja pystyivät tekemään enemmän vaihtoja. Meillä on pieni ryhmä, eikä oikein löytynyt apumiehiä. Odotin peliltä enemmän, pienet asiat ratkaisivat. Mutta en syytä poikia, hyvin he pelasivat”.

 

Juho Rajala, Vantaa Ducks:”Tässä mitataan sekä joukkueen että yksilön usko. Vaihtopelaajamme tulivat loistavasti sisään. Olen tyytyväinen jätkiin, tällaisina hetkinä jokaista mitataan. Tärkeää oli, että pystyimme tekemään vaihtoja vaikka vaihtopelaajien osalta tilanne ei ole herkullinen”

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.