Vantaa Ducks jäi pisteittä pohjoisen reissulla

Vantaa Ducksin viikonloppureissun saaliiksi Rovaniemellä ja Oulussa jäi kaksi 3-1 tappiota. Molemmat ottelut pelattiin vuorokauden sisällä ja väliin mahtui bussimatka Rovaniemeltä Ouluun ja lyhyt hotelliyöpyminen.

Team Lakkapää – Vantaa  Ducks

Vantaa Ducks aloitti ottelun kuusikolla Magyar, Vallin, Szabó, Nurminen, Kankaanpää, Miro Määttänen ja libero Patrik Ovaska. Ottelu alkoi Ducksin haparoidessa aloitusten nostossa, ja Lakkapää karkasi nopeasti selvään johtoon. Ducksin libero Patrik Ovaska ei pystynyt loukkaantuneena pelaamaan ja liberon paikalle vaihtui ensimmäisessä erässä yleispelaaja Marko Määttänen. Jouni Palokangas ja Fredric Gustavsson vastasivat Lakkapään hyökkäystehoista ja erä kotijoukkueelle 25-18.

Toisessa erässä osat vaihtuivat, ja Vantaa Ducksin nostopelin onnistuessa  hyökkäystehot olivat kotijoukkuetta selvästi paremmat. Lakkapään pisteistä vastasi lähes yksin Fredric Gustavsson. Erä Ducksille 14-25.

Kolmannessa erässä Ducksin syöttö- ja hyökkäyspeli oli virheetöntä, mutta tehotonta. Lakkapään kokoonpanoon Jere Mäkisen tilalle tullut Chris Voth paransi joukkueen aloitusten nostoa ja lisäsi hyökkäystehoja, Fredric Gustavsson jatkoi virheetöntä hyökkäyspeliään tehden erässä 8 pistettä. Erä Lakkapäälle 25-19.

Neljännessä erässä Ducksin vaikeudet aloitusten nostossa jatkuivat, ja hyökkäys- ja syöttövirheet päästivät kotijoukkueen pienelle karkumatkalle. Erän puolenvälin jälkeen ottelussa pääroolin otti hetkeksi  päätuomari Veli Salmela, jonka mielestä kotijoukkueen tekemä passin torjunta ja liberon sormipassi kolmen metrin sisäpuolella ovat sallittuja. Lisäksi koko joukkueen tekemä syötön peittäminen kädet ylhäällä oli tuomarin mielestä luvallista. Ducks nousi vielä 22-15 tilanteessa taistelemaan erävoitosta Toni Kankaanpään ja Karl Külaotsin syöttövuoroilla tilanteeseen 23-22, mutta kovan iltapuhteen tehnyt Fredric Gustavsson ei antanut vieraille mahdollisuutta erävoittoon. Erä päättyi Lakkapäälle numeroin 25-22.  Lopputulos 3-1 (25-28, 14-25, 25-19, 25-22).

Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks: Oikea joukkue voitti. Kaikki kunnia vastustajalle. Yhdessä erässä meiltä hyvä syöttöpeli, muuten pullaa suoraan syliin. Häviäminen kirpaisee aina.

Jouni Palokangas, Team Lakkapää: Toista erää lukuun ottamatta pysyi paketti paremmin kasassa. En vieläkään ole tyytyväinen torjuntapuolustuspeliin. Maltettiin pelata hyökkäyksessä ja päästiin jopa viemään peliä. Sitkeä joukkue oli vastassa. Sovituista asioista pidettiin kiinni ja se kantoi toisen erän notkahduksen yli.

Ismo Tuominen, Ducks: Palokankaan syöttöputki ratkaisi kolmannen erän. Toinen erä näytti parhaimmillaan sitä meidän syöttöpeliä. Vastaanottomme ei pysynyt koko ottelua riittävällä tasolla. Lakkapään vastaanottoa ei saatu rikottua ja heidän keskihyökkäys pääsi juhlimaan. Loppuerissä Lakkapää karkasi turhan aikaisin eikä saatu eroa kurottua.

Henri Tuomi, Lakkapää: Ottelu oli hallussa hyvin voittoerissä, vastaanoton kautta pärjättiin. Hyvin kestettiin Ducksin syöttöputkissa. Itseluottamus kasvaa ottelu ja pallo kerrallaan. Jatkopallopelaamista on hierottu ja se toimikin paremmin. Kolme erää oli meidän hallussa, toisessa erässä vastaanotto petti, ja Chris Voth tuli kentälle rauhoittamaan vastaanottoa. Neljännen erän lopussa pysyi hermo pirun hyvin. Kaveri tuli ansaitusti peliin mukaan.

Oulun Etta – Vantaa Ducks

Toisen otteluun Ducks aloitti kuusikolla Magyar, Kankaanpää, Miro Määttänen, Szabó, Nurminen, Kulaots ja liberona Marko Määttänen. Ducks avusti erän alussa kotijoukkueen 8-5 johtoon tekemällä kolme syöttövirhettä peräkkäin. Kehnohkosta nostopelistä huolimattta Ducks hyökkäsi Ettaa terävämmin ja tehokkaammin, mutta Ducksin antamat lahjapisteet auttoivat Ettan 25-23 erävoittoon.

Toisen erän alkupuolella virheettömämmin pelannut Etta karkasi tekniselle aikalisälle mennessä jo 14-8 johtoon. Selvässä johdossa Ettan selkä hieman suoristui ja muutaman Ettan virheen avustamana Ducks kiri tasatilanteeseen 17-17 ja lopun hyvällä hyökkäypelillä ja Ettan virheillä erävoittoon 21-25.

Kolmannessa erässä Lassi Nurminen oli olkapäävamman takia poissa ja keskiosastolle tuli töihin hakkuri Antti Vallin. Erä oli Ducksin virheitten sävyttämä ja verkkopelin tasaisuudesta huolimatta virheettämämmin pelannut etta karkasi selvään erävoittoon pistein 25-17.

Neljännessä erässä Ducksilla olisi ollut mahdollisuus pitkittää ottelua Ettan avustaessa viidellä syöttövirheellä, väsynyt Ducksin joukkue helpotti Ettan tilannetta tekemällä muutaman virheen enemmän kentän puolella ja erä kääntyi lopulta kotijoukkueelle numeroin 27-25. Lopputulos 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 27-25).

Ducks Ismo Tuominen:

– Voitto olisi ollut tänään otettavissa mutta ei otettu. Pelaaminen oli sekavaa sähläämistä ja torjunnassa ja puolustuksessa tehtiin samat virheet koko pelin ajan. ETTA peippaa paljon palloja keskelle kenttää ja niitä emme saaneet ylös vaikka sen tiesimme.

Antti Vallin:

– Ei jäänyt hirveän hyvä fiilis, kun tuli 3-1 paistiin eikä oman joukkueen peli ollut hyvää. Sössittiin vähän eri osa-alueilla, kun eilen. Olemme pelanneet kotona paremmin kuin vieraissa ja se hyvä peli pitäisi saada muuallekin kuin kotisaliin.

ETTA Olli Kuoksa:

– Meidän pelaaminen kaipasi jo ehdottomasti voittoa. Tänään oli se paikka, kun se piti ottaa ja hienoa, että siinä onnistuttiin. Meidän pelitapa ei ole aina kaunista mutta tuo on se tapa, millä me voitetaan. Eetu Pennanen on jo pelikunnossa mutta hypystä puuttuu vielä se 70 cm. Eetu saa leikattuun jalkaan koko ajan lisää voimaa ja olisi pystynyt jo tänään pelaamaan yleispelaajana mutta kahden viikon päästä on jo varmasti lähempänä parasta kuntoaan. Me saimme tässä tammikuun peliruuhkassa juuri sen verran pisteitä kuin ansaitsimme.