Ankkapaistia tammikuussa nauttinutta Lakkapäätä uhkaa poronkäristys

Lentopalloilun Mestaruusliigan kauden yllättäjällä Vantaa Ducksilla on varmasti paljonkin hampaankolossa, kun 2.2. klo 19.00 vastaan asettuu Vantaan Korson Lumo-hallissa Team Lakkapää. Napapiirin kingit tekivät kotiottelussaan ankkalaumasta paistia. Nyt on revanssin vuoro. Vantaan Ducks on edelleen hyvissä asemissa, kun taistellaan runkosarjan jälkeisiin pudotuspeleihin pääsystä. Hurrikaani, VaLePa ja Sampo ovat jo karkumatkalla. Etta on viidentenä yhden pisteen ankkoja edellä, mutta Oulussa ankkapaistia nauttineet ettalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin Ducks. Lakkapää on sarjassa sijalla kahdeksan ja torstaina ovat varmasti sarjapisteet mielessä päävalmentaja Tuomen johtamalla joukkueella. Lakkapää taistelee keskiviikkona Pyynikillä Iskua vastaan, joten joukkue pääsee hyvin valmistautuneena Lumo-hallin huumaan.

Tammikuu oli Vantaa Ducksilla tahmainen kuukausi. Fiksun lentopallon kaavassa ei varmasti ollut mitään vikaa, mutta vain Loimu saatiin heti tammikuun alussa kaadettua. Hurrikaani ja VaLePa osoittautuivat liian koviksi. Kotisalissa Sampolta saatiin yksi ns. nyhtöpiste viisieräisessä väännössä. Pohjoisen vieraspeliturneella sarjapisteet jäivät niin Lakkapään kuin Ettan pistepussiin, joten helmikuulle odotukset ovat faneilla jälleen korkealla. Kotisalissa pelit ovat koko ajan kulkeneet ja kauden alussa Lakkapää kaatuikin selkeästi erälukemin 3 – 1. Silloin oli joukkueen peräsimessä vielä Normunds Veinbergs, mutta kakkosvalmentaja Henri Tuomi vastaa nyt valmennuksesta. Joukkue on noussut voittojen tielle ja myös libero Roope Siliämaa on vaihtunut Jordan Oriin. Team Lakkapään riveissä pelaa kaikkiaan kuusi ulkomaalaista, joista kovimmat odotukset on asetettu ruotsalaiselle hakkurille Fredric Gustavssonille. Torjuntavoimaa joukkueesta löytyy. Yleispelaaja Jouni Palokangas on parantanut kauden edetessä ja on erityisen vaarallinen syöttöruudussa.

Vantaa Ducksilla on vakiokuusikko hakkurien osalta hakenut pitkin kautta. Edellisessä Oulun pelissä Antti Vallin pelasikin keskitorjujana, kun Lassi Nurminen kärsi lievästä vammasta. Mikäli kotijoukkueen syöttö kulkee ja vastaanotto pysyy kuosissa, joutuu Lakkapää todelliseen korsolaiseen pätsiin, jonka lopputuloksena saattaa ankoille maistua murea poronkäristys. Ankoilla on riveissään myös todellinen koppiankka, Alpár Szabó. Alpárin hyökkäys on myös kulkenut viime peleissä, joten monieräisessä pelissä hän saattaa lähennellä jopa kahtakymmentä tehopistettä. Ankoilla on edelleen aivan omissa käsissä päätyä runkosarjan jälkeen sijoille viisi tai neljä, vaikka Tiikereillä onkin tällä hetkellä muutama sarjapiste enemmän. Tammikuun tahmeuden pitää vain vaihtua helmikuun huumaiseksi hulinaksi á la hurlumhei. Rento pelihuumori onkin ollut ankkojen tavaramerkki ja tuuletuksissa ei ole äänijänteitä ja kintereitä säästetty.  Suomen Cupin pelit toivat pienen harjoittelutauon ja kotijoukkue on varmasti valmiina peliin kuin kuuma hellankoukku.

Lakkapää-pelin jälkeen on ilo saada jo sunnuntaina jälleen vieraaksi tamperelaista lentopallo-osaamista, kun Rantaperkiön Isku saapuu 5.2. klo 17.00 Lumo-halliin. Aiemmat kauden kaksi kohtaamista ovat päätyneet molemmat Ducksin voittoihin. Iskun kanssa väännöt venyvät usein viisieräisiksi, joten toivotaan, että sunnuntain peli saadaan poikki ennen maanantaita.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.