Karelian Hurmos voitti Ducksin 3-2 (3-2, 25-20, 15-25, 21-25, 25-19, 15-6) kauden avausottelussa Joensuussa.

Matka susirajalle ei ollut täysin puhdas hukkareissu, tuliaisena yksi sarjapiste.

Ensimmäinen erä alkoi Ducksin osalta hieman hapuillen ja Hurmos karkasi heti alussa 3-0 johtoon. Hurmos auttoi parilla hyökkäysvirheellä Ducksin tasatilanteeseen 4-4. Erää mentiin puoleen väliin tasaisissa merkeissä, mutta Ducksin syöttö- ja hyökkäysvirheet kasautuivat erän loppupuolelle ja kotijoukkue Hurmos lasketteli erävoittoon. Erä alkoi ja päättyi Ducksin syöttövirheellä Hurmokselle 25-20.

Toiseen erään Ducks tuli piristyneenä ja bussijalat eivät enää vaivanneet. Hurmos törmäsi neljä kertaa Ducksin torjuntaan ja teki lisäksi peräti kahdeksan hyökkäysvirhettä Ducksin jäädessä yhteen. Erän alkupuolella Hurmoksen keskihyökkääjä Harouk yritti steriloida Ducksin valmentaja Juho Rajalan voimakkaalla laakalyönnillä sivurajan taakse tilanteessa 3-5. Ducks nosti aloitukset ja hyökkäsi virheettömästi ja karkasi nopeasti selvään johtoon. Erän puolen välin jälkeen Iiro Seppälä kunnostautui kahdella peräkkäisellä torjunnalla ja kasvatti Ducksin johdon jo 7 pisteeseen tilanteessa 10-17. Hurmoksen pisteet jäivät erässä yhden miinukselle, vieraiden saldo +13, erä Ducksille 14-21.

Kolmas erä oli tasaista taistelua puoleen väliin saakka, kunnes Ducks karkasi 14-17 johtoon. Hurmos vaihtoi Roope Haapojan syöttövuoroon ja nuori mies vastasi liigadebyyttiinsä loistavasti syöttämällä kaksi ässää, tilanne nopeasti 17-17. Ducks siirtyi Milutin Pavićevićin 2-paikan hyökkäyksellä uudelleen johtoon ja piti sen erän loppuun saakka. Vasenkätinen Mörkö II Pavićević teki yli puolet Ducksin pisteistä ja hyökkäsi virheettömästi 82 % tehoilla, erä Ducksille 21-25.

Neljännen erän alkupuoli näytti Ducksille hyvältä Hurmoksen auttaessa muutamalla virheellä tilanteeseen 7-10. Keskihyökkääjä Harukin hankalalla syöttövuorolla kotijoukkue Hurmos siirtyi 11-10 johtoon Janne Marttilan parilla hyökkäyspisteellä ja Ducksin kahden hyökkäysvirheen seurauksena. Ducks käväisi vielä niukassa johdossa, mutta tilanteen 12-12 jälkeen Hurmos karkasi Niko Haapakosken syöttövuorolla selvään 16-12 johtoon. Ducks sinnitteli vielä lähituntumaan 18-17, mutta Atte Rissasen pelipaitaan naamioitunut Ville Louhela ei suostunut noudattamaan vierasjoukkueen käsikirjoitusta vaan paukutteli Ducksin vastaanoton täysin hajalle neljällä ässällään ja tilanne yhtäkkiä 24-17. Erä Hurmokselle 25-19.

Viidennessä erässä Hurmos pelasi nimensä mukaisesti ja karkasi heti alussa kolmen pisteen johtoon. Hurmos piti hankalilla syötöillään Ducksin liberon Eetu Kulmalan lähes työttömänä ja Ducksin hihaosasto piti passari Joona Väänäsen hankalasti työllistettynä, Hurmoksen vahva syöttötyöskentely jatkui koko erän ajan. Ville Louhela kruunasi iltansa tekemällä viidennessä erässä yli puolet Hurmoksen pisteistä ja koristeli Hurmoksen kakun tekemällä ottelun kolme viimeistä pistettä kahdella ässäsyötöllä ja 1-paikan hyökkäyksellä. Erä Hurmokselle 15-6.

Ducksilta puuttui kokoonpanosta maajoukkuetehtävissä olleet keskihyökkääjä Henrik Porkka ja kanadalaislibero Justin Lui sekä reisivammainen Marko Määttänen. Hurmoksen riveistä oli poissa Atte Rissanen jalkavaivojen takia.