Uudistunut Ducks luottavaisena syksyyn

Uudistunut Ducks luottavaisena syksyyn

 

Vantaa Ducks lähtee kauteen 2023-2024 jonkin verran uudistuneella joukkueella. Päävalmentaja Juho Rajala toteaa, että alkusyksyn joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin ja fiilis tulevaan on positiivinen. – “Tämä on joukkue, jota on helppo katsoa myönteisesti, hän sanoo.

 

Parin harjoitusottelun jälkeen Rajala on tyytyväinen siihen, että peli on koko ajan mennyt parempaan suuntaan. Sairastupakin on pienentynyt ja paria poikkeusta lukuun ottamatta pelaajat ovat pelikuntoisia. – “Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja joukkuehenki on hyvä, uudet ja vanhat pelaajat ovat löytäneet yhteisen sävelen, Rajala sanoo.

 

Ennen kauden viimeistelyreissua Tallinnaan Ducks on ehtinyt pelata pari harjoitusottelua kotimaan kamaralla. Hurrikaani Loimaalle tuli häviö numeroin 3-1, kun taas farmijoukkue PuMa Volley sai todeta liigajoukkueen paremmaksi selvin numeroin 3-0. Ylimääräisenä pelattu neljäs erä meni myös selvästi ankoille.

 

Juho Rajalan mukaan monta palasta loksahti harjoitusotteluissa kohdilleen,kun taas muita asioita pitää vielä kääntää muutamia napsuja parempaan. Kokonaisuuden tasoon hän ei ole vielä tyytyväinen.- “Torjunta ja puolustus pitää saada tiiviimmäksi ja hyökkäystä pitää pystyä vielä parantamaan. Mutta syöttöpeli on näyttänyt aika hyvältä harjoituspeleissä, pystyimme syöttämään vähillä virheillä ja tehokkaasti, Rajala tiivistää tähänastista syksyä.

 

Harjoituspelissä Hurrikaania vastaan Montenegrosta saapunut uusi hakkuri Milutin Pavićević löi pöytäkirjaan tehot 27 / +24. Rajala luottaa siihen, että hakkuri pystyy tekemään tulosta liigassa.

 

Myös muut tulokkaat, kanadalainen keskipelaaja Jéremié Murray, Raision Loimusta tullut libero Eetu Kulmala ja Hurrikaanin viime kauden yleispelaaja Lauri Vanhanen ovat sopeutuneet hyvin joukkoon. Ankat odottavat vielä Kanadan maajoukkueliberoa Justin Luita, hän pelaa olympiakarsinnoissa ennen Vantaalle saapumista.

 

Viime kauden loukkaantuneena ollut Nico Mäki-Valtari on palaamassa pelikentälle, vaikka hyppyjä vielä pitää vältellä. Harjoitusottelut Mäki-Valtari on pelannut liberon paidassa.

 

Tulevalla kaudella Juho Rajala haluaa kiinnittää entistä enemmän huomiota palautumiseen ja haluaa pitää harjoittelun rasitustason sopivana. Kaikista loukkaantumisista ei voi päästä eroon, mutta tavoite on, että jokaiseen harjoitukseen pelaajat tulevat pirteinä ja terveinä, valmentaja toteaa. Itse hän sanoo voivansa vaikuttaa harjoitusten sisältöön, kun taas pelaaja itse vastaa terveydestään muina aikoina.

-“Mutta jos viime kausi opetti minulle jotakin, niin ainakin sen, että aina on oltava suunnitelma B kun asiat eivät suju niin kuin ennakkoon ajatteli, Rajala sanoo.

Vantaa Ducks aloittaa kauden vieraissa sunnuntaina 1. lokakuuta. Silloin pelataan Joensuussa Karelian Hurmosta vastaan. Ensimmäinen kotipeli pelataan Lumossa 7. lokakuuta klo 17. Avausvastustaja on kovin mahdollinen, viime kevään mestari Valepa.

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.