Isojen saappaiden täyttäjä

Isojen saappaiden täyttäjä

Tällä miehellä on isot saappaat täytettävänään. Viime kaudella hän vakinaisti paikkansa ankkojen aloituskokoonpanossa, nyt valmentaja kaavailee hänestä johtavaa yleispelaajaa uransa päättäneen kapteenin Toni Kankaanpään paikalle.

Marko Määttänen jatkaa Vantaa Ducksin kokoonpanossa myös tulevalla kaudella. 26-vuotias yleispelaaja toivoo, että alkava kausi voisi jatkua siitä, mihin edellinen, kesken jäänyt kausi jäi.

– Hankalan alun jälkeen kausi lähti alkuvuodesta rullaamaan ja itsellänikin oli nousujohteinen kevät. Sain todella paljon lisävastuuta kentällä ja tarkoitus olisi jatkaa samaa rataa, Marko sanoo.

Hän kehuu viime kauden kapteenia Toni Kankaanpäätä ja toteaa, että Tonin tulo kevään peleihin helpotti omalta osaltaan hänen urakkaansa. Tonilla oli iso rooli sekä pelikentällä että sen ulkopuolella. Kentällä Tonin jättämää aukkoa olisi nyt tarkoitus lähteä paikkaamaan niin hyvin kun mahdollista.

Mitään sen suurempia tavoitteita Marko Määttänen ei uskalla omalta osaltaan ensi kaudelle asettaa. – Haluaisin edetä siitä, mihin viime vuonna jäin ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan.

Marko palasi viime kaudella Vantaa Ducksiin Karhulan Veikoissa pelatun vuoden jälkeen, mutta ankat ja Korson Veto olivat ennestään tuttuja.

Korona-ajan harjoitus on Markon mielestä sujunut hyvin. Viime kauden Savo Volleyssa pelannut ja entinen ankkakollega, velipoika Miro on ollut maisemissa ja se on helpottanut harjoittelua. Miron kanssa Marko saavutti viime kesänä beach-volleyn SM-kisoissa hopeaa, mutta tulevan kesän suunnitelmat ovat vielä auki. Viittä vaille valmis tradenomi harrastaa muitakin urheilulajeja siinä määrin, että työn ja urheilun ohella aikaa ei paljon muuhun jää. Tennis on lento- ja beachvolleyn ohella mieluinen laji.

Valmentaja Juho Rajala odottaa Marko Määttäseltä paljon. Kun Toni Kankaanpää on jäänyt pois hän toivoo Markon ottavan johtavan yleispelaajan paikan. – Hänen taitonsa ja kykynsä riittävät siihen, hän on joillakin osa-alueilla jopa Tonia taitavampi, Rajala sanoo ja mainitsee esimerkkinä torjuntapelin.

Toki kehitettävääkin löytyy. Rajala haluaisi nähdä tasaisuutta otteissa, se helpottaa ja luo luottamusta koko joukkueessa. Beachin pelaaminen on hänen mielestään kehittänyt Markon taitoa lukea peliä ja pallon kontrollia. – Riittää, että on paljon hyviä pelejä, se on parempaa kun muutama huippupeli, valmentaja toteaa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.