Ankat taistelivat kauden ensimmäisen voiton kotona Loimua vastaan

Vantaa Ducks-Raision Loimu 3-1 (25-14, 25-19, 22-25, 25-23)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi sunnuntaina 25. lokakuuta kotonaan Raision Loimun. Ankat saivat tehdä täyden iltapuhteen, vaikka ottelun alku näytti jo kohtalaisen helpolta ankkojen osalta. Loimu sai rivinsä kasattua kolmannessa erässä ja tekivät pelistä kunnon ottelun. Korsoon kuitenkin jäi tärkeät kolme sarjapistettä.

Katsojia Lumoon oli saapunut 150 henkilöä vallitsevissa poikkeusoloissa. Joukkueet eivät myöskään vaihtaneet ottelun aikana puolia.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa. Torjuntoja tuli miltei enemmän kuin edellisissä otteluissa yhteensä ja syöttöpeli toimi jokseenkin ilman virheitä. Atte Kyrölän ja Kalle Katteluksen syöttöputkien aikana ankat tehtailivat paljon pisteitä. Syötöt suunnattiin paljolti vastustajan kapteeni Elviss Krastinsille, joka hoiti tonttinsa mallikkaasti, mutta sekään ei Loimua auttanut.

Ankkojen parhaita pistemiehiä erässä olivat Joonas Jokela, Kalle Kattelus ja Atte Kyrölä, Tommy Carmodyn torjuessa tehokkaasti vastustajan hyökkäykset. Myös libero Esko Vuorinen hoiti hommansa hienosti. Erä Ducksille 25-14.

Toisen erän ankkahahmo oli Atte Kyrölä. Monestakin sankariankasta olisi tässä erässä helppo tarinoida, sillä Kalle Kattelus, Joonas Jokela, Lauri Lehtonen ja Tommy Carmodykin nauttivat passari-kapteeni Joona Väänäsen hyvistä passeista. Vieraat tosin pääsivät vähän paremmin mukaan peliin kun ensimmäistä otteluaan Suomessa pelaava argentiinalaisvahvistus Facundo Imhoffkin sai pelin juonesta kiinni.

Kentällä kävivät lyhyesti Tommi Mäkelä passarina ja Alek Rastamo hakkurina, jotta Väänänen ja Jokela saivat levähdystauon. Erä ankoille 25-19.

Kolmas erä olikin sitten Raision Loimun hallintaa. Loimu meni erän alussa 2-3 johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa, eikä luopunut johdosta koko erän aikana. Ruotsalaishakkuri Johan Gruvaeus sai pelin juonesta kiinni ja löi pallon toisensa perään ankkojen parkettiin. Myös Väinö Rahko kunnostautui ja koko Loimun joukkue pelasi hyvää ja uhrautuvaa puolustuspeliä. Ankkojen takaa-ajo riitti tilanteeseen 21-21, sen jälkeen vieraat menivät taas menojaan ja erä päättyi 22-25 vieraille.

Neljäs erä oli henkien taistelua ja kovaa työtä tehtiin verkon molemmin puolin. Syöttövirheitä tuli molemmille joukkueille enemmän kuin edellisissä erissä. Ducks kuitenkin meni heti erän alussa johtoon, eikä johtoasemastaan koko erän aikana luopunut, vaikka vieraat tulivat välillä tasoihin. Johan Gruvaeus piti vieraiden toiveita erävoitosta elossa, mutta ankkojen hakkuri Joonas Jokela oli tutun tehokas, kuten oli Atte Kyröläkin. Vaikka muutama pallo erän lopussa lipsahti vastustajalle ei jatkopalloja tarvittu, vaan erä ankoille 25-23.

Huomenna maanantaina kotiottelut jo jatkuvat, kun vastaan tulee Savon ylpeys Savo Volley.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Atte Kyrölän ja Raision Loimusta Johan Gruvaeuksen. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Ryan Manoogianin.