Vantaa Ducks huippuiskussa – Savo Volley kaatui toisen kerran viikon sisällä

Vantaa Ducks huippuiskussa – Savo Volley kaatui toisen kerran viikon sisällä

3 – 2 (23 – 25, 25 – 17, 22 – 25, 25 – 20, 16 – 14)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi savolaisten ylpeyden Savo Volleyn ns. revanssiottelussa. Sunnuntaina Varkaudessa Ducks kaatoi viisieräisessä ottelussa savolaiset. Tänään Korson Lumo-hallissa oli jälleen tahtoa, energiaa ja itseluottamusta huokuva Vantaa Ducks iskussa. Kauden kolmessa kohtaamisessa voitot ovat nyt ankoille 2 – 1. Tänään voitto tuli jälleen erin 3 – 2. Joukkue on nostanut tasoaan ja on tätä menoa ehdoton kauden komeetta. Viimeinen neljästä joukkueiden kohtaamisesta pelataan lauantaina 7.3. klo 17.00 alkaen Lumon hornankattilassa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 548 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman – nostovoimaa vankalla kokemuksella jo vuodesta 1952.

Ensimmäinen erä alkoi ankkojen tahtiin. Tilanteessa 5 – 6 meni Savonsalmi syöttämään ja pian tilanne oli 5 – 10. Se riitti Juho Rajalalle, joka otti aikalisän. Lelu Ojansivu oli Savon ensimmäisen erän syömähammas. Ankat hakivat ja hakivat virettä ja Kankaanpään hevosenpotku oli kaataa savolaisen kentän pintaan. Tämä riitti Tuoviselle, joka otti aikalisän tilanteessa 16 – 19. Siltala tuli Cielavsin tilalle tilanteessa 17 – 19. Siltala torjuttiin seuraavassa pallossa. Strugar tasoitti tilanteen 21 – 21. Siltalan lyötyä torjunnan käsistä pisteen ja tilanteeksi 22 -24 otti Rajala aikalisän. Kankaanpään päätettyä komeasti pipe-hyökkäyksen ja tilanteessa 23 -24 otti Tuovinen aikalisän. Aikalisästä piste ja erä Tuoviselle, kun erä päättyi ankkojen syöttövirheeseen.

Toisessa erässä alkoi tapahtua Marko Määttäsen syöttövuorolla. Kankaanpään lyötyä kätensä tyhjäksi oli tilanne jo 8 – 5. Se riitti Tuoviselle, joka otti aikalisäsn. Siltala suli vaihtoon, kun Carmody otti hänen hihastaan ässän. Lehtosen zipattua Mikasan vastustajan parkettiin ja tilanteeksi 19 – 13 otti Tuovinen aikalisän. Marko Määttänen päättää erän lurupalloon ja erä komeasti ankoille 25 – 17 lukemin. Savo Volley ei ollut hereillä koko erää ja sortui moniin helppoihin virheisiin.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä alusta alkaen. Leitzken syöttövuorolla Savo Volley meni johtoon 9 – 10. Jere Heiskanen onnistui nelospaikasta ja tilanne 12 -14. Ankkojen tuplavaihto ei tuottanut tulosta ja tilanne 13 – 15. Carmody kaventaa 14 – 15. Väliahon syötettyä rättiin oli tilanne tasan 16 – 16. Aron vihellettyä pisteen Vantaa Ducksille tilanteeksi 20 – 19 ja Tuovinen otti aikalisän. Ojansivun kaapitettua Kankaanpään otti Rajala aikalisän tilanteessa 22 – 23. Savo Volleyn torjunta oli rautaa ja savolaisten torjuntaan päättyy erä 22 – 25.

Neljännessä erässä alkoi tapahtua Strugarin syöttövuorolla. Carmodyn megakaapituksen jälkeen Bojan syötti ässän ja tilanteessa 7 – 3 otti Tuovinen aikalisän. Ankat johtivat jo neljä pistettä, mutta Ojansivun syötöllä Savo Volley vyöryi jo pisteen päähän. Tämä tilanne 11 -10 riitti Rajalalle, joka otti aikalisän. Strugar sai onnenksi katkaistua lyönnillään putken ja tilanne 12 – 11. Tilanne aaltoili kuin tunnelma Sir Kippiksessä lauantai-iltana. Carmodyn syöttövuorolla alkoi tapahtua. Kankaanpää painoi vastapallon rataan ja tilanne 19 – 16. Siltala selvitti seuraavan pallon ja tilanne 19 – 17. Ankat johtivat jo 23 -19. Carmodyn hyökättyä pisteen ankoille eräpallo ja Strugar painaa ässän. Erä ankoille 25 – 20.

Viides erä alkoi tasaisissa merkeissä. Strugarin ässän jälkeen kuitenkin tilanne 5 – 3. Ojansivu leipoo nelosesta suksen ja tilanne 7 – 4. Tilanteessa 8 – 4 vieressäni istunut seuran puheenjohtaja Ari Koskenoja hymyili leveästi. Kankaanpää löi nelosesta pisteen ja tilanne jo 9 – 4. Carmodyn jäätyä torjuntaan otti Rajala aikalisän tilanteessa 9 – 7. Väliaho toi Savo Volleyn syöttövuorollaan tasoihin 9 – 9. Carmody vie ankat jälleen johtoon 10 – 9. Leitzke vie ässällään Savo Volleyn johtoon, joka riitti Rajalle ja hän otti aikalisän tilanteessa 10 – 11. Ojansivun syötettyä pitkäksi oli tilanne 12 – 12. Marko Määttänen vie ankat johtoon 13 – 12. Marko Määttänen päättää ottelun armottomaan Mikasan venttiiliä rääkkäävään lyöntiin ja erä Vantaa Ducksille. Erä 16 – 14. Ja koko ottelu komeasti jopa valtakunnan parasta lentopalloa pelaavalle Vantaa Ducksille erin 3 – 2.

Otteluisäntä Sjöman palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Tommy Carmodyn ja Savo Volleysta Olli-Pekka Ojansivun. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Josh Ayzenbergin.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Tommy Carmody, Vantaa Ducks

2 pistettä Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Savo Volley

1 piste Marko Määttänen, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 31/+18, Tommy Carmody 16/+12, Toni Kankaanpää 16/+7

Savo Volley: Olli-Pekka Ojansivu 33/+25, Antti Siltala 13/0, Rodrigo Leitzke 11/+9

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Keskipelaaja Tommy Carmody, Vantaa Ducks

”Meidän tiimin henki ja energia ovat hyvällä tasolla ja paranevat koko ajan. Vaikka välillä peli menee ala, niin me nousemme jälleen tappelemaan. Focus pysyy hyvin pelissä ja harjoittelu on sujunut hyvin. Oli hienoa päästä jälleen takaisin Mestaruusliigan pelaamaan ja koetan parantaa koko ajan”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kyllä mulla oli koko ottelun ajan hyvä fiilis tosta pelistä ja että se meille kääntyy. Peli oli tietyllä tavalla koko ajan hanskassa. Kun Savo sai vastaanoton kuntoon toisen erän jälkeen, niin jouduttiin oikein taistelemaan. Sanoin pelaajille pelin jälkeen, että on arvokas asia, että me pystymme kääntämään näitä pelejä. Kaikki joukkueet ei pysty siihen, mihin me pystymme. Meidän peli ei lamaantunut vaikeissa paikoissa. Tänään pystyttiin petraamaan meidän puolustuspeliä. Pasin peliin olen todellakin tosi tyytyväinen. Ihan huippu tyyppi. Hän on pelannut nyt neljä – viisi peliä todella kovalla tasolla”.

Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Savo Volley

”Ei todellakaan lämmitä kaksi LähiTapiolapistettä. Meillä on kokoonpanon kanssa vaikeuksia ja peli ei ole vielä asettanut kohdalleen. Tänään kaaduttiin yhteen rotatioon. Ja mulla oli aika bussijalat. Tuli itellekin välillä hölmäjä hommia. Juica on saanut hyvin porukan tappelemaan. Nyt kun Miro on poissa, niin meillä muilla pitää saada lisää rohkeutta. Meillä on paljon petrattavaa, kun joku lyö torjuntaan, niin ei saada sitä tarpeeksi hyvin kaivettua peliin”.

Valmentaja Jukka Tuovinen, Savo Volley

”Pelin ailahtelevuus ja kärsivällisyys omassa pelissä ehkä ratkaisivat tänään. Pelikuusikkoa on jouduttu muuttamaan. Aika ajoin tänään sitä kärsivällisyyttä nähtiin. Ducks oli myös tänään parempi puolustuspelaamisessa. Meillä jäi tänään kenttään sellaisia palloja, jotka olisi ollut pelattavissa. Ducksille onnea voitosta”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .