Saavatko ankat Nikke-Tiikerin kuriin?

Saavatko ankat Nikke-Tiikerin kuriin?

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa perjantaina 1.3. klo 18.30. Vastustajaksi tulee kauden aikana peliään parantanut Tiikerit Kokkolasta. Tiikerilauma on jo vahvistanut puolivälieräpaikkansa. Ankkaparven peli on loksahdellut viime peleissä kohdalleen.  Ankat haluavat perjantaina näyttää jälleen osaamistaan ankkafanien edessä. Korson Vedossa aikanaan ensimmäiset liigapelit pelannut Niklas Seppänen liittyi kokkolalaiseen ryhmään helmikuun alussa. Nikkenä tunnettu taitava yleispelaaja on vahvistus Tiikerit-ryhmälle. Maajoukkueen vakiokuusikkoon kuuluva taituri haluaa näyttää pääkaupunkiseudun katsojille, miten Helsingissä syntynyt taituri ohittaa ja ylittää ankkojen torjunnan. Päävalmentajien ennakkohaastattelu on kahvion viereisessä mediapisteessä klo 18.00. Pitkällä tauolla kahden erän jälkeen mediapisteen haastattelussa on Vantaa Ducksin puheenjohtaja-ankka Ari Koskenoja. Arin kanssa käydään läpi ankkojen päättyvää runkosarjaa. Kurkistamme myös jo seuraavan kauden odotuksiin ja tunnelmiin.

Tiikerit-käskijä Mikko Keskisipilä on saanut laumansa pelin kuosiin kauden aikana. Palkintona on pääsy puolivälieriin. Tiikerit on löytänyt Seppäsen tulon myötä tehokuusikon. Joukkue haastaa ankat näyttämään parasta osaamistaan. Edellinen joukkueen vierailu Lumossa päättyi Ducksin selkeään 3 – 0 voittoon. Joukkueiden kauden kolmesta kohtaamisesta ankkalaivue on voittanut kaksi, joten vierasjoukkue ei välttämättä ole ottelun selkeä ennakkosuosikki. Niklas Seppänen ja Jiri Hänninen muodostavat tehokkaan yleispelaajakaksikon. Keskipelaaja Antti Leppälä on äitynyt viime peleissä elämänsä iskuun. Pallo kuolee ja pelaaminen maistuu. Maajoukkueestakin tuttu libero, Niklas Breilin, on vahva hihataituri ja mielellään hakee peliin Mikasa-marjan lähes pukukoppikäytävältä asti. Passari Anton Välimaalle kausi on ollut ns. läpimurtokausi. Yhteispeli varsinkin Antti Leppälän kanssa on häikäisevää.

Vantaa Ducks on kolmesta viime ottelusta voittanut kaksi. Häviäjinä ovat kentältä joutuneet poistumaan niin VaLePa Sastamala Tampere kuin Raision Loimu. Loppukiri alkoi hiukan liian myöhään, sillä pelit joukkueella jatkuvat karsintasarjassa.  Brassisankoista Leo Jack on ollut kahdessa viime voittopelissä liekeissä. Pallo on kuollut ja Leo on selvästi nauttinut pelaamisesta. Juho Kaunisto ja Kalle Kattelus ovat myös saaneet enemmän peliaikaa. Ilahduttavasti Kalle Kattelus kuului Loimusta saadun voiton arkkitehteihin.  Ankkakäskijä Ismo Tuominen totesikin sunnuntaina voittopelin jälkeen: ”Pojilla oli tänään kova halu voittaa. Kokoonpano oli aika ohut. Ketkä olivat kentällä, näyttivät että haluavat pelata”. Samaa tahtoa Tuominen odottaa varmasti myös perjantai-iltana.

Tiikerit-pelin jälkeen Vantaa Ducks matkaa runkosarjan viimeiseen peliin, jossa VaLePa Sastamala Tampere kohtaa kotikentällään ankat lauantaina 2.3. klo 17.00. Vantaa Ducksin pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen karsintasarjassa. Pelien ajankohdasta tiedotamme myöhemmin, kun ykkössarjan ratkaisupelit saadaan ensin päätökseen.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.