Vantaa Ducksin odotukset korkealla

Lentopalloilun Mestaruusliigan kaudesta 2018 – 2019 povataan kaikkien aikojen kautta. Vantaa Ducks lähtee kauteen määrätietoisella tavoitteella. Sopivasti uudistunut ankkaparvi hakee runkosarjasta pääsyä neljän parhaan joukkoon. Vantaalaisen ylpeyden ensimmäinen vastus on Savo Volley, joka on puhaltanut pölyt Mestaruusliigasta. Joukkueen markkinointi on maailmanluokkaa Raine Siltalan johdolla. Savo Volley kohdataan Vieremällä lauantaina 29.09. klo 18.00 alkavassa ottelussa. Kyse on suuresta ottelutapahtumasta, jossa paikalla on huippuluokan tähtiä Iivo Niskasesta alkaen. Saa nähdä miten vantaalaiset tottuvat Vieremän humuun ja show-meininkiin. Ottelu näkyy myös suorana maksulliselta Ruutu+-kanavalta https://www.ruutu.fi/stream/3298737 .

Savo Volleyn tavoite on mestaruus, jonka kovimmat aseet ovat aggressiivinen hyökkäys ja syöttö. Päävalmentaja Jukka ”Jere” Tuovinen totesi Mestaruusliigan avausinfossa, että joukkueen vahvat egot eivät hirveästi törmäile. Vieremän oma poika, yleispelaaja Antti ”Silli” Siltala totesi vahvalla egolla varustetusta hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivusta, että Lelu ottaa pari kertaa kauden aikana kiukkupotkut. Sillin ja Lelun lisäksi joukkue on täynnä kovia pelimiehiä. Vantaa Ducksissa pitkään viihtynyt kovakätinen pommittaja Miro ”The Hand” Määttänen siirtyi Savo Volleyn riveihin. Miron kohtaaminen luo omat haasteensa, sillä osa ankoista joutuu pohtimaan suojakypärän käyttöä. Lisäksi Miron torjuminen on omanlaisensa haaste, joten teipin kulutus saattaa nousta äärimmilleen Vieremän ottelun aikana. Passari Petteri Penttinen on liigan kokeneimpia passareita. Kun em. lisäksi porukasta löytyy mm. Andrus Raadik, Aleksi Kaatrasalo ja Jukka Lehtonen, niin ei ihme, että mestaruus on asetettu savon ylpeydelle tavoitteeksi.  Kauden avausottelussa keskiviikkona Rovaniemellä savolaiset kukistivat Team Lakkapään selkein numeroin 0 – 3.

Vantaa Ducks ei kuitenkaan lähde Vieremälle pyytämään anteeksi. Kauden avausta on odotettu ja johan uusiutunut logokin vaatii ankoilta ärjyä otetta. Nyt ei palloa hivellä vaan Mikasa saa varmasti kättä. Ankkaparvi on jälleen vuoden kokeneempi ja valmis urotekoihin. Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen lupasi Mestaruusliigan avaustilaisuudessa joukkueelta aggressiivista pelityyliä, jonka erinomaisena mannekiineina ovat uudet brasilialaiset vahvistukset, hakkuri Thiago Maciel ja yleispelaaja Leo Jack.  Ankkaikoni Toni Kankaanpään johdolla lähdetään varmasti taistelemaan joka pallosta. Tonilla kokemusta riittää. Takana Mestaruusliigassa on jo 335 ottelua. Osa lentopallon asiantuntijoista on veikannut Vantaa Ducksia liigan kolmanneksi parhaaksi joukkueeksi. Odotukset ovat korkealla myös niin joukkueen kannattajilla kuin tukijoilla. Yleispelaaja Leo Jackin suosikkimotto sopii hyvin kauden teemaksi. ”Älä koskaan anna periksi”.

Savo Volleyn kohtaamisen jälkeen jatketaan torstaina 4.10. vierasottelulla Akaa Volleyta vastaan. Kauden ensimmäinen kotiottelu on sunnuntaina 14.10. tutussa Lumo-hallissa. Vieraaksi saapuu viime kauden hopeamitalisti, aina kivikova Hurrikaani. Ottelu alkaa kello 17.00.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.