Vantaa Ducks viihdyttävällä pelillä uuteen kauteen!

Vantaa Ducks viihdyttävällä pelillä uuteen kauteen!

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks aloittaa kauden 2019 – 2020 itäisen Suomen turneella. Lauantaina 28.9. klo 16.00 joukkue kohtaa Vieremällä Savo Volleyn. Sunnuntaina 29.9. klo 17.00 vastaan asettuu Joensuun Urheilutalolla liigaan täksi kaudeksi noussut Karelian Hurmos. Tuleva kausi Mestaruusliigassa on Vantaa Ducksin taustalla olevalle Korson Vedolle seuran neljästoista. Korson Veto juhlii tulevalla kaudella seuran kahdeksankymmenenviiden vuoden kunniakasta toimintaa. Keväällä 2004 seura voitti toistaiseksi ainoan mitalin, pronssisen, Mestaruusliigassa.

Kausi alkaa – Kankaanpää sivussa

Toni Kankaanpää, ankkaikoni, on kauden alussa sivussa. ”Tonin loukkaantuminen oli tietenkin ikävä asia joukkueelle, mutta nyt on jonkun nuoremman uskallettava ottaa joukkueessa hieman suurempaa tonttia mitä alun perin olimme kuvitelleet. Näin valmentajan näkökulmastahan on mielenkiintoista nähdä, kuka joukkueesta uskaltaa nousta esiin. Muuten joukkueen terveystilanne näyttää varsin hyvältä. Keräsen Tapsa on tehnyt loistavaa työtä fyysisen valmennuksen puolella muutenkin, jotta saadaan miehet pidettyä kunnossa kauden ajan”, toteaa Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Valmentaja vaihtui

Viime kauden jälkeen on kokenut liigavalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen vaihtunut Juho ”Juica” Rajalaan. Juhon ensimmäinen ottelu päävalmentajana pelataan Mestaruusliigassa lauantaina Savo Volleyta vastaan. Juhon valmennusfilosofia on lähellä valmentajauransa juuri lopettaneen Julio Velascon ajatuksia. ”Silti tärkeintä on löytää valmennuksellisesti ihan oman juttuni. Tehdään tästä kaudesta unohtumaton yhdessä joukkueen kanssa. Valmentajana lupaan, että joukkueena annamme kaikkemme jokaisessa ottelussa. Uskon, että olemme tulevalla kaudella yksi viihdyttävimmistä joukkueista liigassa. Meillä on todella tasainen porukka, erinomainen sekoitus nuorta ja vanhaa. Erityisesti hyökkäyspeliltämme odotan paljon”. Juhon yksi periaatteista on, että hän toimii kaikessa valmennustyössään faktojen pohjalta ja jättää arvailuille mahdollisimman vähän sijaa.

Budjetti on pienentynyt

Vantaa Ducks lähtee kauteen yksitoista prosenttia pienemmällä budjetilla kuin viime kaudella. Viime kauden tappio pakotti seurajohdon asettamaan tiukat raamit kaudelle. Joukkueen tavoitteena on päästä runkosarjan jälkeen kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueessa on ennakkoa kirjoitettaessa yksitoista pelaajaa, joten täydennystä saattaa vielä tulla kauden alkaessa. Ankkajoukkue on seuraava: passarit Michael Milstein ja Joona Väänänen, keskipelaajat Lauri Lehtonen ja Antti Vallin, yleispelaajat Kalle Kattelus, Toni Kankaanpää, Atte Kyrölä ja Marko Määttänen, hakkurit Alexander Rastamo ja Bojan Strugar sekä libero Fowad Rezai.

Taistelua pelipaikoista

Joukkue on tasainen. Joukkue ulkomaisilta vahvistuksilta odotetaan paljon. Niin passari Michael Milsteinilla kuin hakkuri Bojan Strugarilla on kokemusta maajoukkuetasolta. He ovat varmasti tärkeitä paloja kauden ankkapalapelissä. Toni Kankaanpään merkitys niin uudelle päävalmentajalle, seuralle kuin joukkueelle on iso henkisesti ja pelillisesti. Tonin liigaurahan käynnistyi Rocksissa kaudella 2000 – 2001, joten kokemusta riittää jaettavaksi. Viime kauden pettymykset on pelaajilta käsitelty. Tulevalta kaudelta pelaajat haluavat enemmän. Lisäksi nuoret pelaajat haastavat kokeneempia ankkajermuja, joten taistelu pelipaikoista tuo sähinää harjoituksiin ja liigapeleihin.

Vantaa Ducksin joukkue, tukijat, fanit ja talkoolaiset pääsevät Vantaan Korson Lumo-hallissa tositoimiin 5.10. klo 17.00, kun vieraaksi tulee Lakkapää Rovaniemen Napapiiriltä. 9.10. Lumossa riittää hurjaa tunnelmaa, kun vieraaksi tulee Akaa Volley ja sen upea fanijoukko. Mölyä mökkiin fiiliksellä aloitetaan klo 18.30.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks and tagged .