Vantaa Ducks jättää haikeat hyvästit LEKAlle

Lentopalloilun Mestaruusliigan kauden 2017 – 2018 runkosarja on kohta sinettiä vaille.
Erittäin vahvasti viimeistä puolivälieriin oikeuttavaa kahdeksatta sijaa hallussaan pitävä matkaa viikonloppuna lauantaina 3.3. Kuopioon LEKA Volleyn vieraaksi. LEKA Volley yhdistyy tulevaksi kaudeksi Sampo Volleyn kanssa Savo Volleyksi, joten ottelu jää lentopallohistoriaan viimeisenä ankkojen ja lekalaisten vääntönä. Kuopiolaisten päävalmentajan Jukka ”Jere” Tuovisen seurat ovat olleet todella vaikeita voitettavia vantaalaiskorsolaiselle joukkueelle. Historiallisessa kohtaamisessa ankkojen on mahdollista näyttää voimansa ja ottaa LEKAsta muistoksi päänahka. Tuskin kuuluttajalegenda Timo Ripatti valitsee Studentialle mitään Peltoniemen Hintriikan surumarssia vaan ottelussa vallitsee reipas ja rehti tunnelma sekä taistelu sarjapisteistä. LEKA Volley näyttäisi
sijoittuvan viidenneksi ja tätä raporttia kirjoitettaessa Vantaa Ducks ei ollut vielä ihan lopullisesti varmistanut runkosarjan kahdeksatta sijaansa. Panosta saattaa pelissä olla siis yllin kyllin.

LEKA Volley otteet ovat olleet vuoden 2018 aikana hiukan ailahtelevia, mutta viimeisin
ottelu Raisiossa oli savolaisnipun vakuuttavaa näytöstä. Näyttää siltä, että ennen tärkeitä pudotuspelejä on Jukka ”Jere” Tuovinen virittämässä miehistönsä huippuiskuun. Joukkueessa ei juurikaan ole ns. heikkoa lenkkiä vaan joka pelipaikalle löytyy mitat täyttävä lekalainen. Hakkuri Samuli Kaislasalo kolkuttelee näillä näytöillä vakavasti maajoukkueen portteja.
Keskipelaajaosaston kunkkuna häärii kokenut Jukka Lehtonen, joka on edelleen
huippuvuosiensa kunnossa. Lehtosen kroppa on hyvin trimmattu ja sitä ei ole rasitettu
rasvaisilla kalakukoilla tai muilla savolaisilla herkuilla kuten tirripaistilla. Yleispelaaja Jan Helenius ei esittelyjä kaipaa ja passari Akseli Lankinen pelaa elämänsä kautta.

Vantaa Ducksin viime viikon pohjoisen kiertue kartutti pistepussia neljällä pisteellä.
Lakkapää meni komeasti nurin ja Ettaa vastaan väännetystä viisieräisestä jäi
pistesarakkeeseen yksi sarjapiste. Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen on kokeneena käskijänä myös virittämässä miehistönsä ennen kauden tärkeimpiä pelejä huippuiskuun. Joukkueen hakkuripelikin on loksahtanut viime peleissä paikoilleen ja hakkurin titteliä käyntikorttiinsa tavoitteleva Karl Külaots on takonut hyvin Mikasaa parkettiin. Passari Bálint Magyar on myös monipuolistanut hyvän vastaanoton avustuksella passipeliään. Keskipelaaja Alpár Szabó takoikin Oulussa mellevät lukemat, kaksikymmentä pistettä Ettaa vastaan. Lassi Nurminen pelaa myös kautta ja hakee voimakkaana pelotteena hyvin iskupaikan. Toni Kankaanpää on kapteenina näyttänyt viime peleissä hyvää esimerkkiä ja Miro Määttänen on antanut kätensä puhua karua mutta tehokasta kieltä. Pasi Hyvärinen on liberona viihtynyt joukkueessa ja tuonut kokeneena pelimiehenä rauhallisuutta monelle pelin osa-alueelle. ”Marja” nousee myös esteettisen kauniisti kulhoon.

Jukka Tuovisen ja LEKA Volleyn historiallisen kohtaamisen jälkeen on vielä edessä
runkosarjan ankkojen osalta päättävä ottelu ja se pelataan Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vastaan asettuu Tiikerit Kokkolassa, joka ei vielä tällä kaudella ole pystynyt Vantaa Ducksia kaatamaan. Saa nähdä miten käy 9.3. klo 18.30?

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.