Vantaa Ducks harjoitteli tasaisesti Iskua vastaan

3 – 2 (19 – 25, 25 – 18, 25 – 23, 26 – 28, 15 – 13)
Lentopalloilun Mestaruusliigan kauteen 2016 – 2017 valmistautuva Vantaa Ducks harjoitteli Vantaan Korson Lumo-hallissa 29.09.2016 Rantaperkiön Iskua vastaan. Viisi erää väännettiin ja Ducks niukasti parempi.

Ensimmäisessä erässä ankkalauma pelasi kuusikolla Vallin, Kankaanpää, Miro Määttänen, Nurminen, Szabo, Magyar ja liberona Patrik Ovaska. Isku hallitsi peliä ja johti erän puolessa välissä jo neljällä pisteellä. Ducksin vastaanotto ei ollut huippukuosissa ja Magyar ei saanut kunnolla rakennettua peliä. Iskun joukkueesta näkyvin hahmo oli Sakari Mäkinen. Ducksin päävalmentaja Ismo Tuominen otti toisen aikalisänsä Iskun johtaessa 15 – 21. Erä päättyi Vallinin rättisyöttöön ja samalla erä Iskulle lukemin 19 – 25.

Toisen erän alussa Ducks sai pelinsä käyntiin ja Iskulle tuli myös syöttö- kuin hyökkäysvirheitäkin. Ducks-passari Bálint Magyar löysi erän edetessä yhä paremmin passeillaan myös kakkospaikasta hyökkäävät ducksilaiset laiturit. Samoin yhteispeli heimoveli Szabon kanssa oli välillä näyttävää. Iskun päävalmentaja Heino otti aikalisän tilanteessa 15 – 9. Erän lopussa Ducks teki tuplavaihdon ja kentälle tulivat Laakso ja Külaots. Erä lopulta helposti ankkamiehistölle lukemin 25 – 18. Erän hahmo Alpár Szabo.

Kolmanteen erään Ducksin hakkuriksi tuli Külaots. Muuten jatkettiin avauskuusikolla. Isku hiipi nopeasti erässä 7 – 12 johtoon. Ducksilla kulki kuutospaikan hyökkäys ja erän puolessa välissä kentälle Külaotsin tilalle tullut Vallinkin sai lyöntipelinsä kuntoon ja niin oltiin tasalukemissa 17 – 17. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 22 – 21. Vallinin torjuntaan päättyi erä ankkalaivueen voittoon 25 – 23.

Neljännessä erässä Vallin jatkoi hakkurina ja Sakari Mäkinen hoiti vastaavaa tonttia Iskussa. Erä aloitettiin tasatahtiin 8 – 8, 9 – 9. Marko Määttänen tuli Toni Kankaanpään tilalle tilanteessa 9 – 10. Iskun Ossi Mäkinen ja Kasimir Vuorinen saivat pelinsä kulkemaan erän puolessa välissä, mutta Ducks pysyi iholla ja meni ohikin. Iskun Heino otti aikalisän tilanteessa 18 -15. Miro Määttänen jäi torjuntaan ja Ismo Tuominen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 20. Vallinin lyötyä leveäksi Tuominen otti toisen aikalisänsä heti perään tilanteessa 20 – 22. Joel ”Bull” Mentulan ässällä Ducks meni 23 – 22 johtoon. Erä meni ylipisteille ja lopulta Iskun torjunnalla lukemin 26 – 28 vierailijoille.
Viides erä alkoi Ducksin tahtiin ja nopeasti oltiin 5 – 2 johdossa. Mäkisen syöttövuorolla alkoi Iskun takaa-ajo ja tilanne tasan 5 – 5 ja taitavalla Mäkisen jujulla vieraat johtoon 5 – 6. Tuominen oli pakotettu tässä tilanteessa aikalisään. Marko Määttäsen ässällä siirryttiin johtoon 7 – 6. Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 10. Ducksin vastaanotto lipsui, mutta Szabon tiukalla paterilla tultiin jälleen iholle, 10 -11 ja Nurmisen torjunnalla tasoihin 11 – 11. Mäkisen hyökkäysvirheellä Ducks johtoon 13 – 11. Erä lopulta Ducksille 15 – 13 ja koko ottelu erin 3 – 2.

Ennen kauden alkua Vantaa Ducks käy vielä Virossa harjoittelemassa. Lokakuun 12. päivä kohdataan Raisiossa Loimu Suomen Cupin pelissä. Mestaruusliigan ensimmäinen kotipeli pelataan keskiviikkona 19.10. klo 18.30. Vastaan asettuu viime kauden mestarijoukkue Tiikerit Kokkolasta. Hienon ottelun lisäksi yleisön kannattaa tulla katsomaan Vantaa Ducksin maskottiankan ensiesiintymistä.