Savon jalokivi Savo Volley ankkajahtiin

Savon jalokivi Savo Volley ankkajahtiin

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaavalla Vantaa Ducksilla on suuri kunnia keskiviikkona 23.1. isännöidä Savon maakunnan kansalliseksi aarteeksi itsensä pelannutta Savo Volleyta. Savo Volley on edelleen aikataulussa mestaruusjahdissa. Nyt on vuorossa ankkajahti matkalla kevään ratkaisupeleihin. Ottelu alkaa klo 18.30 ja Suomen kokeneimpien valmentajien Tuovisen ja Tuomisen ennakkotunnelmat kuullaan kahvion viereisessä haastattelupisteessä klo 18.00. Ottelua kunnioittaa läsnäolollaan kuuluttajalegenda Timo Ripatti ja hänen puolisonsa Lea. Lisäksi Savon kimaltelevaa tähtisikermää tulee ihailemaan pääkaupunkiseudun lukuisat savolaiset, jotka ovat lähteneet leveämmän leivän ääreen Uudenmaan herkkupatojen äärelle. Ottelun ehdoton ennakkosuosikki on Tuovisen valmentama joukkue, mutta Vantaa Ducksilla on yllätysmahdollisuus. Kauden aikana on vieraileva joukkue saanut maistaa tappion katkeraa kalakukkoa yllättävänkin monta kertaa. Jopa ykkössarjan kärkiporukka Hurmos on kukistanut tähtisikermän selkein eränumeroin.

Savo Volleyn pelaajista Ojansivu, Siltala, Ivanov ja Savonsalmi olivat Suomen maajoukkueen paidassa varmistamassa maajoukkueen pääsyn EM-kisoihin. Euroopan kovimpana kätenä Kuopioon matkannut ex-ankka Miro Määttänen on edelleen kova pajavasara. Jukka Lehtonen kokee Lumossa historiallisen hetken, kun serkku Lauri Lehtonen saattaa olla verkon toisella puolella torjumassa Jukan pateripommin. Nuori yleispelaajalahjakkuus Jere Heiskanen on ollut kauden positiivinen yllättäjä. Savolaisten libero Kawaguchi on maailmanluokan libero, joka pääsee ottamaan mittaa toisesta maailmanluokan liberosta Pasi Hyvärisestä. Savo Volley sai lauantaina katkaistua kolmen ottelun tappioputken. Päävalmentajavelmu Jukka ”Jere” Tuovinen totesikin lauantaina, että ”tuntuu h-tin hyvältä”. Tuovinen totesi myös moni-ilmeisesti, että ”minun mielestäni kolme tappiota ei ole vielä paljon”. Toki savolaisten vaativien fanien mielestä kolme tappiota saattaa olla jo ikuisuus. Mutta yhden ottelun voittoputkessa Savo Volley saapuu Lumon hornankattilaan.

Lauantai Lakkapää-tappiosta tuo Ducks varmasti keskiviikon peliin lauantaisen kolmannen erän voiton reseptin. Ankkojen peli avautui ja joukkue näytti kannattajilleen, että täältä tullaan vielä takaisin. Ankat ovat viimeksi voittaneet 16.12., jolloin Tiikerit kaatui puhtaasti 3 – 0. Savo Volley taas puolestaan kaatui kolmen ottelun häviöputkessaan Tiikereille puhtaasti 3 – 0. Tuovisen valmennuksesta ankoista on kokemusta niin Juho Kaunistolla kuin Akseli Lankiselle. Juho teki vahvan paluun ankkakuusikkoon lauantaina ja Akselihan valittiin marraskuussa Mestaruusliigan tähtipassariksi. Savo Volleyn kaataminen vaatii ankkaparvelta täydellisen onnistumisen. Savolaiset lähtevät otteluun selkeääkin selkeämpänä ennakkosuosikkina, mutta pallo on pyöreä.

Keskiviikon kotipelin jälkeen Vantaa Ducks matkaa Toijalan Monitoimihallille, jossa vastaan asettuu perjantaina Akaa Volley. Akaan jälkeen on edessä kolmen pelin vierasputki. Seuraava kotipeli on 9.2. Ettaa vastaan.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.