Saako Vantaa Ducks syötöllään VaLePan vastaanoton sekaisin?

Saako Vantaa Ducks syötöllään VaLePan vastaanoton sekaisin?

Lentopallon Mestaruusliigan kestomenestyjä VaLePa isännöi Vantaa Ducksia sunnuntaina 8.11.2020. Samalla juhlistetaan Sastamalassa ja koko Suomessa isänpäivää. Otteluun valmistautumista sävyttää keskeinen kysymys: Saavatko ankat syötöillään VaLePan vastaanoton sekaisin. Torstaina VaLePan ja Hurrikaanin kohtaamisessa isäntien vastaanotto oli silkkaa rautaa. Pallo nousi Mikko Eskolle, joka sai jaella namupasseja tulivoimaisille hyökkääjille. Kovimmat iskijät torstaina olivat Aaro Nikula. Romans Sauss ja VaLePaan Hurrikaanista palannut Sakari Mäkinen. VaLePa on noussut sarjassa jo kolmanneksi ja Vantaa Ducks on sarjassa kahdeksantena kuudella pisteellä ja yhdellä voitolla.

VaLePa on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta neljä. Joukkueen pelaava kuusikko on silkkaa rautaa ja sementtiä. Passari Mikko Esko on pelin sielu. Torstaina monipuolinen Esko kunnostautui jopa hyökkäämällä kuutospaikalta ja vielä pisteen arvoisesti. Eskon syöttö on parhaimmillaan hankala ja torstaina Hurrikaanin Peter Vuorisella oli hankaluuksia saada Eskon syöttöä nostettua. Miten Vantaa Ducksin Vuorinen selviää Eskon haasteesta. Aaro Nikula, Someron pommittaja, antaa kättä syötössä samoin Romans Sauss. Petterssonin leija teki torstaina rumaa jälkeä. Mikäli VaLePa pääsee pyörittämään peliään huipputasolla, on Vantaa Ducksin onnistuttava vähintään ylittämään pelitasonsa. VaLePa ei toki ole voittamaton, joten ilman mahdollisuuksia ei Vantaa Ducks matkaa Herra Hakkaraisen maille.

Juho Rajalan valmentama Vantaa Ducks on laittanut sarjan kärkiporukoita tiukoille. Savo Volley on ainoa joukkue, joka ei ole antanut vantaalaisille erääkään. Akaa Volleyn vierailu jäi varmasti kaivelemaan Juho Rajalaa. Pieni korttisade antoi otteluun sävyn, jota Rajala on varmasti tutkiskellut viikon aikana. On varmaa, että kentän laidalla nähdään sunnuntaina sfinksiä muistuttava ankkavalmentaja. Vastustajan puolella on Juholle tuttu Kyrsäksi kutsuttu Janne Kangaskokko. Jannen valmentaman VaLePan voittaminen toisi ennen aikaisen joulun.

Ankoilla on hyvä tilanne hakkuriosastolla. Alek Rastamo pelasi Akaa Volleyta vastaan elämänsä pelin. Pallo kuoli paikasta kuin paikasta ja kovilla tehoilla. Joonas Jokela on taas keikkunut pistetilaston kärkipaikoilla, joten kumpi tahansa on tatamilla, niin hakkuriosastolla tapahtuu. Ducksin keskipelaajat Carmody ja Lehtonen ovat nostaneet tasoaan peli peliltä. Nyt vastassa on jättiläisen kokoisia pelaajia Nikulasta ja Karjarinnasta lähtien. VaLePan kova torjunta asettaa paineita myös Väänäsen passitemmolle laitapaikoille. Kattelus, Kyrölä ja Määttänen saavat varmasti viettää hikisen isänpäivän, jos aikovat kunnialla selvitä sunnuntain kohtaamisesta. VaLePa on ennakkosuosikki, mutta rohkeimmat ankkafanit odottavat tuliaisiksi Korsoon vähintään yhtä sarjapistettä. Avain menestykseen Sastamalassa olisi ankkojen oma syöttö. Onko syötöllä mahdollisuus saada VaLePan vastaanotto sekaisin?

Sastamalan vierailun jälkeen Vantaa Ducks jatkaa kotirintamalla. Perjantaina 13. päivä tulee Lumo-halliin vieraaksi Karelian Hurmos. Silloin selviää elääkö ilo Pohjois-Karjalassa vai Vantaalla?

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.