Lakkapää oli parempi vuoristoratamaisessa vetoketjupelissä

2 – 3 (22 – 25, 25 – 17, 12 – 25, 25 – 21, 10 – 15)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan yhdeksäntenä oleva Vantaa Ducks kohtasi
perjantaina Napapiiriltä tulevan, sarjassa neljäntenä olevan Team Lakkapään. Otteluisäntänä oli Rakennus Laprip. Ottelun aluksi Mestaruusliigan ja Korson Vedon hallituksen puheenjohtaja Ari Koskenoja palkitsi Alpár Szabon, joka valittiin Mestaruusliigan joulukuun tähdistöön. Perjantain ykkösurheiluviihdekohteeksi 393 katsojaa oli valinnut Lumon ja sen viihtyisät lauteet. Peli ei noussut klassikkojen joukkoon, mutta lopulta Lakkapää väänsi voiton ja vei Napapiirille Oiva Tapiolle tuliaisiksi arvokkaat kaksi pistettä.

Ensimmäinen erä alkoi lievästi ankkojen painostuksella. Sitten mentiin tasaisesti 10 – 10 tilanteeseen. Tämän jälkeen ankat nykäisivät ja tekniselle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14– 11. Schoutenin vahva syöttövuoro ja hyökkäyspeli teknisen jälkeen pakotti Ducksin käskijän Tuomisen ottamaan aikalisän tilanteessa 14 – 15. Lakkapää jatkoi vahvasti ja Walshin toisen ässän jälkeen tilanteessa 16 – 19 otti Tuominen toisen aikalisänsä. Szabon torjuttua Grantin otti Lakkapään käskijä Tuomi aikalisän tilanteessa 19 – 22. Erä väkevästi pelanneelle Lakkapäälle numeroin 22 – 25.

Toinen erä alkoi pienellä Lakkapään painostuksella. Vallin oli tullut Külaotsin tilalle ja Kankaanpään moukaroitua nelospaikalta pisteen otti tilanteessa 11 – 9 Tuomi aikalisän. Schoutenin syötettyä pitkäksi tekniselle mentiin ankkaparven johtaessa 14 – 13. Määttäsen Miron vahvalla syötöllä ja Vallinin vahvalla hyökkäyspelillä pakotti Ducks Tuomen ottamaan erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 14. Walshin syötettyä ässän otti Tuominen heti aikalisän tilanteessa 19 – 16. Vallin intoutui todelliseen moukarointiin ja päätti erän lukemiin 25 – 17.

Kolmas erä alkoi Lakkapään hallinnassa ja Tuominen kutsui joukkonsa kasaan tilanteessa 2 –5. Tilanteessa 4 – 8 Kyrölä tuli Kankaanpään tilalle. Sitten ankat tuli iholle, mutta Lakkapää nykäisi jälleen ja Deliu tuli Magyarin tilalle tilanteessa 8 – 12. Sitten Lakkapää lisäsi painetta ja tekniselle mentiin tilanteessa 8 – 14. Teknisen jälkeen Lakkapää lisäsi kierroksia. Ennen kuin tilastotieteen tohtori Satu Lehto oli ehtinyt sanoa sanan joulupukki, oli erä päättynyt lukemiin 12 – 25.

Neljänteen erään ankat syttyivät jälleen. Tasaiseen tahtiin mentiin tekniselle asti lukemissa 14 – 13. Vallinin innostuttua Tuomi oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 17. Iso A:n ahdistettua Lakkapään keskihyökkäyksen lyömään leveäksi Tuomi otti aikalisän tilanteessa 23 – 19. Miro Määttäsen verkkovirheen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 23 – 21. Erä lopulta helposti ankoille lukemin 25 – 21.

Viides erä alkoi tasaisesti. Määttäsen Miron syötettyä ässän otti Tuomi aikalisän tilanteessa 7 – 6. Magyarin verkkovirheen jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 7 – 9. Kankaanpään lyötyä leveäksi otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 8 – 12. Lakkapää meni ja ankat vikisi ja erä vieraille 10 – 15. Koko ottelu Team Lakkapäälle erin 2 – 3.

Otteluisäntä Rakennus Laprip valitsi ottelun jälkeen Vantaa Ducksin parhaaksi pelaajaksi
Alpár Szabon ja Team Lakkapäästä Jouni Palokankaan.

Keskipelaaja Alpár Szabo, Vantaa Ducks
”Ei ollut meidän paras peli. Peli oli luonteeltaan ylös ja alas. Lakkapäällä oli hyvä torjunta ja puolustuspelaaminen”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks
”Mielelläni en latele sitä kaikkea mitä on nyt mielessäni ja pelaajia en koskaan arvostele
julkisesti. Mutta oli kummallinen peli kun katson tilastoja. Kaikki kunnia kuitenkin
Lakkapäälle, joka puolusti tänään erinomaisesti ja sinne olisi pitänyt lyödä vieläkin kovempaa. Mutta me emme voi olla tyytyväisiä tämän illan peliin”.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää
”Ei ollut kumpikaan parhaassa vedossa. Ja oli semmoista taistelua itseään vastaan. Hyvältä tuntuu voitto, mutta töitä on edessä”.