Lakkapää kukisti helposti Vantaa Ducksin

0 – 3 (21 – 25, 19 – 25, 24 – 26)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Team Lakkapää jatkoi siitä mihin se jäi viikko sitten ja vei ottelun erin 0 – 3. Rovaniemen taiturit hallitsivat pelin kaikkia osa-alueita ja veivät kaikki sarjapisteet mukanaan.  Ankkojen tahtotila ei ollut sillä tasolla, että voitto olisi tällä kertaa ollut otettavissa. Kolmatta erää johdettiin vielä 24 – 20, mutta Lakkapää tuli Tuomas Hautalan syöttövuorolla rinnalle ja sitten ohi. Uusi yritys on kuitenkin heti keskiviikkona, kun vieraaksi tulee Savo Volley. Yleisöä oli Lumon lauteilla 325 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rakenne Tikka Oy.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ankat lähtivät peliin kuusikolla Lankinen, Kankaanpää, Kaunisto, Nurminen, Vallin ja hakkurina Maciel. Liberona peliin lähti legenda jo eläessään Pasi Hyvärinen. Välillä ankat kävivät jo 11 – 9 johdossa, mutta Lakkapää tuli takaisin rinnalle. Lakkapään hakkurin McCarthyn ässän jälkeen ankkakäskijä Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 13 – 15. Macielin torjunnalla ankat tulivat tasoihin 17 – 17. Kankaanpään jäätyä Lakkapään ulottuvan torjunnan kynsiin Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 22. Lakkapään käskijä Tuomi otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 24. Peetu Mäkisen lyötyä ankkatorjunnan käsistä Mikasan maisemiin ensimmäinen erä meni vieraille lukemin 21 – 25. Ankkojen peli ei vieläkään vapautunut.

Toinen erä alkoi Vantaa Ducksilta tahmeasti. Lakkapää laittoi torjunnan eteen ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3 – 8. Aikalisän jälkeen ankat saivat otetta peliin ja tilanne oli ankkojen torjunnan jälkeen 7 – 9. Ankat saivat rikottua hyvillä syötöillään Lakkapään vastaanottoa. Juho Kaunisto oli ankka paikallaan torjunnassa. Tilanteessa 11 – 12 Tuomi otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Juho Kaunisto vain paransi ja tilanne jo tasoissa. Viiden pisteen takamatkalta ankat menivät 14 – 13 johtoon. Tuomi heitti Marttilan hakkuriksi McCarthyn tilalle. Marttilan syötettyä ässän otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 18. Kankaanpään tilalle tuli Leo Jack ja Vallin vaihtui Rissaseen. Lakkapää otti jo neljän pisteen johdon 16 – 20. Ankkojen voitontahto puuttui ja Lakkapää vei vahvalla esityksellään erän helposti 19 – 25.

Kolmas erä alkoi tahtoankka Kauniston kahdella tappolyönnillä. McCarthyn yliastuttua otti Tuomi erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4 – 0. Kauniston torjuttua McCarthyn ja tilanteeksi 6 – 0 hän vaihtui Marttilaan. Kaunisto piti kuitenkin ankat pelissä, vaikka Lakkapää tuli kovaa päälle. Peetu Mäkinen myös lämpeni ja hän kavensi tilanteeksi 8 – 6. Hakkuri Marttilan syötettyä ässän oli tilanne tasan 10 – 10. Marttilan syöttövuorolla torjunta vain vahvistui ja tilanteessa 10 – 12 Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Lankisen torjuttua Mäkisen oli tilanne tasan 12 – 12. Korhosen lyötyä torjunnan yläkäsistä Lakkapää siirtyi 14 – 16 johtoon. Korhosen lyötyä pallon maisemaan siirtyi ankat johtoon 17 – 16. Macielin tyhjennettyä panoslippaansa otti Tuomi aikalisän tilanteessa 20 – 18. Tuomas Hautalan lyötyä leveäksi ankat johtivat jo 23 – 19. Hautalan syöttövuorolla Lakkapää hiipi iholle ja tilanteessa 24 – 23 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Marttila tuo Lakkapään tasoihin 24 – 24. Macielin rajarikon jälkeen Hautala sai syöttää eräpallo ja jatkopallon Marttila naulaa Lumon parkettiin. Erä Lakkapäälle 24 – 26 ja koko ottelu vieraille lukemin 0 – 3.

Otteluisäntä Rakenne Tikka Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Juho Kauniston ja Team Lakkapäästä Jani Sippolan

Yleispelaaja Juho Kaunisto, Vantaa Ducks

”Oltiin eka erä ihan unessa. Pitkän tauon jälkeen herättiin, mutta se ei riittänyt. Tämä oli toinen peli avauksessa Vantaa Ducksissa. Henkilökohtainen tavoitteeni on pitää kuusikkopaikka”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Pakko oli pitkällä erätauolla räjähtää ja kysyä, että mitä me pelkäämme. Arkuudesta on päästävä eroon, jos voittoja halutaan”.

Passari Jani Sippola, Team Lakkapää

”Ei tullut helposti. Matkustaminen ottaa ainakin meikäläisestä mehut. Harvoin näkee sellaista nousua kuin meiltä kolmannessa erässä. Kyllä tämä Suomi selkeästi voittaa viime vuonna pelimaanani olleen Romanian olosuhteet”.