Jatkuuko Vantaa Ducksin ja ”pahojen poikien” nousukiito vieraissa?

Jatkuuko Vantaa Ducksin ja ”pahojen poikien” nousukiito vieraissa?

Lentopallon Mestaruusliigassa nousuvireessä pelaava Vantaa Ducks matkaa viikonloppuna Kokkolaan ja Ouluun. Kokkolassa ankat kohtaavat lauantaina 28.11. klo 14.30 alkavassa ottelussa Tiikerit Hollihaan pyhätössä. Sunnuntaina 29.11. klo 17.00 Oulun Urheilutalossa isäntänä on Etta. Ettan ottelumainoksessa ja ennakossa kysytään moniulotteisesti pysyvätkö Kuoksa ja Rajala(t) salissa? https://www.etta.fi/vantaa-ducks-ettaa-vastassa-sunnuntain-hekumallisessa-trillerissa/?fbclid=IwAR1CObTG8gYyzcszfKvad0svJ3J-zCV9zeibB1WwXL7Zy4fyMrKl4G5oCyo Tässä viitataan luultavasti Oulunsalosta lähtöisin oleviin paatuneisiin korttivelhoihin, joista varsinkin ankkavalmentaja Juho Rajala on kauden aikana saanut katsella niin punaisen kuin keltaisen väriloistoa. Ettan tulisieluisenakin tunnettu valmentaja Olli Kuoksa on vuosien varrella välillä muistuttanut pelin tiimellyksessä uunin lämmössä hehkutettua hellankoukkua, kun tuomari on rintataskustaan ottanut esille korttivalikoimansa aarteet. Ankkajoukkueenjohtaja Mika Rajala on korttiuntuvikkona säästynyt pahuuden kosketukselta. Niin tai näin, mutta hienoja pelejä on luvassa tuplasti viikonloppuna lentopallon ystäville ja ankkafaneille.

Tiikerit on selkeässä mitalivauhdissa. Joukkue kaatoi alkusyksystä Vantaa Ducksin erittäin selkeästi erin 3 – 0. Keskiviikkona joukkue oli lähellä ottaa Hurrikaanin päänahan Loimaalla. Neljännen erän 4 – 10 johto ei riittänyt ja Hurrikaani vei lopulta ottelun viidenteen erään. Hurrikaanin 20 torjuntaa lopulta tylsistytti Tiikeritykistön. Tuliaisena Kokkolaan lähti kuitenkin yksi sarjapiste. Antti Leppälä oli Loimaalla aivan hirvittävässä kunnossa. Tehot olivat hurjat 21/+17. Häntä säesti upeasti toinen keskihirmu Rami Rekomaa. Tiikerit on lauantaina ennakkosuosikki. Joukkueen vakiokuusikosta ei heikkoa lenkkiä löydy. Anton Välimaa parantaa kapellimestarina kausi kaudelta. Jiri Hänninen tavoittelee Suomen ykkösyypeen viittaa. Hakkuri Oskari Keskinen haluaa varmaankin näyttää Joonas Jokelalla, kuka on Hollihaan hakkurikunkku.

Oulun Etta keskittyy ennakossaan ylistämään Vantaan Ducksin taitureita Joonas Jokelasta lähtien. Joonashan on saanut kokea hakkuriuransa huippuhetket juurikin Ettan paidassa. Joonakselle on hieno hetki päästä tuttuun kotisaliin näyttämään kova kuntonsa ja lyöntikäden armoton voima. Olli Kuoksa on jälleen loihtinut tälle kaudelle taistelevan nipun, jossa ei heikkoa lenkkiä ole. Jan Helenius on kirkkain tähti, jota säestävät Janne Marttila, Aleksi Muukkonen, Nuutti Niinivaara, Markus Väisänen, Jesse Mäntylä ja tietysti Joel ”Jobu” Laakso. Jobu on pitkäaikainen ex-ankka, joka saa sunnuntain kohtaamisesta lisää virtaa peliesitykseensä. Etta on vakiinnuttanut paikkansa Mestaruusliigan parrasvaloissa ja lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Ex-liberoiden valmentamien joukkueiden kohtaaminen herättää varmasti tunteita myös Urheilutalon lauteilla istuvalle PUI:lle. Kun ollaan Tiernapoikien pääkaupungissa, niin Olli Kuoksa, Sami-Pekka Laukkanen, Juho ja Mika Rajala saattavat tarjota extra-ohjelmanumerona herkkupaloja Tiernapoikien esityksestä. Murjaanien itseoikeutettuna kuninkaana on Juho ”Juica” Rajala. Mänkin rooli saa Mika Rajala, joka on nelikon kirkkaana hehkuva sometähti.

Vantaa Ducks on poikkeusaikojen poikkeusoloissa pystynyt keskittymään peleihin, vaikka maanantain voittopelissä paikalla oli laskutavasta riippuen 6 tai 7 katsojaa. Sarjataulukossa joukkue on seitsemäntenä ja edellä olevat Etta, Hurrikaani ja Tiikerit ovat saavutettavissa. Tämä edellyttäisi vieraspeleissä Kokkolassa ja Oulussa täydellistä onnistumista. Valmentaja Juho Rajala on löytämässä vakiokuusikon. Joonas Jokela, Joona Väänänen, Tommy Carmody, Lauri Lehtonen ja Esko Vuorinen pelasivat maanantainakin vahvan esityksen. Yleispelaajista Atte Kyrölä, Kalle Kattelus ja Marko Määttänen taistelevat tasaisesti kuusikkopaikasta. Maanantaina tulessa olivat Kyrölä ja Määttänen. Nousukiito on tuonut ankkoihin lisää itseluottamusta ja kapellimestari Väänänen kapteenina pitää huolen, että viikonloppuna laitetaan kaikki peliin ja vähän enemmänkin. Pelaajien ja valmentajien hermokontrollia kysytään viikonloppuna. Junamatkalla Kokkolaan on varmaankin niin pelaajien kuin staffin matkalukemistossa Zen-mestari Shundryu Suzukin Zen-mieli, aloittelijan mieli. Suzuki toteaakin viisasti, että ”jos mielesi on tyhjä, niin se on aina valmis mihin vain”.

Vantaa Ducksin joulukuun kotiottelut on siirretty pelattavaksi vuonna 2021. Niistä tiedotetaan tarkemmin, kun Koronaepidemian määräykset sallivat jälleen yleisötapahtumien järjestämisen pääkaupunkiseudulla. Koronan takia urheiluseurojen tilanne on vaikeutunut taloudellisesti. Vantaa Ducks käynnistikin eilen kannattajakampanjan turvatakseen lentopallotoiminnan jatkumisen Mestaruusliiga-tasolla pääkaupunkiseudulla. Toivomme lentopallon ystävien ja ankkafanien osallistuvan suurella joukolla kampanjaamme! Linkin takaa löydät ohjeet miten voit toimia:  https://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/vantaa-ducksin-kannattajakampanja-alkaa-tavoitteena-varmistaa-lentopallon-jatkuminen-mestaruusliigatasolla-paakaupunkiseudulla.html

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.