Ankkojen nousukiito testataan savolaisessa veturitallissa

Ankkojen nousukiito testataan savolaisessa veturitallissa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa huimiin esityksiin yltänyt Vantaa Ducks kohtaa Pieksämäen Veturitallissa lauantaina 01.12. klo 16.00 Savo Volleyn. Savon, Suomen ja Euroopan huippua tavoitteleva Savo Volley on ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Vaikka ankat kaatoivat viime viikonloppuna kotona Ettan ja vieraissa möyryävän Hurrikaanin, niin Savo Volley vaikuttaa Pönttövuoren kokoiselta vastustajalta. Savo Volley on kaatanut tällä kaudella ankat jo kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla on kyyti ollut kylmää ja vantaalaisten iho on ollut ankanlihalla. Päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuomisen helpotukseksi ottelu ja sen erät alkavat tilanteesta 0 – 0. Peliareenana on vanha veturivarikko. Nyt tarjottava viihde on enemmänkin Mikasan armotonta läiskintää, Savo Volleyn Miro Määttäsen pajavasara tästä esimerkkinä.

Savo Volleyn hymyilevä legenda, päävalmentaja Jukka ”Jere” Tuovinen, on valmis mittelöön kuin kuopiolainen citykettu. Tuovinen on Tuomisen kanssa liigan kokeneinta kaartia. Savo Volleyn tavoite on mestaruus ja sitä ei saavuteta Veturitallissa konttaamalla. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu on palannut pelaavaan kokoonpanoon, joka takaa hakkuritasolla maailmanluokan lyöntejä. Yleispelaajakaarti on Euroopankin tasolla valioluokkaa. Passari Ivanov on nuoresta iästä huolimatta valmis urotekoihin kuten Jere Heiskanen ja Severi Savonsalmi. Keskeltä löytyy vielä Kaatrasalo ja Lehtonen, joten kopinottajaa on vaikka muille jakaa. Libero Kawaguchi on maailmanluokkaa. Joukkuetta voi junatermein nimittää unelmien Lentäväksi Kalakukoksi. Saa nähdä miten veturimiehet heiluttavat ottelun jälkeen.

Vantaa Ducksin ketsuppipullosta lähti tulppa reilu pari viikkoa sitten Oulussa. Nyt peli kulkee kuin bussi Kulomäestä Korson asemalle. Vaihtonurkkauksesta ovat kentälle sankarien rooleihin astuneet Atte Kyrölä ja Karl Külaots. Keskipelaaja Antti Vallin näytti esikuvansa Musen eli Muserskin otteita viime sunnuntaina Loimaalla. Joukkueen pelihuumori on parantunut entisestään. Liberolegenda Pasi Hyvärinen tekee paluun kotiseudulleen, joten Pasi varmasti piiskaa ankkalauman voitonjanoiseen esitykseen. Savo Volleyn ollessa selkeä ennakkosuosikki voivat ankat keskittyä omaan tekemiseensä. Lopultahan kotijoukkueen tähdet syövät samaa pastaa ja rieskaa kuin vantaalaiset lajitoverinsa. Mikäli Vantaa Ducks saa saman pelihuumorin päälle kuin viime peleissä, on vaara, että savolaisyleisön ei tarvitse ottelupallotilanteessa ollenkaan nousta seisomaan. Tämä olisi osaltaan ankoilta kohtelias ja yleisöystävällinen ele,

Seuraava kotiottelu on heti keskiviikkona, kun vastaan asettuu ns. kuuden pisteen ottelussa Akaa Volley. Ottelu alkaa 5.12. klo 18.30 ja tarjoaa varmasti kunnon jännitysnäytelmän, jota kannattaa tulla pidempääkin kannustamaan. Maanantaina 10.12. on syyskauden huipentuma, kun Vantaa Ducks taistelee historiallisesta Suomen Cupin välieräpaikasta. Kello 18.30 alkavaan puolivälieräotteluun tulee vieraaksi Team Lakkapää. Ottelun voittaja kohtaa välieräottelussa VaLePan. Suomen Cupin loppuottelu pelataan tammikuun 26. päivä Turussa. Fanien kannattaa ostaa seuraavasta kotiottelusta vain kymmenen euroa maksava tyylikäs seinäkalenteri. Sinne voi hennolla lyijykynällä piirtää tammikuun lopulle pienen varauksen. Suomen Cupin loppuottelupaikka on siis vain kahden voiton päässä.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.